İstanbul'da merakla beklenen Jazz Günleri başlıyor!

İngiltere’nin en köklü caz festivalleri arasında yer alan ve geçmişi 1970’te kurulan Camden Jazz Week’e kadar dayanan EFG Londra Caz Festivali, 30 yaşına girdi. Uluslararası sahnelere taşınan festival Mayıs ayında İstanbul Zorlu PSM sahnesinde yerini alacak.

Sezonun şüphesiz en keyifli konser serilerinden olan Zorlu PSM’de Caz’ın birbirinden deneyimli isimlerden oluşan programı başlıyor. Heyecanla beklenen jazz festivali için biletler tükenmeye başlarken, birbirinden ünlü isimlere yer verilecek.

jordan rakei

jordan rakei

14 MAYIS JORDAN RAKEİ 

2013 yılındaki "Franklin's Room" ile başarılı bir çıkış yapan Yeni Zelanda-Avustralya kökenkli sanatçı, üretimlerinde soul ve R&B’yi başarılı bir şekilde harmanlamayı başardı ve ilk albümü "Cloak"ı 2016'da piyasaya sürdü. 2019’da yayınladığı "Origin" ile çok daha geniş kitlelere ulaşan sanatçı, özellikle Radiohead'den "Codex" ve Jeff Buckley'den "Lover, You Should's Come Over" gibi parçaları yorumlayarak adından sıkça söz ettirdi ve 2021 ise üçüncü albüm "What We Call Life" ile yepyeni bir dönemin kapılarını açtı. Jordan Rakei, 14 Mayıs akşamı London X İstanbul Zorlu PSM Meets EFG London Jazz Festival kapsamında gerçekleşecek.

binker & moses

binker & moses

28 MAYIS BİNKER & MOSES 

Son yıllarda Londra caz sahnesinin en çok aranan iki ismi olan Binker Golding ve Moses Boyd, beraber sergiledikleri enstrümantal canlı performanslarla hip-hop, funk ve avangard esintiler taşıyan farklı bir caz sound'u yakaladılar. 2014’ten bu yana beraber sahne alan ve 2015’te MOBO Best Jazz Act Ödülü'ne layık görülen Binker & Moses, sıra dışı performanslarını 2016’da "Dem Ones" adlı ilk albümlerinde toplayarak piyasaya sürdü ve hemen ertesi yıl ikinci albümü "Journey to the Mountain of Forever" ile müzik piyasasında yerini iyiden iyiye sağlamlaştırdı. Zaman içinde Evan Parker, Byron Wallen ve Tori Handsley dibi isimlerle birlikte de çalışan Londra kökenli ikili 28 Mayıs akşamı London X İstanbul Zorlu PSM Meets EFG London Jazz Festival kapsamında Turkcell Sahnesi’nde seyirci karşısında olacak.

kokoroko

kokoroko

28 MAYIS KOKOROKO 

2014 yılında trompetçi/besteci Sheila Maurice-Gray tarafından kurulan ve özgün Afrobeat Sound'una Kenya'daki bir müzik çalışmasından sonra kavuşan Kokoroko, Londra'daki küçük kulüplerde sahne alarak başladığı müzik kariyerinde adını kısa sürede duyurdu ve festivallerin aranan isimleri arasında yerini aldı. Sehila Maurica Gray dışında, Cassie Kinoshi, Richie Seivright, Mutale Chashi, Oscar Jerome, Onome Edgeworth, Yohan Kebede ve Ayo Salawu'dan oluşan grup, onu ünlü yapan parçası "Abusey Junction" ile adını geniş kitlelere duyurduktan sonra geçtiğimiz Şubat ayında yeni single'ı "Something's Going On"u piyasaya sürdü. Londra merkezli ekip, 28 Mayıs akşamı London X İstanbul Zorlu PSM Meets EFG London Jazz Festival kapsamında Turkcell Sahnesi'nde İstanbul seyircisi ile buluşacak.

nubya garcia

nubya garcia

29 MAYIS NUBYA GARCİA 

Müzik eğitimini Trinity Laban Conservatoire of Music'te tamamlayıp, profesyonel kariyerindeki ilk single'ı "Nubya's 5ive"ı 2017’de piyasaya süren ve aynı yıl adını geniş kitlelere duyurarak NYC Winter Jazz Festival ve JazzFest Berlin gibi prestijli festivallerde sahne alan tenor saksafoncu / besteci Nubya Garcia asıl yükselişine, Pitchfork "En İyi Yeni Müzik" ödülü ve Rolling Stone "Ayın Albümü" ödülünü aldığı 2020 tarihli ilk albümü SOURCE ile başladı. Londra kökenli sanatçıyı canlı performansıyla izlemek isteyenler için, Nubya Garcia 29 Mayıs akşamı London X İstanbul Zorlu PSM Meets EFG London Jazz Festival kapsamında gerçekleştirecek.

sons of kemet

sons of kemet

29 MAYIS SONS OF KEMET 

Britanyalı saksofoncu, klarnetçi ve besteci Shabaka Hutchings’in liderlik ettiği Sons of Kemet, dünyanın dört bir yanından müzisyenlerden oluşan, İngiltere merkezli, politik bir modern caz grubu olarak adını duyurdu. Daha çok Karayip ve Afrika ezgilerini caz potasında eriten Londra merkezli ekip, çıkış albümü olan "Burn"ü 2013 yılında piyasaya sürdü ve bugüne kadar yayınladığı dört stüdyo albümü ile müzik sahnesinde kendine özgün bir yer edinmeyi başardı. Sons of Kemet, 29 Mayıs akşamı London X İstanbul Zorlu PSM Meets EFG London Jazz Festival kapsamında Turkcell Sahnesi'nde İstanbul seyircisinin karşısında yer alacak.

Gişe rekortmeni Bergen dijitale geliyor!

İLİŞKİLİ HABER

Gişe rekortmeni Bergen dijitale geliyor!
Ünlü şarkıcı Gülden Karaböcek'ten şaşırtan itiraf!

İLİŞKİLİ HABER

Ünlü şarkıcı Gülden Karaböcek'ten şaşırtan itiraf!

BİR YORUM YAPIN 0