Doğum günü kutlayan şirketten aldığı tazminat şoke etti!

ABD'nin Kentucky eyaletinde, kendisinde stres ve kaygı bozukluğu oluşturduğu uyarısına karşın, şirketinin doğum günü partisi yaptığı bir adam dava açarak 450 bin dolar tazminat almaya hak kazandı.

Amerika'daki Gravity Diagnostics şirketinde 2019 yılında, istemediği halde düzenlenen doğum günü partisinin, kendisinde bir dizi panik atak başlattığını iddia eden Kevin Berling, çalıştığı yere dava açtı. Şikayetçi Berling'in açtığı dava lehine sonuçlandı.

Berling ayrıca, şirketinin kendisine engelli olduğu için ayrımcılıkta bulunduğunu savunmuştu. Suçlamalara reddeden şirket Berling'in açtığı davayı kaybederek 450 bin dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kenson Bölge Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, kaygı bozukluğu bulunan Berling, müdürüne herhangi bir kutlama istemediğini, çocukluğundaki kötü anıları hatırlatarak panik atağa yol açabileceğini söyledi.

Ancak Berling'in talebine karşın, Covid-19 testleri yapan şirket Ağustos 2019'da yaptığı sürpriz doğum günü partisi şikayetçi adama panik atağa yol açtı.

Rafet El Roman mahkemelik oldu! 20 bin Euro ödemesine hükmedildiİLİŞKİLİ HABERRafet El Roman mahkemelik oldu! 20 bin Euro ödemesine hükmedildi

Dava dilekçesinde, Berling'in ertesi günkü iş toplantısında "Üzerine gidilip, eleştirildiği" ve "İş arkadaşlarının neşesini çalıp, küçük bir kız çocuğu gibi davranmakla" suçlandığı belirtildi. Gergin geçen toplantının bir panik atağı daha tetiklediği, daha sonraysa şirketin 8 Ağustos gününün geri kalanı ve 9 Ağustos'ta Berling'i eve yolladığı kaydedildi.

11 Ağustos'ta da şirket, Berling'i iş yeri güvenliği kaygılarını gerekçe göstererek işine son verdi. Berling, Dava dilekçesinde şirketin kendisine engelli olduğu için ayrımcılık yaptığını ve doğum günü partisi yapılmamasını istediği için kendisine adil olmayan bir şekilde misillemede bulunulduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz ay sonunda biten davada jüri, Berling'in duygusal stres için 300 bin dolar, kaybettiği maaş ödemeleri için de 150 bin dolar almasına hükmetti.

Şirketin İdari Müdürü Julie Brazil, Gravity Diagnostics'in Berling'in iş sözleşmesini feshetme kararının arkasında durduğunu söyledi ve "İşyerinde şiddet politikasını" ihlal ettiği savunmasında bulundu.

"KURBAN ÇALIŞANLAR"

Brazil, "Bu davada benim çalışanlarım kurban, davacı değil" ifadeleriyle kararı temyiz etmeyi değerlendirdiklerini belirtti.

Berling'in avukatı Tony Bucher ise bir TV kanalına yaptığı açıklamada müvekkilinin şirkette herhangi birine yönelik kovulmayı hak edecek kadar tehdit oluşturduğuna dair "Kesinlikle hiçbir kanıt" olmadığını savundu.

Bucher "Panik atak geçirdi. Hepsi bu. Gravity Diagnostics'in temsilcisi panik atak geçirdiğindeki tepkilerini anlayamadı, rahatsız oldular ve bir tehdit oluşturduğunu sandılar. Psikolojik sorunları olan insanların tehlikeli olduğunu, şiddet dolu davranışa dair hiçbir kanıt bulunmadan düşünmek ayrımcılıktır" şeklinde konuştu.

Ulusal Akıl Sağlığı İttifakı'ndan alınan bilgiye göre 40 milyonun üzerindeki Amerikalı, bir başka deyişle nüfusun yaklaşık % 20'si kaygı bozuklukları yaşıyor.

Hadise'den nişanlısı Mehmet Dinçerler'e bedava reklam!

İLİŞKİLİ HABER

Hadise'den nişanlısı Mehmet Dinçerler'e bedava reklam!
Şarkıcı Linet konserde kendini tutamadı! Gözyaşlarına boğuldu

İLİŞKİLİ HABER

Şarkıcı Linet konserde kendini tutamadı! Gözyaşlarına boğuldu

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0