Hangi aylarda nereye gidilir? Yaz mevsiminde gezilecek yerler nerelerdir?

Dört mevsimin yaşandığı ülkemizde seyahat planı yaparken aylara göre seçim yapmaya özen gösteriyoruz. Özellikle sonbahar mevsiminin samimi ve iç ısıtan etkisine giriş yaparken nereye gideceğinize karar veremiyorsanız bu yazı tam da size göre! Peki Türkiye'de hangi mevsim nereye gidilir? Sonbahar aylarında gezilecek yerler nerelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde...

Doğusundan batısına her bir köşesi harikalar diyarı olan ülkemizde dört mevsim unutulmaz seyahatlere kucak açabilirsiniz. İster tren yolculuklarıyla ister mavi turlarla gerçekleştirebileceğiniz bu gezilere mavi ve yeşilin iç içe geçtiği manzaraları ortak ederek mutlu olmak çok kolay. Ancak onlarca seçenek arasından nereye gideceğinize karar vermekte zorlanıyor olabilirsiniz. Bunun için ihtiyaçları ve kişisel zevkleri bir kenara bırakarak size çok daha kolay bir çözüm yolu sunacağız. Bütün bu görülesi eşsiz manzaraları aylara göre kategorize ederek muhteşem bir seyahat planına sahip olabilirsiniz. Gelin "Hangi aylarda nereye gidilir?" sorusuna birlikte yanıt arayalım.

Çarpanak Adası nerede? Çarpanak Adası nasıl bir yer?İLİŞKİLİ HABERÇarpanak Adası nerede? Çarpanak Adası nasıl bir yer?

HANGİ AYLARDA NEREYE GİDİLİR? YAZ MEVSİMİNDE GEZİLECEK YERLER

  • OCAK

Yılın ilk ayı ve ilk heyecanı olan Ocak ayında yepyeni bir başlangıç yapabileceğiniz rotalara şans verebilirsiniz. Doğu bölgelerinin karla kaplı olduğu bu ayda kayak yapmak iyi bir seçim olabilir. Kartepe ve Kartalkaya gibi kayak merkezleri bu tanıma oldukça uygun. 

Kartepe

Kartepe

Ayrıca soğuk havanın etkisiyle daha fazla kapalı mekanlarda zaman geçirdiğimizi varsayarsak İstanbul'da da Ayasofya, Sultanahmet ve Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi yerleri de gezebilirsiniz.

Ayasofya

Ayasofya

  • ŞUBAT

Karların biraz daha azalmaya başladığı Şubat ayında kayak macerası için henüz çok geç değil. Özellikle çocukların yarıyıl tatiline girdiği bu zaman diliminde Uludağ, Sarıkamış ve Palandöken eğlenceli bir kış tatili fırsatı sunabilir.

Palandöken

Palandöken

Öte yandan; sıcacık kahvenizi yudumlayarak Kapadokya'nın bembeyaz bir örtüye bürünmesini izlemek de harika olmaz mıydı? Şubat ayında nefes kesen bir manzarayla seyahat severlerin uğrak noktalarından biri haline gelen Kapadokya'da balon turu yapabilir ve yer altı şehirlerinin zenginliğine şahitlik edebilirsiniz.

Kapadokya

Kapadokya

  • MART

İlkbahar mevsiminin ilk ayı olan Mart ile beraber doğa adeta bir uyanışa geçiyor ve güneş gökyüzünden adeta göz kırpıyor. Bu dönemde dünyanın dört bir yanından turistlerin akın ettiği Pamukkale Travertenlerini ziyaret etmek için doğru zaman diyebiliriz. Termal ve şifalı sularıyla bedeninize iyi gelecek bir seçeneği gözler önüne seren Pamukkale'de kapalı havuzların ve termal banyoların tadını çıkarabilirsiniz.

Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri

Bunun yanı sıra; rotayı doğuya doğru çevirip Mardin, Diyarbakır ve Adana gibi şehirleri de gezmek hoş olacaktır. Bu şehirlerin yaz aylarında kavurucu bir sıcağa ev sahipliği yaptığını düşünürsek Mart ayı en ideal zaman dilimi olabilir.

Mardin

Mardin

  • NİSAN

Yavaş yavaş deniz ve nehir kıyısı beldelerin hareketlenmeye başladığı nisan ayında kış manzaralarına elveda diyoruz. Nisan ayında nereye gitmeliyim değil de nereleri görmeliyim sorusu daha uygun olacaktır. Çünkü genellikle uzun ve keyifli bir tren yolculuğu olan Doğu Ekspresi bu ay çok sık tercih ediliyor. Hem çok sıcak hem de çok soğuk olmayan Nisan ayında sevdiklerinizi de yanınıza alarak Doğu Ekspresi'nin tadını çıkarmayı düşünebilirsiniz.

Doğu Ekspresi

Doğu Ekspresi

Ya da tarihi ve manzaralarıyla göz dolduran Çanakkale'de Nisan ayında gezilecek yerler arasında bulunabilir.

