Regl sancısına ne iyi gelir? Regl sancısına iyi gelen yiyecek

Her kadın anne olacağı güne hazırlık yapar ve her ay bu hazırlık için oluştururken ortam temizlenir ve regl dediğimiz adet dönemi başlar. Regl sonrasında tekrar bebek için bir ortam oluşturulurken, temizlik esnasında kanamalar görülür. Bu kanama dönemi kadın için oldukça sancılı ve ağrılı geçebilir. Kabus haline gelen bu ağrılardan kurtulmak için uzmanlarından aldığımız önerileri haberimizde bulabilirsiniz.

Bir kadının doğurganlığının hala aktif olduğunun göstergesi olan regl dönemi (halk arasında kadın halleri ve adet dönemi) ortalama 28 günlük döngüler halinde görülür. Şiddetli sancılara sebep olan regl konusunda her kadın şikayetçidir. Regl dönemi kendinizi halsiz ve bitkin hissetmenize sebep olabilir. Bu durumda uzanmak ve sürekli yatış pozisyonunda olmak gerekir. Ama çalışan kadınların bu şekilde bir izin alması ülkemizde mümkün olmadığından ağrı ve sancıyı azaltacak, gelen regl kanının çözülmesini sağlayacak bazı önerileri uzmanlarından sizin için öğrendik. 

regl ağrısı

regl ağrısı

REGL AĞRISINA NE İYİ GELİR?

► TUZU AZALT

İlk olarak regl olduğunuz döngü içerisinde kanamanıza bir hafta kala hayatınızdan tuzu 1 çay kaşığı kadar bulundurmanız gerektiğini belirten uzmanlar, tuz tüketiminin vücutta ödem ve su toplamasına sebep olduğunu belirtti. Eğer bir şekilde tuz ihtiyacı hala devam ediyorsa ekşi yiyeceklerle bastırılabilir ama asla hazır yiyeceklere yönelmeyin. 

regl ağrısı

regl ağrısı

  DEMİR EKSİKLİĞİNE DİKKAT

Uzmanlar demir eksikliği olan insanların daha ağrılı bir regl dönemi geçirdiğini belirtti. Bu dönemde demirin eksik olması vücudun kendini temizlemesini yavaşlatırken, zorlaştırıyor da. Bu sebeple bolca demir vitamini içeren yiyecek ve içecekler tüketin. Mümkünse kan tahlili yaptırıp doktorunuzun önerisiyle takviye de alabilirsiniz.

regl ağrısı

regl ağrısı

►  SICAKTAN VAZGEÇMEYİN

Regl döneminde karın altı dediğimiz rahim girişi ve alt göbekte üşüme meydana gelir. Üşütme ihtimalinizin olmadığı ir hava da bile üşütebilirsiniz. Üşütme sonucu ise yine regl ağrılı geçer. Özellikle her dönemde ayaklarınızın üşümemesine dikkat etmeniz gerektiğini belirten uzmanlar, regl döneminde sıcak su torbasını ya da ısıtıcı bantları yanınızdan ayırmamanız gerektiğini belirtti.

regl döneminde bitki çayı

regl döneminde bitki çayı

REGL AĞRISINA İYİ GELEN YİYECEK VE İÇECEKLER NELERDİR?

•  BİTKİ ÇAYLARI

Her türlü sıvı alımı regl ağrısını dindirmeyi sağlayabilir. Fakat özellikle kekik, alıç, safran, çörekotu ve papatya çaylarının özellikle söktürücü etkisi ortaya konmuştur. Uzmanlar abartmamak kaydıyla tüketilmesinde söktürücü etkisinin kanıtlandığını ama çoğunlukla su tüketiminin olması gerektiğini belirtti.

meyve yiyen kadın

meyve yiyen kadın

•  MUZ TÜKETİN

Muzun kasların gevşemesinde aktif rol oynadığını belirten uzmanlar, regl ağrısı çeken kadınların bol tüketmesi gerektiğini belirtti. Muzun içerisinde bulunan magnezyum, regl sancısını hafifletmektedir.

narenciye toplayan kadın

narenciye toplayan kadın

   NARENCİYE TÜKETİN

Magnezyumun emiliminin sağlanması için vücudun C vitaminine ihtiyacı vardır. Bu tarz ağrılı regl döneminde magnezyum kaynağı bir yiyecek kadar içecekler birlikte C vitamini alabileceğiniz gıdaları da tüketmeniz yararınıza olacaktır.

somon yiyen kadın

somon yiyen kadın

   TON BALIĞI VE SOMON

Somon ve ton balığı Omega-3 bakımından oldukça zengindir. Bu balıklardan bulunan Omega-3, karın bölgesinde ve vücudun geri kalan kısımlarında görülen ödemi atmakta yardımcı olurken, şişkinlik yapmaz ve regl sancılarını hafifletir.

çikolata yiyen kadın

çikolata yiyen kadın

•   BİTTER ÇİKOLATA

Uzmanlar, bitter çikolatanın seratonin salgılamaya yardımcı olduğunu ve bu özelliği ile de stresten uzaklaştırdığını kanıtladı. En sağlıklı tatlılardan biri olan saf bitter çikolata, regl ağrısını hafifletir ve aynı zamanda tatlı ihtiyacını giderir.

maydanoz sapı suyu

maydanoz sapı suyu

•   MAYDANOZ SAPI SUYU

Genellikle zayıflamak için kullanıldığı düşünülse de maydanoz sapı suyu aslında ödem atmak için kullanılır. Bu yüzden zayıflatıcı etkisi bulunan bu içecek regl ağrılarında yanınızda olan en yetenekli dostunuz olabilir. Yalnızca ciddi kronik rahatsızlığı olan, emziren ve hamile annelerin doktorlarına danışarak tüketmesi önerilir. 

Maydanoz sapı suyu nasıl yapılır?

5 maydanozun sapını ayırın ve kaynar suyun içerisine atın. Rengi koyu sarı olunca maydanozlu suyu ocaktan alın ve ılıklaşınca tüketin.

BİR YORUM YAPIN 0