İftar sofralarında dinlenecek müzikler nelerdir? En güzel Ramazan müzikleri

Bereket ve bolluğun arttığı Ramazan ayında birbirinden hoş müziklerle iftar sofralarına huzuru misafir edebilirsiniz. Peki, Ramazan ayı müzikleri nelerdir? İftar sofralarında dinlenecek müzikler nelerdir? İşte iftar yemeklerine eşlik eden en huzurlu ve en güzel müzikler haberimizin devamında...

Ramazan ayında içimize huzur ve mutluluk dolduran bir zaman dilimine de giriş yapmış olduk. Bolluk ve bereketin çoğaldığı bu güzel ayda ruhumuza iyi gelecek eylemlerde ve davranışlarda bulunmaya özen gösteriyoruz. Özellikle sevdiklerimizle iftar sofralarında bir araya gelerek hem keyifli zamanlar geçirip hem de birlikte orucumuzu açmanın değerine de erişiyoruz. Özenle hazırlanan iftar sofralarında Ramazan'ın atmosferini hissedebileceğiniz detaylara yer vermek isterseniz Ramazan'a özel iftar müziklerine şans verebilirsiniz. Gelin, Ramazan'a özel iftar yemeği müziklerine birlikte göz atalım.

Ramazan ayında mutlaka izlenmesi gereken filmler nelerdir?İLİŞKİLİ HABERRamazan ayında mutlaka izlenmesi gereken filmler nelerdir?

  • EŞREF ZİYA - SÖYLE İSTANBUL

"Ağlama Karanfil", "Kalksam ve Dirilsem" ve "Kelebek Gibi" parçalarla hafızalara kazınan ünlü müzisyen Eşref Ziya'nın Söyle İstanbul parçası iftar yemeklerinde hoş tınısıyla güzel bir atmosfer oluşturmanıza yardımcı olabilir. 

Eşref Ziya

Eşref Ziya

  • MUSTAFA CECELİ - UYAN EY GÖZLERİM GAFLETTEN UYAN

Türk musikisinin en güzel örneklerinden biri olan "Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan" gönüllere huzur veren melodisi ve sözleriyle Ramazan ayının manevi zenginliğine ışık tutuyor. Mustafa Ceceli'nin seslendirdiği bu özel parçayı dilerseniz Sami Yusuf'tan da dinleyebilirsiniz. 

Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan

Uyan Ey Gözlerim Gafletten Uyan

  • SAMİ YUSUF - HASBİ RABBİ 

İranlı-İngiliz sanatçı Sami Yusuf'un unutulmaz parçası "Hasbi Rabbi" kalplere sıcaklık veren tınısı ve sözleriyle yayınlandığı ilk günden beri dillere pelesenk oldu. Ramazan ayının bu özel atmosferinde iftar sofralarında size bu parçanın eşlik etmesine izin verebilirsiniz.

Sami Yusuf

Sami Yusuf

  • HAKAN MENGÜÇ - VOİCE OF THE SUFİ

Ramazan ayında ruha gıda aşılayan özel bir müzik arayışındaysanız Hakan Mengüç'ün Voice Of The Sufi eserine göz atmanızı tavsiye ederiz. Hem iftar sofrasına huzur hem de evinize güzel bir etki getirecektir.

Hakan Mengüç

Hakan Mengüç

  • CAN ATİLLA - HAMAMDA İLK GÖZYAŞLARI

En sevilen iftar müzikleri arasına adını yazdıran Can Atilla'nın Hamamda İlk Gözyaşları parçası özellikle Ramazan ayında sizin de beğeninizi kazanacak. Huzur ve dinginliğin anahtarı haline gelen parça iftar sofralarında hoş bir seçim olabilir. 

Can Atilla

Can Atilla

İftardan hemen sonra çay ve kahve içenler dikkat! Ramazan'da çay ve kahve ne zaman içilmeli?

İLİŞKİLİ HABER

İftardan hemen sonra çay ve kahve içenler dikkat! Ramazan'da çay ve kahve ne zaman içilmeli?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0