Bergen filmi hakkında sinema yazarlarından ilk yorum: Etkileyici performans!

Bir döneme damgasını vuran 'acıların kadını' olarak ünlenen Bergen'in hayat hikayesinin anlatıldığı 'Bergen' filmi 4 Mart'ta vizyona girecek. Etkileyici hayatıyla hafızalara kazınan Bergen'in filmine ilk yorum usta sinema yazarlarından geldi.

Başrollerini Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran'ın paylaştığı 'Bergen' filminin yönetmen koltuğuna Mehmet Binay ve M. Caner Alper otururken senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz kaleme aldı. Acıların kadını olarak bilinen şarkıcı Bergen'in hayat hikayesini konu alan 'Bergen' filmine ilk yorum usta sinema yazarları Şenay Aydemir, Müjde Işıl, Atilla Dorsay, Tunca Arslan ve Uğur Vardan'dan geldi. 

Atilla Dorsay

Atilla Dorsay

"OYUNCULUK ÜST DÜZEY"

Sinema filmleri üzerine eserler kaleme alan Atilla Dorsay filmde Bergen karakterine hayat veren Farah Zeynep Abdullah'ın performansından etkilendiğini belirterek, "Dilberay'dan sonra 'Bergen' geldi. Ve böylece acıların kadını olma özelliği hakkında başka bir film izledik. İlkinde aşırı melodram havası vardı. Bu film de öyle başladı ama giderek değişti. 'Bergen'in talihsiz ve bahtsız dramatik hikâyesini oldukça başarıyla veriyorlar. Uzun bir film ama karşımızda örnek alınacak bir hayat var. Ülkemizde giderek artan erkek sorunu üzerine yaşanmış bir öykü de... En büyük özelliği kadın cinayetleri konusunda sağlam ve çok acı dersler vermesi. Oyunculuk üst düzeyde. Farah Zeynep Abdullah'ı çok beğendim" ifadelerini kullandı. 

Müjde Işıl

Müjde Işıl

"GİŞEDE YOLU AÇIK GÖRÜNÜYOR"

Yazar Müjde Işıl film hakkında, "Bergen'in yaşam öyküsü etkileyici oyunculukla anlatılmış. Farah Zeynep Abdullah, şarkıları da kendisi seslendirerek karakterini hissederek canlandırmış. Erdal Beşikçioğlu, aşkı nefret bataklığına çeviren belalı erkeği başarıyla oynamış. Bergen'in kendi eliyle kendini bir erkeğe teslim etmesinin baba travmasıyla açıklanması, senaryonun temelini güçlendirmiş. Sıfırdan yükseliş öyküsü yerine konservatuvarlıdan arabesk şarkıcılığına doğru tersine bir 'göç' hikâyesine vurgu yapılması ve ajitasyona meyledilmemesi, filmin duygunu yükseltmiş. Filmin gişede yolu açık görünüyor" dedi.

Şenay Aydemir

Şenay Aydemir

"BERGEN'İN ACILARINI SÖMÜRMÜYORLAR"

Sinema yazarı Şenay Aydemir ise, "Bergen’in hayat hikâyesi Türkiye’nin 60'ardan 90'lara uzanan dönüşüm sürecinin birçok aşamasıyla birlikte okunabilir. Filmin yaratıcılarının bu fırsatı iyi değerlendirdiğini söylemek zor. Bergen'in acılarını sömürmemeye özen gösteriyorlar. Öte yandan Türkiye’de biyografi filmleri için bir hikâye şablonu oluştu denilebilir. Bu film, o şablonu en iyi uygulayanlardan" şeklinde konuştu.

Hande Erçel tahtını Fenomen CZN Burak'a kaptırdı!

İLİŞKİLİ HABER

Hande Erçel tahtını Fenomen CZN Burak'a kaptırdı!

BİR YORUM YAPIN 2

Fato 2 yıl önce

Erdal besikcioglunu tebrik ediyorum Farah ta superdi!beladan uzak durun msji veriyo! Ders alinmasi gereken bir film

Mne 2 yıl önce

Hayatımda izlediğim en iyi filmlerden biriydi diyebilirim. Her anı iliklerime kadar hissederek izledim. Harika bir oyunculuktu. Tebrik ederim.

Toplam 1 beğeni