Dünyanın en büyük mavi elması satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

Dünyanın bilinen en büyük mavi elması, Hong Kong'daki müzayede evinde açık artırmaya çıkarak 57,5 milyon dolardan alıcı buldu.

Dünyanın nadir elmaslarından biri olan Dünyaca ünlü müzayede evi Sotheby's'in Hong Kong şubesinde satıldı. Dünyanın bilinen en büyük mavi elması 57,5 milyon dolara satıldı.

‘The De Beers Cullinan Blue’ adındaki ünlü mavi elması satışa çıkaran müzayede evi, 8 dakika süren açık artırmanın sonunda alıcı buldu. Açık artırmaya telefonla bağlanan alıcının ismi gizli tutuldu.

2021 yılında Güney Afrika’da Cullinan madeninde bulunan bu nadir elmas, bilinen en büyük renkli elmas olarak nitelendiriliyor.

Dünyanın bilinen en büyük mavi elması 57,5 milyon dolara satıldı

Dünyanın bilinen en büyük mavi elması 57,5 milyon dolara satıldı

Oldukça ‘nadir’ bir parça olarak nitelendirilen bu mavi elmas, müzayedenin açıklamasına göre dünyadaki 10 karat değerindeki beş elmastan biri.

2016 yılında ‘Oppenheimer Blue’ adındaki mavi elmas 57,541,779 dolara alıcı bularak bugüne kadar satılan en pahalı mavi elmas olmuştu. ‘The De Beers Cullinan Blue’, 70 bin dolar ile bu rekoru kaçırdı.

 

Ömür Akkor imzalı 'Balıkesir Gastronomi Atlası' dünyaya açılacak!

İLİŞKİLİ HABER

Ömür Akkor imzalı 'Balıkesir Gastronomi Atlası' dünyaya açılacak!
 İngiliz oyuncu Andrew Garfield'den hayranlarını üzen haber! Oyunculuğa ara vereceğini duyurdu

İLİŞKİLİ HABER

İngiliz oyuncu Andrew Garfield'den hayranlarını üzen haber! Oyunculuğa ara vereceğini duyurdu
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

k.maraşlı 1 yıl önce

şimdi bu elmas a o parayı verenin neyi arttı ne gibi özelliği var insana uçma yeteneği mi veriyor yoksa kriptonit gibi dünya dışı canlılara karşı kullanmak için mi kullanılıyor ?