Kara Tahta dizisi nerede çekiliyor? Edirne Lisesi nerede?

Yeni sezona iddialı bir giriş yapmaya hazırlanan TRT1 ekranlarının yeni dizisi Kara Tahta, etkileyici konusu, yıldız oyuncu kadrosu ve çekim yerleriyle yoğun ilgi görüyor. Edirne'de çekimleri gerçekleştirilen dizinin geçtiği yerler birçok kişi tarafından internette araştırılıyor. Peki Kara Tahta dizisi nerede çekiliyor? Edirne Lisesi nerede? Kara Tahta dizisinin çekimleri hangi şehirde yapılıyor? İşte yanıtlar...

TRT1 ekranlarının yeni dizisi "Kara Tahta" sürükleyici konusu ve güçlü oyuncu kadrosuyla şimdiden dizi severlerin radarına girdi. Miray Daner ve Furkan Andıç'ın başrol olarak karşımıza çıktığı dizide bir öğretmenin hikayesi gözler önüne seriliyor. Dizinin yayınlanan fragmanında TV ekranlarına yansıyan görüntüler "Kara Tahta dizisi nerede çekiliyor? Kara Tahta dizisi hangi şehirde çekiliyor?" gibi soruları akıllara getirdi. Yeni sezona iddialı bir giriş yapmaya hazırlanan Kara Tahta dizisinin çekim yerlerini gelin birlikte mercek altına alalım.

Kuruluş Osman nerede çekiliyor? Kuruluş Osman platosu nerede?İLİŞKİLİ HABERKuruluş Osman nerede çekiliyor? Kuruluş Osman platosu nerede?

KARA TAHTA DİZİSİ OYUNCULARI KİMLERDİR? KARA TAHTA DİZİSİNDE KİMLER OYNUYOR?

Yönetmen koltuğunda Ender Mıhlar'ın oturduğu TRT1 ekranlarının yeni dizisi Kara Tahta'nın senaryosu Erkan Birgören'in imzasını taşıyor.

Kara Tahta dizisi

Kara Tahta dizisi

Furkan Andıç ve Miray Daner'in başrolleri paylaştığı dizinin kadrosunda Cengiz Bozkurt, Çiçek Dilligil, Mine Tüfekçioğlu, Onur Durmaz, Selen Uçer, Kerem Arslanoğlu, Taylan Meydan, Nizam Namidar, Yasemin Yazıcı, Veda Terzioğlu, Murat Danacı, Ömer Faruk Uluocak ve Eylül Uğan gibi birbirinden başarılı oyuncular yer alıyor.

Kara Tahta dizisi oyuncuları

Kara Tahta dizisi oyuncuları

KARA TAHTA DİZİSİ KONUSU NEDİR? KARA TAHTA DİZİSİ NE ANLATIYOR?

Ay başında çekimlerine başlanan Kara Tahta dizisi, geçmişte yarım kalan Atlas ve Irmak'ın yollarının yeniden kesişmesini konu ediniyor. Lise döneminde sürekli zorbalığa maruz kalan Atlas'ın yıllar sonra matematik öğretmeni olarak kendi okuduğu okula atanmasıyla başlayan hikaye Irmak'ın da aynı okulda öğretmen olduğunu öğrenmesiyle şekilleniyor. 

Kara Tahta dizisi başrol oyuncusu Miray Daner

Kara Tahta dizisi başrol oyuncusu Miray Daner

KARA TAHTA DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR? KARA TAHTA DİZİSİ ÇEKİM YERLERİ

Çarşamba akşamları TRT1 ekranlarında izleyenlerle buluşmaya hazırlanan Kara Tahta dizisinin yayınlanan fragmanında görülen tarihi dokular dizi severlerin dikkatinden kaçmadı. Birçok kişi dizinin çekim yerlerini öğrenmek için arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. 

Kara Tahta dizisi çekim yerleri

Kara Tahta dizisi çekim yerleri

İlk çekimleri Sapanca Kartepe'de başlayan dizinin çekimlerinin ülkemizin nadide şehirlerinden Edirne'de devam edeceği öğrenildi.

Bir öğretmenin hikayesine odaklanan dizinin okul sahneleri ise Kuyubaşı Lisesi olarak belirtilen Edirne Lisesi'nde gerçekleştiriliyor. 1857 yılında Edirne'de inşa edilen Edirne Lisesi, 165 yıllık köklü tarihiyle günümüzde en değerli yapılar arasına adını yazdırmıştır. Şuan da Anadolu Lisesi statüsünde 19 derslikli binada 4 yıl eğitim veren okulda kütüphane, konferans salonu, müzik, resim atölyeleri, fizik-kimya-biyoloji laboratuvarları ve bilişim teknolojileri sınıfı yer almaktadır.

Edirne Lisesi

Edirne Lisesi

Kara Tahta dizisinin, doğal bir plato olan Edirne'nin tanıtımına katkı sunacağını ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Karaağaç, "Mecidiye ve Ekmekçizade Ahmet Paşa köprülerimiz, tarihi tren garı, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı, Deveci Han, Kaleiçi'ndeki tarihi tescilli yapılarımız, konaklarımız kullanılarak şehrimizin, kültür turizminin başkenti olan Edirne'mizin tanıtımına ciddi katkı sunuluyor. Tarihi Edirne Lisesi'nde de dizinin birçok bölümü çekilmeye devam ediliyor." şeklinde konuştu.

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Kara cucuk 1 yıl önce

Gülüp geçiyorum bu diziye

Sanane 2 yıl önce

Bi siz eksiktiniz edirnede.

Toplam 3 beğeni

saniye beyaz 1 yıl önce

Edirnemize hoşgeldiniz sultanlar şehrinde güzel bi dizi kara tahta çok severek izliyoruz başarılar diliyorum kadronuza

Toplam 0 Beğeni