Kimseye güven kalmadı! Araştırmalar güvenin düştüğünü ortaya koydu

Areda Survey'in sosyometre araştırmasına göre Türk halkının arkadaşlarına güveni her geçen gün azalmaya devam ediyor. Güven üzerine yapılan araştırma sonuçları şaşırtırken, erkeklerin kadınlara oranla daha fazla arkadaşlarına güvendiği ortaya çıktı.

Türkiye'nin araştırma ekibi Areda Survey, bu sefer Türk halkının güvenini test etti. Araştırma bulgularıyla ortaya çıkan güven duygusunun her geçen gün azaldığı görülürken, Türk halkının arkadaşlarına dahi güvenmediği ortaya çıktı.

arkadaşlar

arkadaşlar

TÜRKİYE'DE ARKADAŞLIK GÜVENİ DÜŞÜYOR

İnsanlarımızın %51,8'i arkadaşlarına güveniyor fakat geçen yıla oranlar %12,7 azaldığı güven duygusunda, geçtiğimiz yıl %64,5 oranında çıkmıştı. Araştırmada "Arkadaşlarınıza güven bakımından aşağıdakilerden hangisine katılırsınız?" sorusu soruldu. Katılımcıların katılımcıların  %51,8’i her konuda güvenirim, %15,0’i ne güvenirim ne güvenmem, %33,2’si güvenmem yanıtını verdiği kayıtlara geçti. 

Aynı soru ve cevap şıkları geçtiğimiz yılda sorulmuş ve katılımcıların yüzde 64,5’i her konuda güvenirim, %20,4’ü ne güvenirim ne güvenmem, %26,0’sı güvenmem cevabını vermişti. 

erkek arkadaşlar

erkek arkadaşlar

ERKEKLER ARKADAŞLARINA DAHA ÇOK GÜVENİYOR

Araştırmada daha ilginç olarak ortaya çıkan bulgular ise erkeklerin arkadaşlarına kadınlardan daha fazla güveniyor olması. Erkekler arkadaşlarıma güvenirim cevabını %48,2 ile yanıt verirken, kadınlar arkadaşlarıma güvenirim cevabını %35,8 oranında tercih etti.

areda survey

areda survey

METODOLOJİ 

Türkiye genelinde 2 bin kişinin katıldığı ve 26-29 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile "Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli" kullanılarak gerçekleştirildi. 

KADEM İnovasyonda Kadın 2022 başvuruları başladı!

İLİŞKİLİ HABER

KADEM İnovasyonda Kadın 2022 başvuruları başladı!

BİR YORUM YAPIN 0