Mart kazma kürek yaktıracak! 1987'den sonra en kuvvetli yağış...

Türkiye genelinde son yılların en soğuk kışlarından biri geride kaldı derken, kış Mart ayında yeniden kapımızı çalıyor. 1987 yılından sonra en kuvvetli kar yağışının ülkemize yaklaştığının belirtildiği açıklamaya göre, İstanbul çarşamba akşamından itibaren Sibirya soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek.

Türkiye, Sibirya'dan gelen soğuk hava dalgasına hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yer alan verilere ve AKOM'un uyarılarına göre çarşamba gününden itibaren kar yağışı İstanbul'u ve yurdun büyük kısmını saracak.

Uzun yıllardır geçirilen en sert Mart aylarından biri olması beklenirken, şimdiden kendini hissettirmeye başlayan Sibirya soğukları İstanbulluları düşündürmeye başladı. Rusya’nın Sibirya bölgesi üzerinde oluşan yüksek basınç merkezi, önümüzdeki günlerde Avrupa’nın tamamını donduracak. Sibirya üzerinde oluşan yüksek basınç kitlesi, önümüzdeki günlerde batıya kayarak Moskova, Belarus Cumhuriyeti, Polonya ile Almanya’ya ulaşacak. Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinin eksi 15 dereceleri göreceği tahmin edilen Sibirya soğukları, önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye’yi de etkisi altına almaya başlayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Trakya bölgesi için bu hafta sonu kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, Trakya bölgesinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle pazar günü kar yağışı bekleniyor. Edirne ve Kırklareli’nde beklenen kar yağışının pazartesi gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Tekirdağ’da ise aralıklı yağmur beklenirken, Trakya bölgesinde hava sıcaklığının pazar günü 4-6 derecelere düşeceği değerlendiriliyor.

1987'DEN SONRA EN KUVVETLİ KAR YAĞIŞI OLACAK

Uzman yorumlarına göre yurda yaklaşmakta olan soğuk hava ve kar yağışının İstanbul'daki etkisi yüksek olacak. 1987'de yaşanan ve "efsane kış" olarak nitelendirilen yoğun kar yağışlı mart ayından sonra en yoğun kar yağışının 10-14 Mart tarihleri arasında görülebileceği tahmin ediliyor.

AKOM tarafından yayımlanan uyarıya göre İstanbul'da perşembe günü metrekareye 3 ila 10 kilogram kar yağışı beklenirken pazar gününe kadar yağış kuvvetini artırarak devam edecek. Pazar günü metrekareye 5 ila 12 kilogram kar bekleniyor.

Aybar kar fırtınası nedir? Aybar kar fırtınası ne zaman?Aybar kar fırtınası nerelerde görülecek

İLİŞKİLİ HABER

Aybar kar fırtınası nedir? Aybar kar fırtınası ne zaman?Aybar kar fırtınası nerelerde görülecek

BİR YORUM YAPIN 0