ATV'den tarihi proje! İstanbul'un Fethi film oluyor

Osmanlı İmparatorluğu'nun müjdelenmiş en güçlü padişahlarından olan Fatih Sultan Mehmed'in 21 yaşında İstanbul fethini anlatan film için hazırlar başladı. Yapımcılığını ATV'nin üstlendiği projede güçlü isimler yer alırken filmin çekimleri 20 Temmuz da başlayacak.

ATV, bir araya getirdiği başarılı oyuncu kadrosuyla tarihi bir projeye imza atmak için kolları sıvadı. Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethini anlatan televizyon filmi projesini hayata geçirmek için bayramdan hemen önce Turkuvaz Medya Binası'nda oyuncuların okuma provası yapıldı. Can Sipahi'nin Fatih'i canlandıracağı proje kalabalık oyuncu kadrosuna sahip.

İstanbulun fethi film oluyor

İstanbulun fethi film oluyor

Yönetmen koltuğunda Ekran Arslan'ın oturduğu filmin senaryo kalemi Murat Kaman'a ait. Çekimlerine 20 Temmuz başlanacağı söylenen filmin ekibi, Orhan Kılıç, Caner Kurtaran, Emin Gürsoy, Bülent Alkış, Adnan Biricik, Turgay Tanülkü, Kemal Denizci, Öner Ateş, Osman Karakoç, Burak Çimen, Ahmet Mark Sömers, Cengiz Ergezer, Tevfik Erman Kutlu, Mustafa Murat Yatman, Harun Dağaşan, Kamil Özkaynak, Serkan Melikoğlu gibi başarılı ve güçlü isimlerden oluşuyor.

Çekimler 20 Temmuzda başlayacak

Çekimler 20 Temmuzda başlayacak

Ayasofya Camii nerede? Ayasofya CamiiİLİŞKİLİ HABERAyasofya Camii nerede? Ayasofya Camii'ne nasıl gidilir? Ayasofya Camii özellikleri

Heyecanlı bir bekleyiş sunan filmin yöntmeni Arslan, "Fetihten çok Fatih'i ana eksene aldık. Fatih'in sadece cengaverliğini değil bilgisini entelektüel kimliğini, şairliğini yansıtmaya çalışıyoruz. Atv'nin böyle önemli bir projeyi sahiplenmesi büyük bir cesaret örneği" ifadelerini kullandı.

Can Sipahi

Can Sipahi

"PROJEYİ İLK DUYDUĞUMDA ÇOK HEYECANLANDIM"

Daha önce Payitaht Abdulhamid dizisinde şehzadeye canlandıran ünlü oyuncu Can Sipahi, filmde Fatih karakterine can verecek. Bu rol için oldukça heyecanlı olduğunu dile getiren Sipahi, "Fatih, çağ değiştiren bir sultan. İlk duyduğumda 10 dakika kendime gelmeye çalıştım. Çok önemli, çok zor, çok ciddi hazırlık isteyen bir rol. Fatih Sultan Mehmed'le ilgili hemen okumalar yapmaya, belgeseller seyretmeye başladım. Fizik olarak kendimi daha da geliştireceğim. Savaş sahneleri için at binme ve kılıç kullanma eğitiminden geçeceğiz. Kariyerimin şu ana kadarki en önemli işi olacağını düşünüyorum" dedi.

Adnan Biricik

Adnan Biricik

"FETİH, BİR SATRANÇ MASASINDA ELE ALINIYOR"

Payitaht Abdulhamid dizisinde rol alan bir başka başarılı oyuncu Adnan Biricik de projede, Aşık Paşazade rolüyle izleyici karşısına çıkacak. Biricik, rolünü şu ifadelerle anlattı:

"Senaryoyu ilk okuduğumda çok etkilendim. Tüylerim diken diken oldu. İstanbul'un fethi bir satranç masasında ele alınıyor. Osmanlı tarihini ilk yazan Aşık Paşazade gibi çok önemli bir tarihçinin satranç masasında bu fethi şehzadelere anlatması, bir yandan da geriye dönüşlerle fetih heyecanının aksiyonunu yaşatması çok hoşuma gitti. Filmde savaşın sadece kaba kuvvet olmadığını, zekanın çok önemli rol oynadığını, Fatih'in üstün dehasını göreceğiz."

Emin Gürsoy

Emin Gürsoy

"AKŞEMSEDDİN'İ İNCİTMEDEN OYNAYACAĞIM"

Filmde, Akşemseddin rolünü üstlenecek olan Kuruluş Osman dizisinin 'Kumral Abdal'ı Emin Gürsoy, "Bana 20 senedir yükü ağır roller geliyor. Benim kaderim galiba, Akşemseddin'in de yükü ağır. Bunu taşıyabilecek olmanın, o ruhu kavramanın telaşı ve heyecanı var üzerimde" diyerek ardından sözlerine şu şekilde devam etti:

"Fatih, Akşemseddin'e inanmasa yanına gelir mi? O yüzden Akşemseddin'in birçok yönden çok inandırıcı olması gerekiyor. Akşemseddin'i incitmeden yansıtmak istiyorum. Çocukluğumdan beri at binerim. Silah ve kılıç kullanırım. Sarıteke'liyim, yörüğüm. 15 yaşına kadar keçi çobanlığı yapmış adamım. Buradan bakıp beni artist sanıyorlar ama ben 20 sene önce çobandım. 54 yaşındayım, düvenle harman kaldırmış adamım. Ellerim hâlâ nasır."

Murat Gener

Murat Gener

"YAVUZ FİLMİ DE GELİYOR"

ATV Belgeseller Koordinatörü Murat Gener, başka bir projenin müjdesini de verdi. Gener, "Fatih Sultan Mehmed Han'ın filmini yapmak bizim boynumuzun borcuydu. Bunu bir seri olarak düşündük. Eş zamanlı olarak bir taraftan da Yavuz Sultan Selim projesine çalışıyoruz. Onu da film yapacağız" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Şinasi Yüzbaşıoğlu kimdir?

5 kızı 2 oğlu olan İbrahim Tatlıses'ten şaşırtan babalık itirafı!

İLİŞKİLİ HABER

5 kızı 2 oğlu olan İbrahim Tatlıses'ten şaşırtan babalık itirafı!

BİR YORUM YAPIN 2

Garip 1 yıl önce

Gene basit efektler dizi ayarında uzun yakın çekim sahneler. Basit senaryo ve aşk meşk dolu hikâyesiyle yarısına kadar izlenip kenara atılası bir film geliyor. Artık elinizde Yeşilçam diye bir sembol var bunu ilerletin. BollyWood Hollywood var dünyada

Ayetullah 1 yıl önce

Emin Gürsoy Evrimi destekleyen bir videoda oynadı ve evrime inandığını açıkladı. Ve inancı olan insanların tümününün cahil olduğunu söyledi. Neden hep dini eksenli dizi ve filmlerden para kazanıyor