İstanbul'da sosyete pazarları nerede, nasıl gidilir? İstanbul'un en ünlü sosyete pazarları

Çeşitliliği ve ucuzluğu aynı anda sunan sosyete pazarları alışveriş severlerin uğrak noktalarından birini oluşturuyor. İstanbul'un dört bir yanından pek çok kişinin akın akın gittiği sosyete pazarlarını sizler için tek tek araştırdık. Peki, İstanbul'da sosyete pazarları nerede? En güzel sosyete pazarları nerede? İstanbul'un ünlü sosyete pazarları hangileridir? İşte yanıtlar...

"7'den 70'e hepimizin tartışmasız en sevdiği şeylerden biri nedir?" diye sorsak muhtemelen yanıt alışveriş olacaktır. İster internet üzerinden online bir şekilde ister alışveriş merkezlerinde yer alan mağazalardan dilediğiniz ürüne rahatlıkla sahip olabilirsiniz. Ancak hem bütçenizi sarsmayacak hem de kaliteli ürünler arayışındaysanız size harika bir tavsiyemiz olacak. İstanbul'un dört bir yanında alışveriş severlere hitap eden sosyete pazarları, giyimden ev eşyalarına kadar çeşit çeşit ürünü gözler önüne seriyor. Yıllardır kurulan bu pazarların nerede olduğunu bilmiyorsanız gelin haberimizde merak ettiğiniz detaylara birlikte göz atalım.

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da bit pazarları nerede, nasıl gidilir? İstanbul'un en ünlü bit pazarları

İSTANBUL'UN EN İYİ SOSYETE PAZARLARI

  • BAKIRKÖY SOSYETE PAZARI

İstanbul'un en meşhur sosyete pazarlarından biri olarak karşımıza çıkan Bakırköy Sosyete Pazarı, özellikle tekstil ürünlerindeki çeşitliliğiyle ön plana çıkıyor. İncirli metrobüs durağına yalnızca birkaç dakika uzaklıkta yer alan pazar aynı zamanda Bakırköy metro durağının hemen yanı başında.

Bakırköy Sosyete Pazarı

Bakırköy Sosyete Pazarı

Ulaşımın çok kolay olduğu Bakırköy Sosyete Pazarına Cumartesi günü erken saatlerde gelerek ihraç fazlası tekstil ürünlerine göz gezdirebilir ardından gözleme ve çay eşliğinde soluklanabilirsiniz. 

Bakırköy Sosyete Pazarından kareler

Bakırköy Sosyete Pazarından kareler

  • ERENKÖY SOSYETE PAZARI

Perşembe günlerinin vazgeçilmezi haline gelen Erenköy Sosyete Pazarına adım attığınız anda sizi oldukça geniş bir alan karşılayacak. Birçok insanın akın ettiği pazara gelmeyi düşünüyorsanız size ilk tavsiyemiz alarmınızı oldukça erken bir saate kurarak hemen buraya gelmeniz olacaktır. Eğer erken saatlerde gelme şansınız yoksa hiç üzülmeyin! İkindi saatlerinde pazara gelerek -daha uygun- fiyata da alışveriş yapabilirsiniz. 

Erenköy Sosyete Pazarı

Erenköy Sosyete Pazarı

Nostaljik ürünlerden son dönem trendlere kadar pek çok ürünün tezgahlarda yer bulduğu pazarda ister dekoratif eşyalara ister kıyafetlere göz gezdirebilirsiniz. Erenköy Sosyete Pazarına gitmek için Erenköy otobüslerine binerek son durakta inmeniz ve ardından minibüslere binmeniz gerekiyor. Bu meşhur pazar, Erenköy ve Suadiye arasında işleyen minibüs hattının sağ tarafında kalmaktadır. 

Erenköy Sosyete Pazarından kareler

Erenköy Sosyete Pazarından kareler

  • BEYLİKDÜZÜ BEYLİK PAZARI

Hafta içi çalışıyor ve yalnızca pazar günleri izinliyseniz gününüzü şenlendirecek şey Beylikdüzü Beylik Pazarı olacaktır. 2006 yılından beri alışveriş severlere kapılarını aralayan bu pazar, kapalı bir alanda yer almaktadır. 

Beylikdüzü Beylik Pazarı

Beylikdüzü Beylik Pazarı

Kozmetik ürünlerinden dekoratif çözümlere, tekstil ürünlerinden kırtasiye alışverişe kadar pek çok farklı ürünü gözler önüne seren pazar, uygun fiyatlı olduğu için yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. 100'den fazla tezgahın yer aldığı pazara eğer özel aracınız ile gelmek isterseniz hemen pazarın yanı başındaki otoparktan faydalanabilirsiniz.

Beylikdüzü Beylik Pazarından kareler

Beylikdüzü Beylik Pazarından kareler

Öte yandan belediye tarafından pazar alanına -ücretsiz bir şekilde- pek çok güzargahtan servis kaldırıldığı için ulaşım konusunu çok pratik bir şekilde çözebilirsiniz. 

Beylikdüzü Beylik Pazarından kareler

Beylikdüzü Beylik Pazarından kareler

(Ayrıca Beylikdüzü Beylik Pazarı'nda cumartesi günleri organik ürün satışları gerçekleştirilmektedir.)

  • YEŞİLKÖY SOSYETE PAZARI

Ucuz ve kaliteli ürün arayanların uğrak noktalarından biri olan Yeşilköy Sosyete Pazarı, çarşamba günleri 08:00 ve 20:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Florya-Yeşilköy arasında Çiroz mevkisinde kurulan pazara gitmek için Bakırköy'den kalkan Bakırköy- Yeşilköy minibüslerine binebilirsiniz. 

Yeşilköy Sosyete Pazarı

Yeşilköy Sosyete Pazarı

Birbirinden şık kıyafetlerden kozmetik ürünlerine, ev tekstil ürünlerinden aksesuarlara kadar pek çok farklı ürünü bünyesinde barındıran pazarın popülerliğini göz önüne alırsak buraya erken saatlerde gelmenizi tavsiye ederim. Buraya gelerek güzel bir alışveriş yapmayı planlıyorsanız gözleme ve ayran eşliğinde dinlenmeyi de unutmayın. 

Yeşilköy Sosyete Pazarından kareler

Yeşilköy Sosyete Pazarından kareler

  • ÇEKMEKÖY ULUS PAZARI

Cumartesi günlerinin vazgeçilmezi haline gelen Çekmeköy Ulus Pazarı, mutfak malzemelerinden çocuk oyuncaklarına, günlük kıyafetlerden özel günler için elbiselere kadar zengin bir ürün çeşitliliğini alışveriş severlerle buluşturuyor. 2 katlı olan pazara gitmek için metro, otobüs ya da minibüslerden faydalanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Çekmeköy Ulus Pazarı

Çekmeköy Ulus Pazarı

KEYİFLİ VAKİTLER DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0