Cansever kimdir? Cansever nereli, kaç yaşında? Cansever'in hastalığı nedir?

Arabesk müziğinin sevilen isimlerinden Cansever'in hayatı birçok kişi tarafından merak konusu haline geldi. Peki Cansever kimdir? Cansever kaç yaşında? Cansever nereli? Cansever gerçek adı ne? Cansever hastalığı nedir? İbo Show yeni bölüm ne zaman? İşte yanıtlar...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

"Son Ütücü", "Şeytan Diyor Ki", "Geliyor Havalı Geliyor" ve "Duman" gibi şarkılarla adından söz ettiren şarkıcı Cansever, bu hafta Star TV ekranlarında yayınlanan İbo Show'un konukları arasında yer alıyor. Son dönemlerin en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelen ünlü şarkıcının hayatına dair birçok kişi internette araştırma yapmaya başladı. 

CANSEVER KİMDİR? CANSEVER GERÇEK ADI NEDİR? 

Arabesk müziğinin sevilen ismi Cansever'in gerçek adı Dzansever Dalipova'dır. 8 Temmuz 1962 yılında Makedonya'nın Veles kentinde 7 çocuklu ailenin en küçüğü olarak dünyaya gelmiştir. Ünlü şarkıcı daha 12 yaşındayken sokaktaki çocukların attığı bir sopa yüzünden tek gözünü kaybetmiştir. Çocukluk dönemlerinde müzik dünyasına adım atan Cansever, ilk albümü Kemano Başal E Romengeyi 1992 yılında piyasaya sürmüştür.

Cansever kimdir

Cansever kimdir

CANSEVER KAÇ YAŞINDA, NERELİ? CANSEVER'İN HASTALIĞI NEDİR?

İlk şarkısıyla büyük bir başarı yakalayan Cansever, 1994 senesinde romatizmal bir hastalık türü olan Morbus Behterew'e yakalanmıştır. Uzun seneler bu hastalık yüzünden zorluklar yaşayan Cansever, Türkiye'deki kariyerine ise 1997 yılında İbrahim Tatlıses aracılığıyla başlamıştır.  İbo Show'da "Kara Çadır" isimli ünlü Yemen türküsünü kendine has yorumuyla seslendiren Cansever, daha sonra Ecce Müzik etiketiyle çıkardığı "Meçhul" isimli albümünde Kara Çadır, Kader, Yara Benim, Durup Dururken, Aşkım Yarım Kalmasın, Meçhul, Yeni Aşk, Uzat Bana Ellerini, Olmaz Olsun, Derman Ol gibi birbirinden hit parçaları seslendirmiştir. 

Cansever hayatı

Cansever hayatı

1998 senesinde Ecce Müzik etiketiyle "Cemalim" isimli albümü çıkaran Cansever, kendi tarzıyla yorumladığı şarkılarla Türkiye'nin en sevilen sanatçılarından biri haline gelmiştir. Hemen ardından 2000 yılında "Yollar Hasta Ben Yorgunum" adlı bir albüm daha çıkaran Cansever, müziğe 6 yıllık bir ara verdikten sonra 2006 yılında "Farklı Yorum" isimli albümünü yayınlamıştır.

Cansever

Cansever "Cemalim" albümü

Cansever "Farklı Yorum" isimli albümünden sonra yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle  müzikten uzak kalsa da 2013 yılında "Hey Denysha" isimli yabancı albümüyle dikkatleri üzerine çekmiştir. Sevilen sanatçı son olarak 2019 senesinde ise Kobra Murat & Dj Yılmaz'la beraber "Havalı Geliyor" isimli roman havasıyla farklı bir tarza adım atmıştır.

Cansever albümleri

Cansever albümleri

Doctor Strange'nin efsanesi Benedict Cumberbartc'ın başına gelen ilginç kaçırılma olayı!

İLİŞKİLİ HABER

Doctor Strange'nin efsanesi Benedict Cumberbartc'ın başına gelen ilginç kaçırılma olayı!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0