Bacon'un eseri rekor fiyata satıldı! 40 yıl boyunca halktan gizlenmişti

Ünlü ressam Francis Bacon'un nadir bir portresi, rekor fiyata alıcı buldu. Portre, İngiltere'nin en büyük müzayede evlerinden biri olan Sotheby’s tarafından İngiltere’nin başkenti Londra’da çıkarıldığı açık artırmada 52,8 milyon dolara alıcı buldu.

İngiliz çağdaş sanat akımının en ünlü temsilcilerinden ressam ve düşünür Francis Bacon'ın 1964 yılında yaptığı tablosu Londra’daki açık artırmada satıldı.

Bacon'ın yakın arkadaşı, ressam Lucian Freud'u resmettiği eseri 52.8 milyon dolara alıcı buldu.

bacun

bacun

Portrenin Bacon tarafından tercih edilen büyük bir üçlemenin merkez parçası olduğu belirtilirken, üçleme portrelerin diğer iki parçasından birisinin Kudüs’te bir müzede; diğerinin ise özel bir koleksiyonda bulunduğu kaydedildi.

bacon

bacon

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Türkiye'nin rap savaşında yeni perde! Ceza ve Sagopa Kajmer barışıyor mu?

Ceza'dan şaşırtan Sagopa Kajmer cevabı: Aramızda savaş yok!

İLİŞKİLİ HABER

Ceza'dan şaşırtan Sagopa Kajmer cevabı: Aramızda savaş yok!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Mustafa 1 yıl önce

Yazık ki dünyada açlıktan insanlar ölürken maddi manevî değeri olmayan kağıt parçasına verilen paraya.

canan 1 yıl önce

şu sanat dedikleri ne tuhaf bir şey yaa, şuna bu kadar para vermişler. inanın ben bile bu kadar kötüsünü çizemezdim