Burnundaki yarayla oynayınca olanlar oldu! 84 yaşındaki adamdan 100 gramlık kitle...

Trabzon'da yaşayan 84 yaşındaki Faik Ramoğlu, burnundaki yarayla oynaması hayatını kararttı. Ramoğlu'nun burnundan 100 gram ağırlığındaki kitle alındı. İşte tüm detaylar...

Trabzon'da 84 yaşındaki Faik Ramoğlu, burnunda çıkan yaranın kitleye dönüşmesine sebep oldu. Zamanla büyüyen kitle için pandemi dolayısıyla hastaneye gitmeye korkan Ramoğlu, "Burnumu kurcaladığım için bayağı ilerledi. Psikolojik olarak insanı çok etkiliyor. Nefes almakta zaman zaman zorluk çekiyordum" dedi. Burnunun üstünde bir kitle oluşan yaşlı adam, nefes almakta zorlanınca soluğu Of Devlet Hastanesi'nde aldı. Doktorlar, Ramoğlu'nun burnundan 100 gram ağırlığında kitle aldı.

Ailesi ve çevresindekilerin telkinleriyle Of Devlet Hastanesi'ne giden ve kulak burun boğaz uzmanı Operatör Dr. Erdal Rahman Köprücü ile görüşen Ramoğlu'nun tedavisine başlandı.

Trabzonlu Faik Ramoğlu

Trabzonlu Faik Ramoğlu

"KURCALADIĞIM İÇİN BAYA İLERLEDİ"

Burnunda çıkan yaranın kitleye dönüşmesinde ve büyümesinde kendisinin de etkisinin olduğunu söyleyen Ramoğlu, "Burnumu kurcaladığım için bayağı ilerledi. Psikolojik olarak insanı çok etkiliyor. Nefes almakta zaman zaman zorluk çekiyordum" şeklinde konuştu.

DOKTORLARIMIZA GÜVENMEMİZ GEREKİYOR

Başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğunu anlatan Ramoğlu, "Çevremdeki insanlar 'Neden ameliyat olmuyorsun, neyi bekliyorsun?' diyorlardı. Çocuklarım İstanbul'da olmamı istedi. O zaman tereddütte kaldım ve uzattık. Gereksiz yere bir rahatsızlık geçirdik. İnsanların buraya güvenmesi, tedavilerini, ameliyatlarını burada yaptırması lazım. Dışarıya gitmenin bir anlamı yok bence. Doktorlarımıza güvenmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Faik Ramoğlunun burnundan 100 gram ağırlığında kitle alındı

Faik Ramoğlunun burnundan 100 gram ağırlığında kitle alındı

GÜL HASTALIĞI NEDİR

Operatör Dr. Erdal Rahman Köprücü ise hastanın yaklaşık 3 ay önce kendilerine başvurduğunu anlattı. Hastanın burnundaki kitle nedeniyle farklı tetkikler yaptığını anlatan Operatör Dr. Köprücü, "Daha çok yağ karakterli bir kitle olduğu yönünde kanaat kıldık. Bunun cerrahi müdahale ile alınması gerektiğini hastaya bildirdik. Hasta bize güvendi ve ameliyatımızı gerçekleştirdik. Rinofima (gül hastalığı) veya fimotez roza isimli bir hastalık bu. Genelde hastayı meşgul eden ve iyileşmesi zor tedaviler var. Biz farklı şekilde derisini kaydırarak bu hastalığı iyileştirmeye çalıştık. Hastanın uyumuyla güzel bir sinerji yakaladık ve kendisi sıhhatine kavuştu" dedi.

DAHA KONFORLU BİR AMELİYAT OLABİLİRDİ

Burundan yaklaşık 100 gram civarında bir parça aldıklarına dikkati çeken Köprücü açıklamalarında, "100 gram dediğimiz dile kolay bir şey ama burnunun ucunda bu ağırlıkla yaşadığını düşünürseniz aslında çok kolay değil. Araya pandeminin girmesi, insanların hastaneden korkması ve maske ile bunun gizlenebilmesi bu kadar ilerlemesine neden oldu. Erken vakitte gelseydi kendisi ve bizim için daha konforlu bir ameliyat olabilirdi" ifadelerine de yer verdi.

Of Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör. Dr. Şaban Uysal da hastanın ameliyatı öncesinde bir değerlendirme yapıldığını, hastanenin ameliyat için gerekli teknik ve tıbbi donanıma uygun olduğunu belirlediklerini söyleyerek değerlendirmelerini şu şekilde yaptı:

"Çok şükür çok kısa bir sürede az bir iz kalarak ameliyat başarıyla gerçekleşti. Bu süreçte bizler de mutlu olduk."

Bollywood yıldızı Aamir Khan'ın merakla beklenen filmi Laal Singh Chadda vizyona giriyor

İLİŞKİLİ HABER

Bollywood yıldızı Aamir Khan'ın merakla beklenen filmi Laal Singh Chadda vizyona giriyor

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0