Diyarbakırlı gençlerden gurur tablosu! Çobanlıktan kick boksta başarı

Diyarbakır Bismil ilçesinde tarım ve hayvancılıkla uğraşıp ailelerine yardım ederken keşfedilen Melike Fidan, Emin Kaya ve Meyrama Çelebi, 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası'ndan madalyayla döndü.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin Tepe Dicle Ortaokulunda okuyan ailelerine destek olma amaçlı tarlada çalışan 3 çocuk, 3 yıl önce beden eğitimi öğretmenleri tarafından keşfedilip kiks boksa yönlendirildi. lendirmesi ile başladıkları kick boksta dünya kupasına uzanan başarı sağladı. Yoğun geçen antrenman sürecinden sonra Melike Fidan, Emin Kaya ve Meyrama Çelebi, 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası'ndan madalyayla döndü.

Çobanlıktan kick boks başarısına

Çobanlıktan kick boks başarısına

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDULAR

Beden eğitimi öğretmeni Uğur Selçuk Öner'in okulu bırakma noktasında iken aileleri ikna edilerek eğitime kazandırmasının yanı sıra dezavantajlı öğrencilerin de aralarında olduğu 10 öğrenciden oluşturduğu takım, 3 yılda Erzurum, Kütahya, Ordu, Çorum'da düzenlenen Türkiye şampiyonalarında ve Adana'daki Cumhuriyet Kupası yarışmasından 5 altın, 7 gümüş ve 8 bronz madalya ile döndü.

Emine Kaya

Emine Kaya

DÜNYA KUPASI'NDAN MADALYALARLA DÖNDÜLER

Takımdan 4 sporcu boş zamanlarında tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan ailelerine destek olurken bir yandan da 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası'na hazırlandı.

İstanbul'da 12-15 Mayıs'ta düzenlenen 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası'na katılan 4 sporcudan Melike Fidan (14) yıldız (kız) "point fighting" kategorisinde 42 kiloda birincilik, Emin Kaya (13) yıldız (erkek) "point fighting" kategorisinde 47 kiloda üçüncü, Meyrama Çelebi (15) ise yıldız (kız) "point fighting" kategorisinde 46 kiloda üçüncülük elde etti.

Diyarbakır ve ülkemiz için büyük bir başarıdır

Diyarbakır ve ülkemiz için büyük bir başarıdır

"DİYARBAKIR VE ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR BAŞARIDIR"

Öner, bu büyük turnuvaya Diyarbakır ve ülkeyi temsilen 4 sporcuyla katıldıklarını, 3 sporcunun dünya derecesi elde ettiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bir sporcumuz dünya kupası şampiyonu, diğer 2 öğrencimiz de dünya kupası 3'üncüsü oldu. Bu bizim için gurur verici, Diyarbakır ve ülkemiz için büyük bir başarı."

Beden eğitimi öğretmeni Öner, bu çocukların köylerinde hayvancılıkla uğraşıp aynı zamanda derslerine çalıştığını ve antrenman yaptığını, bu şartlarda büyük turnuvalara katıldıklarını da belirtti.

Öte yandan Öner, sporcuların mücadelesinin çok büyük olduğuna işaret ederek, şöyle dedi:

"Çocuklarımızın azmi, kararlılıkları, istekleri, inançları doğrultusunda bizler de antrenörleri olarak bu işe inandık. Kimi çocuğumuz hayvancılıkla uğraşıyor kimi çocuğumuz da tarlada çalışıyor. Bu işlerini yaptıktan sonra antrenmana gelebiliyorlar. Çocuklarımız köylerinde hayvan otlatıyor, tarla sürüyor. Kimisi kardeşlerine bakıyor. Buna rağmen çocukların azmi ve kararlılığı bizim için çok önemli."

"Ülkemi bayrağımı temsil ettiğim için çok mutluyum"

KÖYDE YAŞARKEN 3 ÇOCUĞUMUZU BU SEVİYELERE GETİRDİK

Bismil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Kaya ise ilçedeki yetenekli çocuklara destek verdiklerini belirtti.

Kaymakamlığın desteğiyle Halk Eğitim Merkezi kurslarında destekledikleri sporcuların, katıldıkları uluslararası müsabakalarda Diyarbakır'a ve ülkeye getirilen başarının gururunu ve heyecanını yaşadıklarını dile getiren Kaya, "Çalışmalarımız devam edecek. Bu çocuklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaya, "Bir kızımızı çobanlıktan dünya birinciliğine ulaştırdık. Gerçekten kısıtlı imkanlarla köyde yaşarken 3 çocuğumuzu bu seviyelere getirdik. Bu çocuklarımız köy ortamında büyüyüp kısıtlı imkanlarla bu başarıyı sağlayabiliyorlarsa bu çocuklarımıza destek çıkıldığı zaman gerçekten bayrağımızı dünyada dalgalandırabilecek potansiyele sahipler" dedi.

Diyarbakırlı sporcu gençler

Diyarbakırlı sporcu gençler

"ÜLKEMİ, BAYRAĞIMI TEMSİL ETTİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Sporculardan Melike Fidan duygularını, "Heyecanlıydım ama başardım. Sevinçten gözlerimden yaşlar akıyordu. Mutluydum. Ülkemi, bayrağımı temsil ettiğim için çok mutluydum" şeklinde ifade etti. Öte yandan sporu hiç aksatmadığını da söyleyen Fidan köydeki evlerinin damında azimle çalıştığını da belirtti.

Diyarbakırlı gençler ara vermeden çalışıyor

Diyarbakırlı gençler ara vermeden çalışıyor

Sporculardan Meyrama Çelebi hedefinin milli takıma geçmek olduğunu söyleyerek, "Bayrağımızı dalgalandırdığım için kendimle gurur duyuyorum. Boş zamanlarımda aileme yardım ediyorum. Hayvanları otlatıyoruz. Tarlada derslerimize de çalışıyoruz. Eğitimimizi yarıda bırakmıyoruz" dedi.

Kick Boksçu Emine Kayanın hedefinde milli takıma seçilmek var

Kick Boksçu Emine Kayanın hedefinde milli takıma seçilmek var

Emin Kaya da ise 3'üncü seçildiğini duyduğunda mutluluktan gözyaşlarına hakim olamadığını söyledi. Kaya'nın da hedefinde milli takıma seçilerek uluslararası müsabakalarda Türk bayrağını dalgalandırmak var.

Merakla beklenen dizi "Balkan Ninnisi"nin yayın tarihi belli oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Merakla beklenen dizi "Balkan Ninnisi"nin yayın tarihi belli oldu!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0