En iyi makarna nerede yenir? İstanbul'daki en iyi makarnacılar

7'den 70'e herkesin yemelere doyamadığı makarna, her çeşidinde benzersiz bir lezzet şölenini sofralara misafir ediyor. İtalyan mutfağının enfes lezzetini İtalya'ya gitmeden en iyi yerde yemek isterseniz doğru yerdesiniz demektir. Peki, İstanbul'da makarna nerede yenir? En iyi makarnacılar hangileridir? İşte yanıtlar...

Dünya mutfağının en çok rağbet gören yemeklerinden biri olarak karşımıza çıkan makarna, "sevmeyeni yoktur herhalde" denilecek bir lezzet. Öğrenci evlerinden şık akşam yemeklerine, kutlamalardan 5 dakikalık yemeklere kadar sofralarımıza misafir olan makarna, iyi bir şekilde hazırlandığında adeta bir lezzet şölenine dönüşebilir. Bazı püf noktalar ve çeşitli soslarla harmanlanan makarnanın en iyisini elbette makarnanın ana vatanı İtalya'da yiyebiliriz. Ancak her makarna yemek istediğimizde İtalya'ya gitmenin pek de mümkün olmadığını kendimize hatırlatırsak tek çare İstanbul'daki en iyi makarnacıları bulmak değil mi? Gelin, İtalya'yı aratmayacak en iyi makarnacıları birlikte adım adım keşfe çıkalım.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'un en iyi pizzacıları hangileridir? İstanbul'da pizza nerede yenir?

  • NELLO'S ITALİAN RESTAURANT

İtalyan lezzetlerini buram buram hissedebileceğiniz Nello's İtalian Restaurant, sıcak ev ortamıyla samimiyeti de sofralara davet ediyor. İtalyan bir şef ve Türk eşine ait olan restoranda her yemek mevsime bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Taze ürünlerle hazırlanan menüde en dikkat çeken yemek ise elbette makarna. Özelikle deniz mahsullü makarnalarıyla oldukça popüler olan mekanda kalamar ve karidesli makarnalar yoğun ilgi görüyor. 

Nellos İtalian Restaurant

Nellos İtalian Restaurant

Eğer deniz mahsulleri ilk tercihiniz değilse 4 peynirli rigatoni, Carbonara makarna ya da Bolonez soslu makarnayı deneyebilirsiniz.

Nellos İtalian Restaurant makarnaları

Nellos İtalian Restaurant makarnaları

  • EATALY 

"İtalyan lezzetlerini hem tadayım hem de beğenirsem evde kendim de yapabileyim" derseniz aradığınız yer Eataly olabilir! Pek çok farklı sosu kendi market bölümlerinde satışa sunan bu yer özellikle günlük İtalyan peynirleriyle farkını ortaya koyuyor. Mevsimine uygun olacak şekilde seçilen ürünlerle hazırlanan yemekler arasından en çok rağbet gören ise tabi ki makarna. Su, un ve yumurta gibi basit ve yüksek kaliteli malzemeler kullanarak birbirinden eşsiz makarna çeşitlerini sofralara getiren Eataly'de gerçek bir İtalyan makarnasının tadını çıkarabilirsiniz.

Eataly

Eataly

  • PAPS ITALİAN 

Karaköy ve Emaar Square Mall'daki şubeleriyle İtalyan lezzetlerini masalara taşıyan Paps Italian, nefis bir makarna deneyimi yaşamak isteyenler için harika bir tercih olacaktır.

Paps Italian makarnaları

Paps Italian makarnaları

Pek çok farklı ürünü makarnayla buluşturan restoranda karidesli ve çilekli makarnadan ıspanaklı fettuciniye, bolonez soslu makarnadan patlıcan ve domatesli penneye kadar dilediğiniz makarnayı yeme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Paps Italian

Paps Italian

Makarnanızın yanında hafif ama doyurucu bir salata da yemek isterseniz bizim önerimiz deniz taraklı, zencefilli ve Hindistan cevizi sütlü salata olacaktır!

Deniz taraklı, zencefilli ve Hindistan cevizi sütlü salata

Deniz taraklı, zencefilli ve Hindistan cevizi sütlü salata

  • ANTİCA LOCANDA 

Arnavutköy'ün göbeğinde İtalya'da gibi hissettiren Antica Locanda, dekorasyonundan menüsündeki zenginliğe kadar makarna severlerin popüler noktalarından biri haline geliyor. Deniz mahsulleri ile aranız iyiyse buradaki lezzetlerin çok hoşunuza gideceğini söyleyebiliriz. Ayrıca farklı bir tat denemek isterseniz ördek etli ragulu garganelli de denemeniz gereken lezzetler arasında olmalı.

Antica Locanda

Antica Locanda

  • SAY CHEESE 

Tazecik el yapımı makarnalarıyla daha önce yediğiniz makarnaları size unutturacak olan Say Cheese, 120 gram ve 180 gram olacak şekilde iki tip servis ediliyor. Mekanın tek negatif yönü; o kadar çok fazla seçenekte makarna var ki seçim yapmak biraz sizi zorlayabilir! Pesto soslu ve kuru domatesli makarna, porçini mantarlı makarna, füme et ve tavuklu makarna, krema ve parmesanlı makarna deneyebileceğiniz lezzetler arasında.

Say Cheese

Say Cheese

Hızlı servisi ve güler yüzlü personeliyle dikkatleri üzerine çeken Say Cheese en iyi makarna durağı listesinde mutlaka yer almalı. 

Say Cheese makarnaları

Say Cheese makarnaları

AFİYET OLSUN!

En farklı makarna tarifleri! Ulusal makarna günü için 4 çeşit makarna tarifi

İLİŞKİLİ HABER

En farklı makarna tarifleri! Ulusal makarna günü için 4 çeşit makarna tarifi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0