Varşova nerede? Varşova'da nereye gidilir? Varşova'da gezilecek yerler

Doğu Avrupa'nın incisi olarak tüm dünyanın gözde kentlerinden biri haline gelen Varşova, dört mevsim seyahat severler tarafından yoğun ilgi görüyor. Sakin atmosferi ve etkileyici mimarisiyle adeta bir düşü anımsatan bu eşsiz kent birkaç gün keyifli zamanlar geçirmek isteyenlerin gezi rehberinde mutlaka olmalı. Peki Varşova nerede? Varşova'da nereye gidilir? İşte merak edilen tüm soruları sizler için yanıtladık...

Sonbaharın sıcak ve samimi dokusu doğayı etkisi altına alırken seyahat severler için vazgeçilmez fırsatları da beraberinde getiriyor. Bu güzel günlerde siz de sırt çantanıza birkaç parça kıyafet yerleştirip gezmenin tadına varabilirsiniz. İster mavi ve yeşilin renk cümbüşü oluşturduğu doğa rotaları, ister sanat ve kültürün iç içe geçtiği tarihi gezilere yer vererek zamanınızı kaliteli geçirebilirsiniz. Binlerce yer arasından hem eğlenebileceğiniz hem de her köşesinde yepyeni bilgilere kucak açabileceğiniz bir rota çizmek istiyorsanız size harika tavsiyelerimiz var! Doğu Avrupa'nın göz bebeği Varşova son dönemlerde seyahat tutkunlarının radarına girdi. Görenleri kendine hayran bırakan bu kenti gelin birlikte adım adım keşfe çıkalım.

Brugge nerede? Brugge’de gezilecek yerler nerelerdir? Brugge nasıl gidilir?İLİŞKİLİ HABERBrugge nerede? Brugge’de gezilecek yerler nerelerdir? Brugge nasıl gidilir?

VARŞOVA NEREDE?

Avrupa'nın gizli cevheri Polonya'nın başkenti olan Varşova, aynı zamanda ülkenin en büyük ve en çok ziyaret edilen şehridir. Kuzey'in Paris'i olarak ün salan kent, kültürel zenginliği ve tarihi dokusuyla her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste kucak açıyor. 

Polonya Varşova

Polonya Varşova

VARŞOVA'DA NEREYE GİDİLİR? VARŞOVA'DA GEZİLECEK YERLER

Doğanın en güzel renkleriyle harmanlanmış parkların ve Ortaçağ mimarisini yansıtan binaların muhteşem uyumuna tanıklık etme fırsatı sunan Varşova, yürüyerek keşfedebileceğiniz küçük ama etkili bir şehir. Buraya gelmeyi planlarsanız mutlaka gitmeniz gereken yerleri sizler için şöyle derledik:

  • Eski Şehir Bölgesi
  • Wilanow Sarayı
  • Chopin Müzesi
  • Krakowskie Caddesi
  • Lazienki Parkı

ESKİ ŞEHİR BÖLGESİ

Varşova'nın kalp atışlarını yakından görmek ve bir kentin tarihi geçmişine yolculuk etmek isterseniz Varşova'daki ilk durağınız Eski Şehir Bölgesi (Old Town) olmalı. Varşova'nın hem kültürel hem de tarihi mirasını yansıtan bu yer, İkinci Dünya Savaşı sırasında pek çok acı ve yıkıma şahitlik etmiştir. Stare Miasto olarak da bilinen Eski Şehir, aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer aldığı için de yoğun ilgi görmektedir.

Eski Şehir Bölgesi (Old Town)

Eski Şehir Bölgesi (Old Town)

Vistula Nehrinin sol yakasında yer alan Eski Şehire adım attığınızda öncelikle meydanda sizleri bir deniz kızı heykeli karşılayacak. Rivayete göre; iki kardeş olan deniz kızları bir gün farklı kanallara düşerek birbirlerinden ayrı kalırlar. Deniz kızlarından biri Kopenhag’a diğeri ise Vistül Irmağı’na düşerek Varşova’ya ulaşır. Şehri çok beğenen deniz kızı Varşova'da kalmaya karar verir ve günümüzde de bu hikayenin sembolü olarak eski meydanda kendine yer bulur. 

Varşova Eski Şehir Bölgesinden kareler

Varşova Eski Şehir Bölgesinden kareler

Pek çok kafe, restoran ve otelin yer aldığı Eski Şehirde hem yeme içme ve konaklama ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilir hem de Varşova'nın merkezine ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.

