UDF'nin gerçekleştirdiği '47 Melek Yürekli Kadın' organizasyonuna Hülya Seloni de katıldı

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu ev sahipliğinde 47 Melek Yürekli Kadın organizasyonu gerçekleştirildi. Yapılan etkinlikte konuşma yapan İstanbul AK Parti Milletvekili Serkan Bayram, “Geçmişte engellilerimiz dört duvar arasındayken bugün engelli kardeşlerimiz öğretmen oluyor, mühendis oluyor, bakan yardımcısı oluyor, milletvekilli oluyor.” dedi. Geceye Kanal 7 Haber Spikeri Hülya Seloni de katılım gösterdi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu ev sahipliğinde 47 Melek Yürekli Kadın organizasyonu Beyoğlu’nda bir otelde gerçekleşti. Yapılan organizasyona AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Yılmaz Vural, Esin Yağmurdereli, Türkan Şerbetçi, Hülya Seloni, Banu Karadağlı, Şenol İpek, Pınar Eliçe, Hakan Solaker, Gültekin Kaya, İstanbul Çevre Konseyi Federasyonu Başkanı Bülent Sarıgül, Seyhan Soylu gibi isimler katıldı.

Açılış konuşmasını UDF Genel Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay ve UDF Genel Sekreteri Hilal Baylan’ın yapmış olduğu 47 Melek Yürekli Kadın organizasyonunda federasyonun yapmış olduğu çalışmalardan bahsedilirken, katılımcılara destekleri için teşekkürlerini dile getirdi. Sunuculuğunu Gökay Kalaycıoğlu’nun yaptığı organizasyonda Down Sendromlu çocuklar tarafından renkli müzik ve dans gösterileri sergilendi.

"DEVLET HER TÜRLÜ İMKANI VERİYOR"

UDF Genel Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay, şunları söyledi:

“UDF 34 ülkede üyesi olan bir Sivil Toplum Kuruluşuyuz. Down Kadın Hareketi ile de tamamen genç kızlarımıza yönelik meslek eğitim ve istihdam alanıyla onlara iş kazandıracağız. Bugün İstanbul’da mesleğinde kendi alanında isim olmuş hanımefendilerle bir araya geldik. Bu projeyi Genel Sekreter Hilal Baylan gerçekleştiriyor bir kadın olarak. Türkiye’nin her yerinde ile hem anne ve kadın sevgisini hem de genç kızlarımızın yönetim kurulu üyelerimizle ve gönüllü annelerle alacak eğitimlerle de hayatın içinde ben de varım diyebilecekleri meslek sahibi olacakları ve kendi başlarına bir birey olarak kendi başlarına hayatlarına devam edebilecekleri bir hayat oluşturacağız. Çünkü devlet her türlü imkanı veriyor ama biz STK’ların da özel sektör işbirliğinde artık daha güçlü bir Türkiye için iş alanında, iş piyasasında yer edinmeliyiz. Böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. İnşallah 2023 yılı sonunda 123 genç kızımıza birebir iş sağlamış bir STK olarak bu işi finallendirmek istiyoruz. UDF olarak 7 dönümlük araziye gençlerimize aşçılık okulu yapacağız. Ücretsiz meslek eğitimi vereceğiz.”

UDF (Uluslararası Down Sendromu Federasyonu), down sendromlu çocuklar için yeni bir hareket başlattı. UDF Kadın Hareketi adı verilen gecede; siyaset, sanat, medya ve iş dünyasının önemli isimleri yer aldı. 47 melek yürekli kadının katılımıyla renklenen gecede, down sendromlu genç kızlara istihdam sağlaması amaçlanıyor. UDF Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay ve Ak Parti İsyanbul milletvekili Serkan Bayram, programa katılan tüm kadınlara desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kanal7 Haber spikeri Hülya Seloni ise bu anlamlı projenin içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Sevgi izi nedir, nerede yaptırılır? Sevgi izi başvurusu nasıl yapılıyor?

İLİŞKİLİ HABER

Sevgi izi nedir, nerede yaptırılır? Sevgi izi başvurusu nasıl yapılıyor?

BİR YORUM YAPIN 0