Sevgi izi nedir, nerede yaptırılır? Sevgi izi başvurusu nasıl yapılıyor?

Araştırmacı gazeteci Müge Anlı'nın programında bahsettiği sevgi izi yeni bir proje olarak başlatılan ve sık sık gündeme gelen konulardan biri haline geldi. Müge anlı önderliğinde başlatılan sevgi izi kaybolan ve hasta olan kişileri bulmada çok etkili bir uygulama oldu. Peki sevgi izi nedir, nerede yaptırılır? Sevgi izi başvurusu nasıl yapılıyor? Sevgi izi hakkında tüm merak edilenler:

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Atv ekranlarında en çok izlenen sabah programı olan Müge Anlı ile Tatlı sert programı yeni bir ilke imza atıldı. Artan kayıp vakalarıyla birlikte son dönemde en çok araştırılan konulardan biri sevgi izi oldu. Alzheimer hastası olan, engelli ve çocukların kaybolması halinde hızlıca bulunabilmesi amacıyla ortaya çıkan proje bütün herkesin dikkatini çekiyor. Müge Anlı'nın programında kayıp binlerce vatandaşın izini süren ve binlerce kişiyi ailesine, sevenlerine kavuşturan Anlı yeni projesi ile de büyük ilgi görüyor. Anne ve babaların bir nebze de olsa rahat olmasını sağlayan sevgi izi dövmesi nasıl ve nerede yaptırılır? Sevgi izi başvurusu ile ilgili tüm merak edilenleri sizler için araştırdık.

Swap ne demek, swap izi nedir? Swap izi nasıl oluşur?İLİŞKİLİ HABERSwap ne demek, swap izi nedir? Swap izi nasıl oluşur?

sevgi izi müge anlı

sevgi izi müge anlı

SEVGİ İZİ NEDİR?

Zihinsel engelli olan, Alzheimer veya benzeri birtakım rahatsızlıkları bulunan vatandaşların bulunmasını kolaylaştırmak amacıyla Müge Anlı ve ekibinin hayata geçirdiği bir hizmettir. Sevgi İzi hizmeti sadece kaybolma riski olan kişilere (zihinsel engelliler, yaşlılar) ücretsiz uygulanan bir sistemdir. Sevgi izi yapmak isteyen diğer kişilerden ise ücret talep edilebilir.

sevgi izi nedir

sevgi izi nedir

SEVGİ İZİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yakınlarının kaybolmasından endişe eden ailelerin Sevgi izi başvurusunda bulunabilmesi için iletişim adres ve telefonlarıyla http://www.benibuldular.com/ sayfasına başvurup formu doldurması zorunludur. Başvuru formunu doldurduktan sonra benibuldular sitesinden kendilerine bir numara verilecek. Örneğin, 106 no. Bu verilen numara kaybolmasından endişe edilen kişinin sol bileğinin üzerine işleniyor. Böylece o kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi izi onun güvencesi ve bulunmasında etkin rol alacak. 

sevgi izi başvurusu nasıl yapılır

sevgi izi başvurusu nasıl yapılır

Dışarda kaybolan kişiyle bir şekilde karşılasan vatandaşlar, o kişinin kolundaki Sevgi izini görünce önce polise, jandarmaya ya da en yakındaki ilgili birime başvuracak. Daha sonra site devreye girecek. Kolda yer alan o "rakam"i taşıyan kişinin kim olduğu, tüm iletişim bilgileri ilgili birime verilecek ve kişinin bir an önce ailesine kavuşması gerçekleşecek.

sevgi izi numaramı nasıl öğrenebilirim

sevgi izi numaramı nasıl öğrenebilirim

BİLGİLER SAKLI KALACAK

Vatandaşlar tarafından merak edilen bir diğer konu ise: Koluna 'Sevgi İzi' uygulanan kişiyle ilgili herhangi bir bilgi, fotoğraf ya da iletişim bilgileri sitede yayınlanıp yayınlanmadığıdır. Sevgi izi yaptıran kişilerin bütün bilgileri saklı tutulmaktadır. Sadece kişi bulunduğunda bu bilgiler devlet yetkililerine verilecek.

UDF'nin gerçekleştirdiği '47 Melek Yürekli Kadın' organizasyonuna Hülya Seloni de katıldı

İLİŞKİLİ HABER

UDF'nin gerçekleştirdiği '47 Melek Yürekli Kadın' organizasyonuna Hülya Seloni de katıldı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 17

Rumeysa 9 ay önce

Sevgi izi alıcaktım otizimli kardeşimiçin ama Tc kabul etmiyor kiminle iletişeme geçebilirim.

Canan 1 yıl önce

Günümüzde sağlıkta teknolojiler gelişti doktorlarımız var ama millet yinede büyücülerle uğraşıyor. Sevgi izi bence iyi bir yöntem sevdiği insanları kaybetmekten korkanlar için

Gül 1 yıl önce

Sevgi izi numarasını almaya çalışıyor ama olmuyor neden acaba kandime alacaktım

İsimsiz 1 yıl önce

Hiç Ayzermer hastanız oldumu bir yakınızı kaybetiniz mi kaybetme endişesi yaşadınız mı Hasta yakınları çare arıyor olabilir mi lütfen empati kurarak yorum yapın

Misafir 1 yıl önce

Sevgi izi numarasını kaybettik tekrardan nasıl alabilirim

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun