Marmaris'te hangi koylara gidilir? Marmaris'in en güzel koyları ve plajları

Işıl ışıl berrak suları ve göz kamaştıran dokusuyla ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Marmaris, tatilcilerin en sevdiği yerlerin başında geliyor. Plajları ve koylarıyla seyahat severlerin akın ettiği Marmaris'te mutlaka gitmeniz gereken koyları sizler için tek tek araştırdık. Peki Marmaris'te gezilecek yerler nerelerdir? Marmaris'in en güzel koyları hangileridir? İşte detaylar...

Eylül ayıyla beraber yaz mevsiminin dinamik ve capcanlı atmosferine veda etsek de tatil için hala daha çok geç değil! Eğer içinizdeki keşfetme coşkusunu unutulmaz bir tatille buluşturmak istiyorsanız Ege ve Akdeniz sahillerinin masmavi sularında dinlenmenin tadına varabilirsiniz. İster Çeşme'de ister Fethiye'de ister Bodrum'da doğa harikası duraklarda vaktinizi değerli kılabilirsiniz. Ancak bu seçenekler yerine ışıl ışıl plajlarıyla göz kamaştıran bir rota çizmek istiyorsanız size tavsiyemiz elbette Marmaris olacaktır! İlham veren doğası ve renk cümbüşü görselliğiyle nefes kesen Marmaris'te gidilebilecek en güzel koylara gelin birlikte göz atalım.

Göcek nerede ve nasıl gidilir? Fethiye GöcekİLİŞKİLİ HABERGöcek nerede ve nasıl gidilir? Fethiye Göcek'te gezilecek yerler

MARMARİS NEREDE?

Yaz aylarının gözde beldelerinden biri olarak karşımıza çıkan Marmaris, Muğla'da yer almaktadır. Ege ve Akdeniz'in kesişim noktasında bulunan bu eşsiz yer kuzey tarafında Ula, batı tarafında Datça ve doğusunda ise Balan Dağı'na komşudur.

MARMARİS'İN EN GÜZEL KOYLARI HANGİSİ? MARMARİS'TE NEREDE DENİZE GİRİLİR?

Mavi bayraklı plajları, el değmemiş doğası, zengin kültürü ve eğlenceli atmosferiyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri haline gelen Marmaris'i özel kılan en önemli şey ise berrak ve serin sularıyla çevrili koyları. Eğer masmavi gökyüzünün altında tertemiz bir denizin kıyısında güneşlenmek istiyorsanız Marmaris'in birbirinden güzel koyları tam size göre!

Marmaris

Marmaris

  • İÇMELER PLAJI

Marmaris denildiğinde akla ilk gelen yer de elbette İçmeler Plajı. Marmaris merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan İçmeler Plajı, çarşaf gibi denizi ve mavinin binbir tonunu gözler önüne seren manzarasıyla göz kamaştırıyor. Deniz, kum ve güneş üçlüsüne "hayır" diyemeyenler için muhteşem bir seçenek olan İçmeler Plajına adımınızı attığınız anda sizleri yüksek tepelerden göz kırpan orman dokusu da karşılayacak.

İçmeler Plajında tatil keyfi

İçmeler Plajında tatil keyfi

Burada ister bol bol yüzebilir ister güneşlenebilir ister parasailing (deniz paraşütü), tekne turları, kano ve farklı türde ekstrem sporlar da yapabilirsiniz. Hem dinlenmek hem de eğlenmek istiyorsanız Marmaris rehberinizde mutlaka buraya yer vermelisiniz.

Marmariste deniz paraşütü

Marmariste deniz paraşütü

  • İNCEKUM PLAJI

Yumuşacık altın sarısı kumları ve berrak turkuaz rengi deniziyle nefes kesen bir atmosferi tatilcilere sunan İncekum Plajı, Marmaris'e yaklaşık olarak 20 kilometre uzaklıktadır. Hem deniz hem de ormanın iç içe geçtiği bu tatil yerinde tüm yılın stresini geride bırakabileceğiniz harika bir fırsat elde edebilirsiniz.

 İncekum Plajı

İncekum Plajı

Eğer Marmaris'in tadını burada çıkarmak istiyorsanız çevrede yer alan işletmelerde güzel bir öğle ya da akşam yemeği yiyerek gününüzü keyifli bir şekilde sonlandırabilirsiniz.

İncekum Plajı restoranları

İncekum Plajı restoranları

  • SELİMİYE KOYU

Hisarönü Körfezi'nin en güzel koylarından biri olarak karşımıza çıkan Selimiye Koyu, mavi ve yeşilin kusursuz uyumuyla tatilcilere keyif veriyor. Sırtını yemyeşil tepelere yaslamış olan bu koy, doğayla baş başa kalmak ve dinlenmek için oldukça ideal bir rota. Yalnızca otel tatili değil kampçılık da yakından ilgiliyseniz burada rahatlıkla dostlarınızla kamp akşamlarının tadını çıkarabilirsiniz. 

Selimiye Koyu

Selimiye Koyu

  • TURUNÇ PLAJI

İsmini bölgedeki turunç ağaçlarından alan Turunç Plajı, soğuk ve berrak suyuyla ferah bir tatilin anahtarı haline geliyor. Mavi bayraklı bu 300 metre civarındaki plajda tertemiz doğanın içinde güzel bir tatil yapabilirsiniz. Su sporlarına ilginiz varsa bölgedeki pek çok su altı mağarasında dalış yaparak keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca orman ve denizi bir arada sunan Turunç Plajında yalnızca denize girmek değil aynı zaman da Palamut Tepesi'nde doğa yürüyüşlerine de şans verebilirsiniz.

Turunç Plajı

Turunç Plajı

  • BAKLABÜKÜ KOYU

Sessiz sakin deniziyle tatilcilerin en sevdiği duraklardan biri olan Baklabükü Koyu, deniz ve güneşin sımsıcak buluşmasını gözler önüne seriyor. Araba ile ulaşımın mümkün olmadığı Baklabükü Koyu'na tekne turlarıyla rahatlıkla gelebilirsiniz. Özellikle sakin bir rota çizmek isterseniz buraya aileniz ile gelerek hem denize girebilir hem de piknik yapabilirsiniz.

 Baklabükü Koyu

Baklabükü Koyu

KEYİFLİ TATİLLER DİLERİZ!

Evde saç nasıl boyanır? Dip boyası gelenler için çözüm önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Evde saç nasıl boyanır? Dip boyası gelenler için çözüm önerileri

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0