Eski Şehir meydanı

Eski Şehir meydanı

WİLANOW SARAYI

Masal gibi kusursuz bir mimariye tanıklık etmek isterseniz Wilanow Sarayı'na gitmeden Varşova gezinizi tamamlamayın derim!  Şehir merkezine tam olarak 10 kilometre uzaklıkta yer alan Wilanow Sarayı, 17'nci yüzyılın sonlarında Kral Jan III Sobieski için yazlık bir saray olarak inşa edilmiştir. 

Wilanow Sarayı

Wilanow Sarayı

Barok mimarinin en özel örneklerinden biri olan sarayın dış cephesinde pek çok madalyon, büst ve heykele rastlayabilirsiniz. Öte yandan alçı işçiliği ve göz alıcı tavan fresklerin dikkat çekiyor. Görkem ve ihtişamın odak noktası haline gelen Wilanow Sarayını özel kılan bir diğer unsur ise geniş bahçesi ve içerisinde yer alan gölüdür.

Varşova Wilanow Sarayından bir kare

Varşova Wilanow Sarayından bir kare

CHOPİN MÜZESİ

Varşova'nın yalnızca etkileyici mimarisi ve doğa harikalarıyla ön plana çıktığını düşünmeyin. Ayrıca bu kentin en değer verdiği şeylerin başında müzik geliyor. Sanata ve sanatçıya büyük önem veren bu şehre gelmeyi düşünüyorsanız Chopin Müzesini ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Chopin Müzesi

Chopin Müzesi

Dünyaca ünlü Polonyalı piyanist ve besteci Frédéric François Chopin adına inşa edilen bu müze, Pałac Gnińskich üzerinde yer alıyor. Avrupa’nın en modern biyografi müzelerinden biri olan bu kültür noktasında bir müzik dehasına tanıklık etmenin keyfine varabilirsiniz. 

Frédéric François Chopin adına yapılan müze

Frédéric François Chopin adına yapılan müze

KRAKOWSKİE CADDESİ

Krakow Banliyo Caddesi olarak da tanınan Krakowskie Caddesi, kentin en kalabalık alanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle turistlerin en sevdiği yerlerden biri olan bu cadde Eski Kentten Kraliyet Kalesi'ne doğru uzanıyor. Burada pek çok ünlü markaya ev sahipliği yapan mağazaları, leziz tatları menüsünde sunan restoranları ve soluklanıp güzel bir kahvenin tadına varabileceğiniz kafeleri sıra sıra görebilirsiniz.

Krakowskie Caddesi

Krakowskie Caddesi

LAZİENKİ PARKI

Kimileri tarafından Royal Bath Park olarak da adlandırılan Lazienki Parkı, Varşova turunda doğaya da kucak açmak isteyenler için eşsiz bir nokta. Kentin en büyük ve en göz alıcı parkı olma özelliği taşıyan Lazienki Parkı, şehir merkezinin 76 hektarını kaplamaktadır.

Lazienki Parkı

Lazienki Parkı

Tavus kuşlarına ve çok sayıda sincaba ev sahipliği yapan Lazienki Parkını Varşova turunuzun son durağı olarak belirleyebilirsiniz. Yakınlarda bir restorandan Polonya Pizzası olarak da bilinen "Zapiekanka" satın alıp yanına da dilediğiniz bir içecek tercih edip Lazienki Parkında dinlenmenin tadına varabilirsiniz. 

Polonya Pizzası Zapiekanka

Polonya Pizzası Zapiekanka

VARŞOVA'YA NASIL GİDİLİR?

İstanbul'dan Polonya'ya gitmek için yaklaşık olarak 1.135,5 kilometrelik bir mesafeyi aşmanız gerekiyor. Hava yollarını kullanarak İstanbul'dan Varşova'ya minimum 8.312,81 TL'ye satın alacağınız uçak bileti ile yaklaşık 1 saat 25 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. Varşova Chopin Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşım için ise; tren, otobüs, taksi ve araç kiralama gibi seçeneklerden faydalanabilirsiniz. 

Polonya Varşovaya nasıl gidilir

Polonya Varşovaya nasıl gidilir

İYİ TATİLLER!

​Dekorasyonda hardal sarısı nasıl kullanılır? Hardal renk ev dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

​Dekorasyonda hardal sarısı nasıl kullanılır? Hardal renk ev dekorasyonu nasıl yapılır?
Alışverişte pazarlık yapmak sünnet midir? Alışverişte pazarlığın kuralları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Alışverişte pazarlık yapmak sünnet midir? Alışverişte pazarlığın kuralları nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0