İstanbul Anadolu Yakası'nda iftar nerede yapılır? Anadolu Yakası'nda iftar yapılacak yerler

Ramazan ayının en güzel anı olan iftar vaktinde sevdiklerinizle eşsiz manzaralar eşliğinde birbirinden leziz yemekleri tatmak isterseniz İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan restoranlara şans verebilirsiniz. Eğer "İstanbul'daki en iyi iftar mekanları hangileridir? İftar nerede yapılır? Anadolu Yakası'nda iftara nereye gidilir?" gibi sorular aklınızda soru işareti uyandırıyorsa tüm detaylar haberin devamında...

Yıl boyunca heyecanla beklenen Ramazan ayı tüm bereketiyle geldi çattı. Bu özel zamanda mutfaklara tatlı bir telaş misafir olurken eş, dost ve akrabalar iftar sofralarında buluşmaya özen gösteriyoruz. İster istemez en çok düşündüğümüz konu "Ne yemek yapsak? Ne hazırlasak? Nasıl sofra dekorasyonu oluştursak?" gibi sorular oluyor. Eğer tüm Ramazan ayı boyunca evlerde değil de dışarıda da iftar heyecanına ortak olmak isterseniz sizler için harika önerilerimiz var! İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yer alan birbirinden farklı ve şık mekanlarda aileniz ve dostlarınızla bir araya gelebilirsiniz. Gelin, İstanbul Anadolu Yakası'nda iftar yapılabilecek en nezih mekanlara birlikte göz atalım.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da İftar nerede yapılır? İstanbul Avrupa Yakası'nda iftar yapılacak yerler

  • FİLİZLER KÖFTECİSİ

"Kapısında sıra beklenen köfteci" olarak nam salan Filizler Köftecisi, boğazın incisi Kız Kulesi'nin göz alıcı manzarasında iftar yapmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Geleneksel meşhur köftesinin yanı sıra ızgara et çeşitleri ve dünya mutfağından özel lezzetlerle zengin bir menüyü gözler önüne seren Filizler Köftecisi, Ramazan için hazırlanan iftar menüleriyle de büyük beğeni topluyor. 

Filizler Köftecisi

Filizler Köftecisi

İster ailenizle ister dostlarınızla bu mekanda bir araya gelerek Kız Kulesi'nin adeta kartpostalları andıran manzarasında iftar yapabilirsiniz. Kalabalık gruplar için indirim yapma imkanı da tanıyan Filizler Köftecisi yalnızca iftar değil sahur için de iyi bir seçim olacaktır. 

Köfte tabağı

Köfte tabağı

ADRES: Aziz Mahmut Hüdayi, Üsküdar Harem Sahil Yolu No:61, 34672 Üsküdar/İstanbul

  • NAKKAŞ KEBAP

Her köşesinde hayranlık uyandıran manzaraları gözler önüne seren İstanbul'un en güzel tepelerinden biri olan Nakkaştepe'de iftar yapmak harika olmaz mıydı? İşte Nakkaş Kebap, hem damağa hem de göze hitap eden bir iftar yemeği için misafirlerine kapılarını aralıyor. Kendi bahçesinde ürettiği organik sebzeler eşliğinde sunulan birbirinden lezzetli kebapları servis eden Nakkaş Kebap'ta patlıcanlı kebap, kuzu şiş ve adana kebabı mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. 

Nakkaş Kebap

Nakkaş Kebap

ADRES: Gümüşyolu Caddesi, Eski Taş Ocağı Sokak No: 27 Nakkaştepe – Üsküdar / İstanbul 

  • A'JİA RESTAURANT 

Boğaz manzarasının müdavimlerine özel A'jia Restaurant, İstanbul'un en güzel semtlerinden Kanlıca'da yer almaktadır. Her damak zevkine uygun birbirinden leziz yemeklerin yer aldığı zengin menüsüyle dikkatleri üzerine çeken mekan tadımlık değil doyumluk bir iftarı misafirlerine sunuyor. 

Ajia Restaurant

Ajia Restaurant

Övgü toplayan dekorasyonu ve yemekleriyle iftar için en çok tercih edilen mekanların başında gelen A'jia Restaurant Ramazan'da iyi bir seçim olacaktır.

ADRES: Ahmet Rasim Paşa Yalısı Çubuklu Caddesi, No 27, Kanlıca, İstanbul

  • DEVELİ RESTAURANT

İstanbul'un farklı noktalarında birçok şubesi bulunan Develi Restaurant, yılların tecrübesini sofralarınıza taşıyor. Özellikle iftar akşamlarında yoğun rağbet gören restoranda kuzu şiş, tandır, firik pilavı, Adana kebap ya da tavuk şiş gibi lezzetleri deneyebilirsiniz. Lezzet konusunda duayen olan mekan özellikle kalabalık gruplar için iyi bir tercih olabilir. 

Develi Restaurant

Develi Restaurant

Fiyat performans açısından bekleneni karşılayan mekan şık tasarımı ve dekorasyonuyla da dikkatleri üzerine çekiyor. 

Develi Restaurant yemekleri

Develi Restaurant yemekleri

ADRES: Vedat Günyol Caddesi No: 9 Küçükbakkalköy İstanbul

  • KATİBİM RESTAURANT 

Üsküdar'ın eşsiz manzarasına ev sahipliği yapan Katibim Restaurant, leziz yemekleriyle hem göze hem de damağa hitap ediyor. Eş, dost, akraba toplanıp masmavi deniz eşliğinde güzel bir iftar yapmak için bu mekana şans vermenizi tavsiye ederiz. Ramazan'a özel menüleri ve alternatif tatlarıyla bu mekan Anadolu Yakası'nda yaşayanlar için iyi bir tercih olabilir.

Katibim Restaurant

Katibim Restaurant

ADRES: Mimar Sinan Mahallesi, Harem Sahil Yolu, No 53, Üsküdar, İstanbul

  • GÜLER OSMANLI MUTFAĞI

Anadolu Yakası'nın en sevilen adreslerinden biri haline gelen Güler Osmanlı Mutfağı, geleneksel Osmanlı mutfağının en güzel yemeklerini müşterilerine sunuyor.

 Güler Osmanlı Mutfağı

Güler Osmanlı Mutfağı

Özellikle Ramazan ayına özel olarak oluşturdukları menülerle padişahlara layık tatları deneyebilirsiniz. 

Güler Osmanlı Mutfağı sunum

Güler Osmanlı Mutfağı sunum

ADRES: Kurbağalıdere Cd. Hasanpaşa Mh. No: 74/A Kadıköy/İstanbul

HAYIRLI İFTARLAR!

Diyarbakır kadayıfı nasıl yapılır? Burma kadayıfın püf noktaları ve tam ölçülü tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Diyarbakır kadayıfı nasıl yapılır? Burma kadayıfın püf noktaları ve tam ölçülü tarifi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

İsmim 2 yıl önce

Mabeyin kapanalı 3 sene oldu. Unut onu, o yok artık.