Atike isminin anlamı nedir ve Atike ismi Kuran'da geçiyor mu?

Son dönemlerde ilgi gören isimlerden biri olan Atike isminin anlamı arama motorunda en çok tıklananlar arasına yerleşti. Kız bebekler için verilen Atike ismi Kuran'da geçiyor mu? Atike isminin özellikleri arasında neler bulunmaktadır? merak ettiğiniz soruların yanıtı yazımızda.

Hem kulağa hoş gelmesi hem bebeklerin büyüyünce ismine özel karakterlerinin olması inancından dolayı oldukça sevilen ve popüler isimler anne ve baba adayları tarafından araştırılmaktadır. Kız çocuğu için yeni bir isim arıyorsanız etkili yapısı altında Atike adını değerlendirebilirsiniz. Özellikle başka isimlerle güzel bir bütünlük sağladığını söylemek mümkündür. Atike kökeni Arapça olan ve Türkçede isim olarak kullanılan bir addır. Özellikle anlam açısından oldukça fazla karşılığa sahip olduğunu söylemek mümkündür. Bu bağlamda her bir karşılığı ile sevilen ve değer verilen isimlerden biri olduğunu da söylemek gerekir.

Maysa isminin anlamı nedir ve maysa ne demek? İLİŞKİLİ HABERMaysa isminin anlamı nedir ve maysa ne demek?

ATİKE İSMİNİN ANLAMI:

Atike isminin anlamı ise şu şekilde;

  • 1. Eski.
  • 2. Özgür.
  • 3. Soylu.
  • 4. Güzel, genç kız.

ATİKE İSMİ KURAN

ATİKE İSMİ KURAN

Ebrar isminin anlamı nedir? Ebrar KuranİLİŞKİLİ HABEREbrar isminin anlamı nedir? Ebrar Kuran'da geçiyor mu?

ATİKE İSMİ KURAN'DA GEÇER Mİ?

Kökeni Arapça olan ve Türkçede kız çocuklar için kullanılan Atike isminin Kur'an'da geçip geçmediğine merak edilen durumlardan biridir.  Atike adı Kur’an'da geçer. Kuran içerisinde 19. cüz içerisinde yer alır.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0