Haram ettiği nafakaya manevi tazminat!

İstanbul'da öğretmenlik yapan Barış A.,7 yıl evli kaldıktan sonra anlaşmalı boşandığı kendisi gibi öğretmen olan Nihal B.'ye ödediği nafaka dekontuna "Haram ettiğim nafaka" şeklinde hakaret içerikli yazdığı sözleri 15 bin liralık manevi tazminat ödemesine sebep oldu.

İstanbul'da öğretmenlik yapan Nihal B. 2011 yılında evlendiği meslektaşı Barış A. ile 7 yıl evli kaldılar. Evliliklerinin ilk senelerinde malvarlıklarını el ele vererek kazanan çiftin hiç çocukları olmadı. Nihal B. evlilikleri boyunca eşine ekonomik anlamda büyük destek verirken çift yaklaşık 2 milyon lira ciro yapan bir firma, lüks iki araba, İzmir'de 4 daire ve İstanbul'da bir daireye ortaklaşa sahip oldu. Nihal B. eşi Barış A.'ya aldatma, darp, psikolojik şiddet, malvarlığını gizleme ve kardeşleri, anne, babası ve ortağına aktarma gerekçeleriyle mahkeme yolunu tuttu. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde çekişmeli olarak açılan boşanma davası Barış A.'nın başvurusuyla anlaşmalıya döndü. Bunun üzerine Nihal B. anlaşmalı boşanma  protokolünde yüksek miktarda nafaka, maddi ve manevi tazminat taleplerinden vazgeçerek sadece İstanbul'daki daireyi, 2016 model arabayı ve cüzi miktardaki nafakayı almasıyla evlilik birliği içinde edinmiş olduğu çoğu malvarlığından feragat etti.

Haram ettiği nafakaya manevi tazminat!

Haram ettiği nafakaya manevi tazminat!

"7 BİN LİRALIK NAFAKAYI İÇİNE SİNDİREMEDİ"

Barış A. boşandığı eski eşi Nihal B.'ye aylık ödediği 7 bin TL'yi gönderirken dekonta yazdığı "Helal etmediğim nafaka", "Haram ettiğim nafaka" şeklinde aşağılayıcı ve hakaret içerikli sözleriyle manevi tazminata mahkum oldu. Bu sözler üzerine avukatıyla birlikte mahkeme yolunu tutan Nihal B.'nin anlaşmalı boşanmayı kabul ettiği için pişmanlık duyduğunun belirtildiği dilekçede, "Müvekkilim, psikolojik olarak yıpranmıştır. Nafaka ödemelerinin açıklama kısmına yazdığı yazıda müvekkile hakaret etmiştir. Bu nedenle 250 bin lira manevi tazminatın davalıdan tahsilini istiyoruz" denildi.

Nafaka dekontuna

Nafaka dekontuna

MAHKEMENİN KARARI

Nihal B.'nin davasını kısmen kabul eden mahkeme Barış A.'nın 15 bin liralık manevi tazminat ödemesine hükmetti. Mahkemenin gerekçeli kararında, "Nihal B.'den boşandıktan sonra yeniden evlenen Barış A., evladının rızkını 'nafaka' kavramıyla haksız olarak kendisinden alındığını ileri sürmektedir. Hoşnutsuzluğunu dekontlara yansıtan Barış A., eski eşine ödediği nafakayı hak etmediği şeklinde konuşarak onun iç dünyasını ve huzurunu bozmuştur. Bu nedenle manevi tazminat ödemesine karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Barış A. davanın reddini istedi

Barış A. davanın reddini istedi

BARIŞ A. DAVANIN REDDİNİ İSTEDİ

Hukuka aykırı bir eylemde bulunmadığını belirten Barış A. davanın reddini istedi. Nafaka dekontuna yazılan helal etmeme sözünün tamamen ceza dileme anlamına geldiğini söyleyen Barış A.'nın avukatı, "Müvekkilim kesinlikle davacının kişilik haklarına saldırıda bulunmamıştır. Nihal B., sürekli müvekkili icra tehdidi altında bırakmakta, zor duruma düşürmektedir" dedi.

Yalnız Kurt dizisi nerede çekiliyor? Yalnız Kurt dizisi hangi şehirde çekiliyor?

İLİŞKİLİ HABER

Yalnız Kurt dizisi nerede çekiliyor? Yalnız Kurt dizisi hangi şehirde çekiliyor?

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0