İstanbul'da en ucuz iftar mekanları hangileri? Uygun fiyatlı iftar mekanları

İstanbul'da yer alan birbirinden şık ve kaliteli mekanlarda iftar yapmak istiyor ancak bütçenizi aşmaktan endişeleniyorsanız hiç de endişelenmeyin. Uygun fiyatlarıyla leziz mi leziz iftar menüleri sunan en güzel mekanları sizler için derledik. Peki İstanbul'da en ucuz iftar mekanları nerede? Uygun fiyatlı iftar mekanları hangileri? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde...

Ramazan ayının en güzel yanlarından biri de sevdiklerimizle kalabalık iftar sofralarında bir araya gelmek. Ruhen kendimizi huzurlu hissettiğimiz bu dönemde bazen evlerimizde hazırladığımız şık sofralarda bazen de birbirinden nezih mekanlarda iftar yapmayı tercih ediyoruz. Ancak dışarıda şık bir mekanda iftar yapmak için belirli bir bütçe ayırmak zorlayıcı olabilir. Hem uygun fiyatlı hem de güzel bir yerde iftar yapmak istiyorsanız size harika önerilerimiz var! Gelin, uygun menüleriyle iftar yapabileceğiniz mekanlara birlikte göz atalım.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da İftar nerede yapılır? İstanbul Avrupa Yakası'nda iftar yapılacak yerler

  • MEŞHUR FİLİBE KÖFTECİSİ

Bulgaristan'ın Filibe kentinden İstanbul'a göç eden Mehmet Saltuk'un, 1893 yılında köfteci dükkanı açmasına dayanan Meşhur Filibe Köftecisi, zengin menüsüyle ön plana çıkıyor. Avrupa Yakası'nda yaşayanların ilk tercihi haline gelen Meşhur Filibe Köftecisi Sirkeci'de yer alıyor.

Meşhur Filibe Köftecisi

Meşhur Filibe Köftecisi

Asırlık köfte lezzetini iftar sofralarında görmek isteyenler için burada kişi başı menü fiyatı 775 TL. Tarihi dokunun merkezinde sevdiklerinizle bütçenizi sarsmayacak ve güler yüze dayalı hizmet anlayışının hakim olduğu bir iftar yapmak için burayı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

  • LİMJORA

Anne eli değmiş gibi taze malzemelerle hazırlanan ve her damak zevkine hitap eden lezzetlere iftar sofranızda yer vermek isterseniz 'Limjora' tam da aradığınız yer olabilir. Yaprak sarmadan hamsi tavaya, karnıyarıktan ızgara köfteye kadar birçok lezzeti menüsünde barındıran bu restoran, aileniz ve sevdiklerinizle ev sıcaklığında iftar yapmanıza olanak tanıyacak.

Limjora

Limjora

Bahçelievler'de merkezi bir konumda yer alan restoran, iftar için 2 farklı menüyü misafirlerine sunuyor. İftariye tabağı, başlangıç, ana yemek, garnitür, salata ve meşrubattan oluşan menülerin ilkinde ana yemeği tavuk ya da köfte olarak seçebileceğiniz gibi ikinci menüde de et yemeği tercih edebiliyorsunuz. 

Limjora restoran yemekleri

Limjora restoran yemekleri

Cep yakmayan fiyatlarıyla büyük beğeni toplayan mekanda çorba, iftariyelik, pilav, et yemeği, salata ve sınırsız çaydan oluşan ilk menünün fiyatı kişi başı 360 TL olmakla beraber; çorba, iftariyelik, pilav, kıyma/tavuk/sebze, salata ve sınırsız çaydan oluşan ikinci menünün fiyatı kişi başı 290 TL.

Limjora iftar menüsü

Limjora iftar menüsü

Uzun sohbetlerin eşlik edeceği Limjora'da sınırsız çayın tadını çıkararak keyifli bir iftar akşamı geçirebilirsiniz.

Limjora restorandan kareler

Limjora restorandan kareler

  • SUHULET 

Beykoz yakınlarında denizi yanınıza alıp mis gibi manzara eşliğinde iftar yapmak isterseniz; Suhulet tam da aradığınız yer olabilir. Özellikle masmavi manzarasıyla göz alıcı bir atmosferi misafirlerine sunan Suhulet, uygun fiyatlarıyla da yoğun ilgi görüyor. 

Suhulet Restaurant

Suhulet Restaurant

  • İBB SOSYAL TESİSLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 noktada faaliyet gösteren sosyal tesisler, hem uygun fiyatları hem de leziz yemekleriyle iftar yapmak isteyenlerin listelerinde üst sıralarda yer alıyor. Doyurucu ve zengin bir menüyü gözler önüne seren İBB Sosyal Tesislerinde eş, dost ve akrabalarınızla güzel bir iftar yapabilirsiniz. Köfte ızgara menü, içecek ve tatlı şeklinde güzel bir iftar için burada ödemeniz gereken ortalama fiyat 175 TL civarındadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisler iftar menüleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisler iftar menüleri

  • KURU FASULYECİ ALİ BABA

Türk mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan kuru fasulyeye iftar sofralarınızda yer vermek isterseniz Kuru Fasulyeci Ali Baba'ya mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz. Süleymaniye'de yer alan mekan her dönem kalabalık olmasıyla ve muhteşem lezzetleriyle adından söz ettiriyor. Burada iftar yapmayı düşünürseniz kişi başı kuru fasulye ve pilav için ödemeniz gereken ücret yalnızca 160 TL.

Kuru Fasulyeci Ali Baba

Kuru Fasulyeci Ali Baba

  • ASSALAM

Sevdiklerinizle güzel bir iftar sofrasında buluşmak isterseniz Üsküdar'da yer alan Assalam'a gelmeyi düşünebilirsiniz. Mercimek çorbası, iftariye tabağı, kağıt kebabı, sebzeli Zanzibar pilavı, mevsim salatası, güllaç tatlısı ve hibiskus şerbetiyle müşterilerine zengin bir iftar menüsü sunan Assalam da fiyatlar da oldukça uygun. 500 TL olan bu iftar menüsünü tattıktan sonra mis gibi birer çay içerek Ramazan ayında dostlarınız ve arkadaşlarınızla bir araya gelebilirsiniz.

Assalam iftar menüsü

Assalam iftar menüsü

Arçelik Neo çamaşır makinesi özellikleri nelerdir? Yapay zekalı çamaşır makinesi nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Arçelik Neo çamaşır makinesi özellikleri nelerdir? Yapay zekalı çamaşır makinesi nedir?
Hadid kardeşlerin en küçüğü Anwar Hadid'in Umre fotoğrafları gündem oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Hadid kardeşlerin en küçüğü Anwar Hadid'in Umre fotoğrafları gündem oldu!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Fazlı 1 yıl önce

Krem fiyatı ne kadar nasıl sipariş vereceğim