Bursa lezzetleri İpeksi Lezzetler Gastronomi Festivali'yle görücüye çıkmaya hazırlanıyor!

Türkiye gastronomisinin can damarlarından biri olan Bursa'nın tescilli lezzetleri 23 ve 25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 'İpeksi Lezzetler Gastronomi Festivali’yle vitrine çıkacak. Merinos Park’ta gerçekleşecek olan festival başlamadan tüm Türkiye'de büyük yankı uyandırdı.

Osmanlı saray mutfağının birbirinden zengin lezzetlerine ev sahipliği yapan Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin 23-25 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği 'İpeksi Lezzetler Gastronomi Festivali' için geri sayım başladı. Bursa'nın gastronomi alanındaki potansiyelini gözler önüne sermek için düzenlenen festivale Türkiye'nin dört bir yanından akademisyenler, şefler ve kanaat önderleri katılacak. 

İpeksi Lezzetler Gastronomi Festivali

İpeksi Lezzetler Gastronomi Festivali

Çeşitli çalıştaylar, paneller, söyleşiler, alım heyetleri, B2B’ler, konserler ve gösterilerin yer alacağı festivalde bu işe gönül vermiş öğrencilere eğitim fırsatları sunulacak. Ayrıca Merinos Park'ta gerçekleşecek festival süresince belirlenen oyun alanları, parkurlar, pek çok aktivite ve yarışmalarla çocuklu aileler de keyifli zaman geçirebilecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

"OSMANLI DÖNEMİNDE YILDIZI PARLADI"

Sanatçı Buray, Şef Danilo Zanna, Şef Hazer Amani, Şef Arda Türkmen, Şef Ömür Akkor, Akademisyen Şef Esat Özata, Sahrap Soysal, Şükran Kaymak ve daha birçok ünlü ismin katılacağı festival hakkında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şu ifadeleri kullandı:

"Bursa'mız, bütün özelliklerinin yanında mutfak kültürü açısından da ülkemizin en önemli şehirlerinden biridir. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde yıldızı parlamıştır. Günümüzde ise etkisini hâlâ sürdürüyor. Orta Asya ve Anadolu topraklarının harmanlanmış kültürü, etkileşimi bu mutfakta açık bir şekilde kendini hissettiriyor. Malzeme ve tarif açısından oldukça zengin bir geleneğe sahip olan Bursa mutfağı, zeytinyağlısından etli yemeklerine, balığından tatlısına kadar uzanan geniş bir yelpazeye sahip. Bursa yemeklerinin namı Türkiye’nin dört bir yanına yayılmasının yanı sıra yurt dışında dünya mutfağında da yer almaktadır. Lezzetlerimizi ilkini düzenlendiğimiz festivalle daha geniş kitlelere tanıtacağız"

İpeksi lezzetler gastronomi festivali başlıyor

İpeksi lezzetler gastronomi festivali başlıyor

"BURSA'MIZ GASTRONOMİSİYLE DE DÜNYAYA ADINI DUYURACAK"

Bursa'nın zengin mutfak kültürünü ortaya çıkarmak ve turizmin canlanmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen festivalin önemine dikkat çeken Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yerli ve yabancı çok sayıda katılımcının beklendiği festival sırasında eğitimler, çalıştaylar, paneller, söyleşiler, alım heyetleri, B2B’ler, konserler ve gösteriler tertiplenecek. Ayrıca festivalle birlikte eş zamanlı olarak Ulusal İhtisas Fuarı niteliğindeki TURFOOD 4. Gıda Fuarı ve 3. Turizm Fuarı gerçekleştirilecek. Bütün bu bileşenlerin ortaya çıkaracağı sinerji ile Bursa’mız gastronomisi ile de dünyaya adını duyurmaya başlayan bir kent haline gelecektir. Ulaşımı kolay ve ihtiyaçlarımızı tam anlamıyla karşılayan bir lokasyon olduğundan dolayı organizasyonumuzu Merinos Park’ta düzenliyoruz. Festival süresince ana sahnemizde gastro showlar, lezzet hikayelerinin anlatıldığı söyleşiler, ödül törenleri ve konserler organize edilecek. Yarışma çadırımızda, halkımıza ve sektörün profesyonellerine yönelik birçok yarışma tertipleyeceğiz. Festival süresince tanımladığımız oyun alanları, parkurlar, çeşitli aktivite ve yarışmalarla çocuklarımızın da keyifli zaman geçirmesini sağlayacağız"

Bursa yemekleri

Bursa yemekleri

Mehmet Ali Erbil Cem Yılmaz'ı hedef aldı! Erşan Kuneri dizisini yerden yere vurdu

İLİŞKİLİ HABER

Mehmet Ali Erbil Cem Yılmaz'ı hedef aldı! Erşan Kuneri dizisini yerden yere vurdu
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0