Sporla kendini yeniledi! Bambaşka biri oldu

Yıllarca fazla kilo ile mücadele sürecinde bel fıtığı gibi problemlerle de sıkıntı yaşayan Nezaket Akmercan, spor yaparak rahatsızlıklarını yendi. Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi Spor Salonu'nda uzman eğitmenlerle yalnızca bir yılda sağlığını geri kazandı.

50 yaşındaki Nezaket Akmercan, Bağcılar'da serbest meslek olarak hayatına devam ederken, kiloları yüzünden sağlık problemleriyle baş ediyordu.2001 yılından itibaren hızla kilo aldığını ifade eden Akmercan, en sonunda bel fıtığıyla başının büyük dertte olduğunu ve buna çözüm arayışına gittiğini belirtti. Bir taraftan hastanede tedavi gören Akmercan, bel fıtığı ve bel kayması yüzünden hareket kabiliyetinin kısıtlandığını ve yaşamını kalitesiz sürdüğünü anladı. 

nezaket akmercan

nezaket akmercan

ARKADAŞLARININ TAVSİYESİYDİ...

Kendini spor yapmada sabit kılan Akmercan, arkadaşlarının tavsiyesi ile Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi'ndeki Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün spor salonuna gitti. Akmercan’ı dinleyen spor eğitmeni Ayşe Aydın, ona özel 3 setten oluşan bir program hazırladı. Yaklaşık bir yıllık eğitimin ardından 20 kilo vererek 95 kiloya düşen Akmercan, bel fıtığı ve bel kayması rahatsızlığından kurtuldu.

nezaket akmercan

nezaket akmercan

"SAĞLIKLI GÜNLERİME DÖNDÜM"

Zor zamanlar geçirdiğini ve sağlık sorunlarından şimdilerde kurtulduğunu dile getiren Akmercan "Son yıllarda sıkıntıların artmaya başlamıştı. Rahatsızlıklarım yüzünden hem dışarı çıkamıyor hem de evde işlerimi yapamıyordum. Yaklaşık 1 yıllık sporun ardından sağlıklı günlerime döndüm. Adeta kendimi yeniledim. Artık gün boyu ayaktayım, dolaşıyorum, işlerimi yapıyorum ama yorulmuyorum" ifadelerini kullandı. Kendi gibi olanları spor yapmaya davet eden Akmercan, bu hizmeti sunan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’e de teşekkür etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

3 yılda 6 bin 102 Eyüpsultanlı'ya ücretsiz diyetisyen hizmeti

Murat Kekilli'den şaşırtan giriş! Motosikletle sahneye atladı

İLİŞKİLİ HABER

Murat Kekilli'den şaşırtan giriş! Motosikletle sahneye atladı

BİR YORUM YAPIN 0