Yönetmen Derviş Zaim: 'Flaşbellek' filmi için Arap oyuncularla çalıştık!

Film yönetmeni Derviş Zaim imzasıyla 2020 yılında çekilen 'Flaşbellek' filminin basın gösterimi yapıldı. Deviş, mültecileri konu alan film için "Özellikle Arap oyuncularla çalıştım" dedi.

Kıbrıs Türkü Film Yönetmeni Derviş Zaim imzalı mültecileri konu alan 'Flaşbellek'in ilk basın gösterimi Beyoğlu'nda yapıldı. Zaim, 2020 yılında çekilen filmin inandırıcı olması için ünlü Arap oyuncularıyla çalıştığını söyledi. Yönetmen, bir filmin mültecilere karşı bakış açısını değiştirmeyeceğini söyleyerek, "Pandemi vizyon tarihini biraz geciktirdi ama sonunda buluşacağız. Oyuncu kadromuzdan çok memnunum Arap dünyasının en büyük iki oyuncusu Saleh Bakri (Ahmet), Sara El Debuch (Leyla) filmde rol aldı ve film Arapça çekildi" şeklinde konuştu.

Filmin çekildiği dönemde Suriye savaşının olduğunu belirten Zaim, "Suriye ile ilgili ve Suriye savaşıyla ilgili bu denli geniş bir film ilk kez yapıldı. Bu yüzden çok kolay yapılamayacak bir projeyi gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Özellikle Arap oyuncularla çalışmamım sebebi daha inandırıcı olması içindi. Arap dünyasını çok etkileyecek bir film olacak. Filmi çekerken Suriye savaşı vardı, şimdi de Rusya - Ukrayna savaşı var" ifadelerini kullandı.

Flaşbellek filmi

Flaşbellek filmi

FLAŞBELLEK FİLMİNİN KONUSU

Suriye'de yaşanan olayları konu alan Flaşbellek'te Ahmet, bir saldırıcı sonucu konuşma yeteneğini kaybeder. Yaşadığı bu trajedinin ardından Ahmet, çatışmalarda ölen insanların fotoğraflarının çekilip, kayıt altına alındığı bir birimde çalışmaya başlar.

Sara El Debuch

Sara El Debuch

Onlarca acıyı kayıt altına almaya çalışan Ahmet, gördüklerini dünyaya duyurmaya karar verir. Bu kararı onu büyük bir seçim yapmaya zorlar. Ahmet, kendisi ve ailesini korumakla, insanlığa karşı görevlerini yerine getirmek arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

Saleh Bakri

Saleh Bakri

FLAŞBELLEK FİLMİNİN OYUNCU KADROSU

Yönetmenliğini ve senaristliğini Derviş Zaim'in üstlendiği Flaşbellek filminin uygulayacı yapımcılığını Emre Oskay üstleniyor. Suriyeli mültecileri konu alan Flaşbellek filminin başrollerini Saleh Bakri ve Sara El Debuch paylaşırken oyuncu kadrosunda, Ali Süleyman, Husam Chadat, Hanin Abaji, Hedi Ömer, Favaz Ömer, Nadi Güler gibi başarılı isimeler de yer alıyor.

Yönetmen Derviş Zaim

Yönetmen Derviş Zaim

"MÜLTECİLERE BAKIŞ AÇISINI BİR FİLM DEĞİŞTİRMEZ"

Ünlü yönetmen Zaim açıklamalarını, "Ben bir sinemacı olarak konuşuyorum. Bu savaşların sadece Türkiye'ye etkisi değil, orada yaşananların da işlenmesi gerekir. Flaşbellek böyle bir film. Sinemanın gücünden faydalanan bir film. Mültecilere olan bakış açısını bir film her şeyi değiştirmez ama film olmadan da değişmez" sözleriyle noktaladı.

Buse Varol çocukları Burak ve Eliz'in eğlenceli anları paylaştı

İLİŞKİLİ HABER

Buse Varol çocukları Burak ve Eliz'in eğlenceli anları paylaştı
Sanat dünyası 1915 Çanakkale Köprüsü'ne övgüler yağdırdı!

İLİŞKİLİ HABER

Sanat dünyası 1915 Çanakkale Köprüsü'ne övgüler yağdırdı!

BİR YORUM YAPIN 0