Üsküdar'da iftar nerede yapılır? Üsküdar'da iftar yapılacak en güzel yerler

Bir yanınıza deniz manzarasını bir yanınıza sevdiklerinizi alarak leziz mi leziz bir iftar yapmak isterseniz Üsküdar'da yer alan birbirinden güzel restoranlara gidebilirsiniz. Anadolu Yakası'nın incisi Üsküdar'daki en özel mekanları sizler için tek tek araştırdık. Peki, Üsküdar'da iftar nerede yapılır? İşte hoş ambiyansı ve beğenilen lezzetleriyle Üsküdar'da iftar yapılacak en iyi restoranlar...

İslam aleminin 30 günlük oruç ibadetini gerçekleştirdiği Ramazan ayında kimi zaman evlerimizde kimi zamanda hoş bir mekanda iftar sofralarına konuk oluyoruz. Eğer İstanbul'un en can alıcı manzaralarını gözler önüne seren bir yerde iftar açmak istiyorsanız rotanızı Üsküdar'a çevirmeniz gerekiyor! İstanbul Boğazı’nın Anadolu Yakası’nda inci gibi uzanan Üsküdar, masmavi deniz eşliğinde iftarlar için eşsiz bir tercih olacaktır. Gelin, Osmanlı döneminden günümüze Ramazan'ın ayrı bir huzurla yaşandığı Üsküdar'da iftar yapılabilecek en güzel mekanlara birlikte göz atalım.

İstanbul Anadolu YakasıİLİŞKİLİ HABERİstanbul Anadolu Yakası'nda iftar yapılacak yerler

  • İNCİ BOSPHORUS

Boğazın tarih kokan semti Üsküdar'da yer alan İnci Bosphorus, boğazın berrak suları eşliğinde iftar yapmak isteyenlerin adeta kalbini çalıyor. Özellikle Ramazan ayına özel menüler sunan mekanda birbirinden leziz çorbalardan salatalara, tatlılardan iftariyeliklere kadar mükellef bir sofrada orucunuzu açabilirsiniz. 

İnci Bosphorus

İnci Bosphorus

Mevsiminin en taze sebze ve meyvelerini kendi bahçesinde, organik olarak üreterek sofralara taşıyan İnci Bosphorus, yöresel lezzetleriyle de ön plana çıkıyor.

İnci Bosphorus restoran

İnci Bosphorus restoran

ADRES: Çengelköy Mahallesi İskele Gazinosu Sokak No:3/1 Üsküdar 

  • ÇÖMLEK KURU FASULYE

Kuru fasulye denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri de Çömlek Kuru Fasulye. Çeşit çeşit çorbalardan kuru fasulye çeşitlerine, turşu kavurmasından karalahana sarmasına kadar doyurucu bir menüyü gözler önüne seren mekan Ramazan ayında yoğun rağbet görüyor. Dumanı üstünde tüten mis gibi lezzetleri tatmak ve keyifli bir iftar akşamı geçirmek için mutlaka burayı listenize eklemenizi tavsiye ederiz. 

Çömlek Kuru Fasulye

Çömlek Kuru Fasulye

ADRES: Kısıklı Mahallesi Turistik Çamlıca Caddesi No:50 Üsküdar, İstanbul

  • CAFE 5.CADDE 

Salacak Sahil Yolu üzerinde yer alan Cafe 5. Cadde, Üsküdar'da iftar yapmak isteyenler için iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bir yanınızda deniz bir yanınızda dostlarınızla iftar yapmanın şansına varabileceğiniz mekan, zengin menüsüyle de büyük beğeni topluyor. 

Cafe 5. Cadde

Cafe 5. Cadde

ADRES: Salacak Mahallesi, Sahil Yolu, No 25, Üsküdar

  • LOKANTA NEVNİHAL 

"Topraktan Masaya" düşüncesini benimseyen Lokanta Nevnihal, taze ve organik ürünleriyle Üsküdar'ın en güzel restoranları arasına adını yazdırmayı başardı. Hünkar beğendiden içli köfteye, etli ekmekten birbirinden leziz tatlılara kadar zengin bir menüye sahip olan restoran dekorasyonuyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Ramazan ayı boyunca Üsküdar'da iftar yapabileceğiniz mekanlar listesinde mutlaka Lokanta Nevnihal de olmalı.

Lokanta Nevnihal

Lokanta Nevnihal

ADRES: Küçüksu Mahallesi, Mustafa Düzgünman Caddesi, No:4, Üsküdar/İstanbul

  • ŞAZELİ KASAP & IZGARA

Köfte, biftek, pirzola ve lokum gibi etlerle donatılmış bir iftar sofrasında oturmak istiyorsanız aradığınız yer tam olarak Şazeli Kasap & Izgara. Ramazan ayına özel doyurucu bir menüyü müşterilerine sunan Şazeli Kasap & Izgara, hızlı ve kaliteli servisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. 

Şazeli Kasap & Izgara

Şazeli Kasap & Izgara

ADRES: Burhaniye, Nurbaba Sokağı No:27, 34676 Üsküdar/İstanbul

HAYIRLI RAMAZANLAR!

Kahke nedir ve kahke nasıl yapılır? En pratik kahke yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Kahke nedir ve kahke nasıl yapılır? En pratik kahke yapmanın püf noktaları
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

ömer 1 yıl önce

o kadar boş bir liste ki şu hepsinin iftar menü girişi ort fiyatı 450 lira . içerik üretiminiz samimi değil ve öylesine