Ramazan ayında mutlaka izlenmesi gereken filmler nelerdir?

Ramazan ayında manevi açıdan sizlere iyi gelecek ve huzurlu hissettirecek filmlerin arayışındaysanız birbirinden güzel yapımlara şans verebilirsiniz. Peki, Ramazan ayında izlenecek filmler nelerdir? En güzel dini filmler nelerdir? İşte hem aileniz hem de arkadaşlarınızla Ramazan ayında izleyebileceğiniz en güzel filmleri sizler için derledik.

On bir ayın sultanı Ramazan ayına geldiğimiz şu günlerde manevi açıdan daha huzurlu ve sakin hissediyoruz. Gönüllerimizin bir olduğu bu özel ayı genellikle ibadet ve dualarla geçirmeye daha çok ağırlık veriyoruz. Özellikle dini içerikli kitaplar ve programlarla zaman geçirdiğimiz Ramazan ayında sahur vaktini beklerken güzel bir film izlemek isterseniz size harika önerilerimiz var! Hem sizi dinlendirecek hem de zamanınızı değerli kılacak en güzel Ramazan ayı filmlerine gelin birlikte göz atalım.

İftar sofralarında dinlenecek müzikler nelerdir? En güzel Ramazan müzikleriİLİŞKİLİ HABERİftar sofralarında dinlenecek müzikler nelerdir? En güzel Ramazan müzikleri

  • THE MESSAGE: ÇAĞRI

1976 yapımı "The Message: Çağrı" filmi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in önderliğinde İslam dininin doğuşunu gözler önüne seriyor. Suriye asıllı Amerikalı Yönetmen Mustafa Akkad'ın imzasını taşıyan yapımın bir kısmı Libya bir kısmı da Fas'ta çekilmiştir. İslam dünyasının en sevilen yapımlarından biri olan Çağrı, özellikle Ramazan ayında keyifli vakitler geçirmek isteyenler için güzel bir seçenek olacaktır. 

The Message: Çağrı

The Message: Çağrı

  • MEKKE'YE YOLCULUK

İslam dünyasını en iyi yansıtan belgesellerden biri olarak görülen "Mekke'ye Yolculuk", 20 yaşındaki Müslüman dini hukuk öğrencisi İbn Battuta'nın 1325'te kuzey Fas'ta bir şehir olan Tanca'dan Mekke'ye hacca gitmesini konu ediniyor. Chems-Eddine Zinoune'nin başrolde yer aldığı yapımı özellikle Ramazan ayında izlemeyi tercih edebilirsiniz. 

Mekkeye Yolculuk filmi

Mekkeye Yolculuk filmi

  • BENİM ADIM KHAN 

2010 yılında vizyona giren Hint filmi "Benim Adım Khan", yayınlandığı ilk günden itibaren sevilen yapımlar arasına adını yazdırmayı başarmıştır. Filmin başrol oyuncusu  Shahrukh Khan film için şu ifadeleri kullanmıştır:

"Film, kabiliyetsiz (hasta) bir adamın sakatlığa, güçsüzlüğe karşı yaptığı savaşını anlatmıyor. Hasta adamın, tüm dünyada olan Terör, Savaş, Nefret ve Düşmanlığa karşı yaptığı savaşı anlatıyor. My Name is Khan filmi aynı zamanda İslam'ı da ele alıyor. İslam'ı ve dünyanın İslam'a bakış açısını ele alıyor."

Benim Adım Khan

Benim Adım Khan

  • NUH: BÜYÜK TUFAN

Dünyaca ünlü aktör Russell Crowe'un başrolünde yer aldığı 2014 yapımı "Nuh: Büyük Tufan", cesaret ve fedakarlığın gözler önüne serildiği bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Nuh Peygamberin başından geçen olaylardan esinlenen film özellikle Ramazan ayında heyecan dolu dakikalar yaşamak isteyenler için harika bir seçim olacaktır. 

Nuh: Büyük Tufan filmi

Nuh: Büyük Tufan filmi

  • ADEM'İN OĞLU ABU

Senaryosu, yapımcılığı ve yönetmenliği Salim Ahamed'e ait olan "Adem'in Oğlu Abu" filmi 2011 yılı Hint filmidir. Başrollerinde Salim Kumar ve Zarina Vahab'ın yer aldığı filmde tek hayali hacca gitmek olan çok iyi kalpli Abu ve karısının Hacca gitmek için çabaları, para toplamaları ve bu esnada yaşadıkları gözler önüne serilmektedir. 

Ademin Oğlu Abu

Ademin Oğlu Abu

  • FETİH 1453

Türk sinemasının kült yapımlarından biri haline gelen "Fetih 1453", Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli padişahlarından II. Mehmet'in İstanbul'u fethettiği döneme ışık tutuyor. Yönetmen koltuğunda Faruk Aksoy'un oturduğu 2012 yapımı filmde dönemin dehası Fatih Sultan Mehmet'i ünlü oyuncu Devrim Evin oynuyor.

Fetih 1453 film afişi

Fetih 1453 film afişi

Hem Türkiye hem de Avrupa'da yoğun bir ilgiyle karşılaşan yapım, Türk ve İslam tarihinin en önemli olaylarından biri olan İstanbul'un fethinde inancın ve azmin başarısını gözler önüne seriyor. Dönemin şartlarına uygun kıyafetleri, mekanları ve dekorlarıyla sinemaseverlerden tam not alan Fetih 1453 filmini mutlaka film listenize eklemelisiniz.

Fetihj 1453 filminden kareler

Fetihj 1453 filminden kareler

  • REİS BEY 

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Necip Fazıl Kısakürek'in 1948 yılında kaleme aldığı "Reis Bey" kitabı aynı isimle 1988 yılında beyazperdeye uyarlandı. Görevinde hiç taviz vermeyen kanunlara son derece bağlı ve kararlarında acımasız bir hakim olan Reis Bey'in hayatı bir katil zanlısıyla ilgili dava sonucu değişir. Suçsuz olduğunu iddia eden zanlı, tüm deliller onu işaret edince idam sehpasına gönderilir. Ancak daha sonra sanığın suçsuz olduğu ortaya çıkar.

Reis Bey filmi

Reis Bey filmi

Bunun üzerine görevini bırakan Reis Bey, ömrünü merhamet duygusunun yaygınlaşmasına adar. Belalı insanların bulunduğu bir kahvede insanlara merhameti anlattığı günlerden birinde polis baskını sonucu cebine atılan uyuşturucuyla hakim karşısına çıkan Reis Bey, büyük bir sınavla karşı karşıyadır.

Reis Bey filminden kareler

Reis Bey filminden kareler

  • HÜR ADAM 

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Mehmet Tanrısever'in üstlendiği 2010 yapımı "Hür Adam" filmi Ramazan ayında güzel bir film izlemek isteyenler için biçilmiş kaftan niteliğinde. İslam alimi, müfessir ve yazar olan Said Nursi'nin yaşam öyküsüne ışık tutan filmin isminin Hür Adam olarak seçilmesinin nedeni ise Said Nursi'nin hayatı boyunca kimseye boyun eğmediği kanaatine varıldığı içindir. Toplam 6000 sayfa kitap okunan ve 20 ayrı kaynaktan faydalanılan filmin başrolünde Mürşit Ağa Bağ yer almaktadır.

Hür Adam film afişi

Hür Adam film afişi

  • YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Yönetmen koltuğunda Mesut Uçakan'ın oturduğu ve senaryosunu Mesut Uçakan ile Üstün İnanç'ın kaleme aldığı "Yalnız Değilsiniz" filmi başını örttüğü için zengin ailesi tarafından utançla karşılanan ve psikolojik tedaviye tabii tutulmak için özel bir kliniğe kapatılan Serpil'in öyküsünü sinemaseverlerle buluşturuyor. İlk defa üniversiteli kızların başörtüsü problemini gündeme getiren yapım, gerçek bir yaşam öyküsünü gözler önüne serdiği için duygu dolu anlar yaşamanıza neden olacak. 

Yalnız Değilsiniz film afişi

Yalnız Değilsiniz film afişi

22 ayar İtalyan altın zincir kolye modelleri ve fiyatları!İtalyan yassı altın zincir modelleri

İLİŞKİLİ HABER

22 ayar İtalyan altın zincir kolye modelleri ve fiyatları!İtalyan yassı altın zincir modelleri
Dünyanın en büyüklerinden: Keukenhof 75’inci kez kapılarını açtı

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en büyüklerinden: Keukenhof 75’inci kez kapılarını açtı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Yusuf 1 yıl önce

Ramazan ayında maneviyat filimle değil Kur'an'ı Kerimle zikirle kazanılır!

Toplam 3 beğeni

Doğu-Batı 1 yıl önce

Nuh : Büyük Tufan adlı filmi izledim hiç beğenmedim. Çünkü Hristiyan inancına göre çekilmiş bir film olması hasebiyle biz Müslümanlara hitap etmiyor. Aynı şeyi Musa Peygamberi anlatan filmde de yaşadım. Nuh Büyük Tufan ve Musa Aleyhisselam' ı anlatan filmler, konuları ile uzaktan yakından alakası olamayan absürt bir filmler.

Toplam 7 beğeni