KADES'ten yeni uygulama! 11 dilde hizmet verecek

2018 yılında hizmete sunulan kadına yönelik şiddete karşı hayata geçirilen Elektronik İzleme Merkezi ve KADES'in yeni uygulaması basın mensuplarına tanıtıldı. 400 bin vakaya müdahale eden KADES uygulaması 11 dilde hizmet verecek.

2018 yılında kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve hayati önem taşıyan Elektronik İzleme Merkezi ve KADES uygulaması, İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) kadın basın mensuplarına tanıtıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Şube Müdürü Dr. Sibel Özdemir ve İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce tarafından, elektronik kelepçe ve KADES uygulaması hakkında bilgi verildi. Geliştirilen uygulama artık Türkçe, İngilizce, Fransızca, Arapça, Rusça ve Farsça dilleri dışında önümüzdeki dönemlerde İspanyolca, Özbekçe, Kırgızca, Kürtçe, Almanca dillerinin de eklenmesi ile birlikte 11 dilde hizmet verecek.

KADES 11 dilde hizmet verecek

KADES 11 dilde hizmet verecek

KULLANIMI YAYGINLAŞIYOR

Dünyada kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında örnek uygulama olarak gösterilen ve ödüle layık olan KADES, 3 milyon 700 bin kadın tarafından kullanılıyor. Uygulamanın yalnızca kadınlar tarafından indirildiğini ve kadınlara özel bir program olduğunu söyleyen İnce, "KADES uygulamasını sadece şiddet görmüş kadınlar indirmiyor. Şiddet görmeyen sokakta ya da yakınında bir kadının şiddete maruz kaldığı anda bu uygulamayı kullanan kadınlar, kadınların hayatlarını kurtarıyorlar. Her kadının KADES uygulamasını indirmesini istiyoruz. Bu yılki hedefimiz 5 milyon kadının bu uygulamayı indirmesi ve ilerleyen dönemlerde bu sayıyı artırmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu. Öte yandan yerli ve milli uygulama KADES'in birçok ülke tarafından takip edildiği ve bu sistemi kendilerinin de kullanmak istediği öğrenildi. Elektronik kelepçe özelliğine sahip olan KADES uygulaması ile 1200 vaka takip altına alındı. 81 ilde mahkeme kararı olan kişilere 580 elektronik kelepçe takıldı.

Emine Erdoğan Türk Mutfağı HaftasıİLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan Türk Mutfağı Haftası'nda konuştu! Türk yemekleri dünyaya tanıtıldı

ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

Özellikle erkek çalışanların yoğun olduğu bölgelerde kadınlara yönelik şiddetle mücadele konusunda eğitimler başlıyor. 

54 yıldır Selim Soydan ile evli olan Hülya Koçyiğit'ten şoke eden itiraf!

İLİŞKİLİ HABER

54 yıldır Selim Soydan ile evli olan Hülya Koçyiğit'ten şoke eden itiraf!

BİR YORUM YAPIN 0