Çanakkale

Çanakkale

  • MAYIS

Mayıs ayıyla havalar git gide sıcacık bir atmosfere bürünürken gezip görmenin de tam zamanları diyebiliriz. Şile, Ağva, Şirince, Bozcaada gibi tatil beldelerini ya da gürül gürül akan şelalesiyle meşhur Manavgat'ı Mayıs ayında es geçmemek gerekiyor. Piknik sezonunun da açıldığı bu ayda dilerseniz Polonezköy'de günü birlik hoş vakit geçirebilir, Millet bahçelerinde çocuklarınızla eğlencenin tadına varabilir ya da kamp için rotanızı Ballıkayalar Tabiat Parkı'na çevirebilirsiniz.

Şile

Şile

Doğayla iç içe zaman geçirmeye hasret olduğumuz bu ay size en güzel tavsiyemiz de bisiklet rotalarını değerlendirmek olacaktır. 

 Polonezköy

Polonezköy

  • HAZİRAN

Geldik yaz mevsiminin başlangıcı olan Haziran ayına! Güney sahillerinin hareketlendiği herkesin tatil planlarına hız kazandırdığı Haziran ayında gezilecek yer çok fazla. Fethiye, Kaş, Bodrum, Alaçatı ve Çeşme gibi yerler bu dönemde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 

Fethiye

Fethiye

Dilerseniz Cunda Adası, Ayvalık, Assos, Altınoluk ve Göcek gibi yerlerde Haziran ayında harika bir seçim olacaktır.

Assos

Assos

  • TEMMUZ

Yaz mevsimin tam ortasında güneş tüm cömertliğini gözler önüne sererken Karadeniz'in serin havasına kucak açmak size çok iyi gelebilir. Rize'de yer alan Ayder Yaylası'nda mis gibi leziz bir mıhlama yiyebilir ve Gelin Tülü Şelalesi'nde muhteşem fotoğraflar çekilebilirsiniz. Aynı şekilde Trabzon, Gümüşhane ve Artvin gibi güzel şehirlerimiz yaz mevsiminde serinliğin tadına varmak isteyenler için çok iyi olacak.

Ayder Yaylası

Ayder Yaylası

  • AĞUSTOS

Yaz sezonunun en sakin dönemlerinden biri olan Ağustos'ta hafta sonu Adalar'a giderek İstanbul'un güzelliğine şahitlik edebilirsiniz. Elinizde dondurma bir yanınızda deniz bir yanınızda yemyeşil ağaçlar varken yürüyüş yapmak ruhunuzu dinlendirecek. Eğer İstanbul dışına kaçmak için birkaç gününüz varsa İğneada, Kıyıköy, Safranbolu gibi şehirleri de listenize eklemeyi unutmayın.

Büyükada

Büyükada

  • EYLÜL

Sonbaharın ilk ayı olan Eylül ile beraber sakin ve huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz. Denize girmek ya da belki biraz deniz kenarında yürüyüş yapmak ve huzurlu dakikalar yaşamak isterseniz Bozburun aradığınız yer olabilir. Ayrıca kamp yapmaya da uygun bir zaman olan Eylül'de Hatila Milli Parkı'na giderek yıldızları izlemenin tadına varabilirsiniz.

Hatila Milli Parkı

Hatila Milli Parkı

  • EKİM

Ekim ayında bir yanda yazın hüzünlü vedası bir yanda da kışın tatlı adımları bizleri karşılıyor. Bu ay daha tarihi ve kültürel gezilere ağırlık verebilirsiniz. Eskişehir, Gaziantep, Edirne, Bursa ve Samsun gibi yerler sizlere güzel bir kültür rotası çizebilir.

Eskişehir

Eskişehir

  • KASIM

Kasım demek Yedigöller Milli Parkı demek! Sonbaharın renk cümbüşü sunduğu ve suyun üzerine yansıyan yemyeşil orman denizleri Kasım ayında tüm ihtişamıyla karşımıza çıkıyor. Ayrıca Yedigöller Milli Parkı'na gitmişken Bolu'nun her yerini karış karış gezmeyi unutmayın. 

Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı

  • ARALIK

Evet geldik bir yılın daha sonuna! Kış mevsiminin başlangıcı ve 11 aylık bir maceranın sonu olan Aralık'ta sevdiklerinizle doyumsuz bir tatil yaşayabilirsiniz. Ama bizim size tavsiyemiz Tarihi İstanbul, Erzurum, Kars ve Güney Kurtalan Ekspresi olacaktır.

Güney Kurtalan Ekspresi

Güney Kurtalan Ekspresi

TÜM BU AYLARDA MUTLU ANLAR GEÇİRECEĞİNİZ KEYİFLİ TATİLLER DİLERİZ!

Asyatik stil dekorasyon nedir? Asyatik stil dekorasyon nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Asyatik stil dekorasyon nedir? Asyatik stil dekorasyon nasıl yapılır?
El-Müntekim (c.c) ne demek? El-Müntekim (c.c) faziletleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

El-Müntekim (c.c) ne demek? El-Müntekim (c.c) faziletleri nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0