Aybar kar fırtınası nedir? Aybar kar fırtınası ne zaman?Aybar kar fırtınası nerelerde görülecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil olmak üzere birçok il için kar yağışı uyarısı yaptı. Meteoroloji uzmanlarına göre, Türkiye’de yıllar sonra Sibirya kökenli Aybar kar fırtınası etkili olacak. Peki, Aybar kar fırtınası nedir? Sibirya soğukları ne zaman başlıyor? İstanbul'da kar yağacak mı? İşte detaylar…

Ülke genelinde soğuk hava dalgası etkisini sürdürürken, Meteoroloji genel tarafından İstanbul'un bir kez daha kar yağışı etkisi altına gireceği açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da, Aybar Kar Fırtınası ile birlikte 1987 yılından sonra en etkili kar yağışının görülmesi bekleniyor. Meteorolojik veriler son yılların en soğuk mart ayının yaşanacağına işaret ediyor. Peki, Aybar kar fırtınası nedir? Ne zaman gelecek? İşte ayrıntılar…

Avar Kar fırtınası nedir? Avar nedir? Avar kar fırtınası ne zaman gelecek?İLİŞKİLİ HABERAvar Kar fırtınası nedir? Avar nedir? Avar kar fırtınası ne zaman gelecek?

AYBAR KAR FIRTINASI NEDİR?

Sibirya kökenli olan aybar kar fırtınası, ülkemize doğru ilerlemesi nedeniyle gündem oldu. Aybar, kelimesi heybetli, gösterişli ve görkemli anlamı taşıyor. Aybar kar fırtınası adını geniş bir alanda etki etmesinden dolayı aybar adını almıştır. Ocak ayının son haftası İstanbul'da etkili olan kar fırtınasına ise avar ismi verilmişti.

aybar kar fırtınası nedir

aybar kar fırtınası nedir

AYBAR KAR FIRTINASI NE ZAMAN GELECEK?

Karadeniz üzerinden bölgemize giriş yapması beklenen sistem nedeni ile hâlihazırda mevsim normalleri altında (5-8°C) seyreden sıcaklıkların Çarşamba akşam saatlerinden itibaren 0°C’ler civarı ve altına gerileyeceği, beraberinde il genelinde yer yer kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı, soğukların tüm hafta süreceği tahmin ediliyor.

aybar kar fırtınası ne zaman gelecek

aybar kar fırtınası ne zaman gelecek

Mart kazma kürek yaktıracak! 1987'den sonra en kuvvetli yağış...

İLİŞKİLİ HABER

Mart kazma kürek yaktıracak! 1987'den sonra en kuvvetli yağış...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

avcı 2 yıl önce

istanbullular ve o tarihte istanbulda olacaklar düşünsün...

Hmc 2 yıl önce

İmamoğlunu ilgilendirmiyor demektir.