Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan fırtınalı bir dönüşüm hikayesi: Hanne! Hanne kitabının konusu ne?

Türk oyuncu, hukukçu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, 'Derviş' kitabından sonra yeni satırlarını topladığı 'Hanne'yi ekim ayında okuyucuyla buluşturdu. Peki Hanne kitabının konusu ne? İşte Hanne kitabıyla ilgili tüm merak edilenler...

'Derviş', 'Hünkarım', 'Beyaz Usta Siyah Çırak' gibi pek çok başarılı kitabı kaleme almış olan, şimdilerde TRT ekranlarında yayınlanan Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı dizisinde 'Derviş' karakterine hayat veren oyuncu, yazar ve hukukçu Bahadır Yenişehirlioğlu'nun ekim ayında okuyucuyla buluşturduğu 'Hanne' adlı eseri çarpıcı hikayesi, olay örgüsü ve kurgusuyla dikkat çekiyor. Yenişehirlioğlu, madden güçlü ama manevi olarak zayıf olan bir hayatın temasını sürükleyici kurgusuyla kaleme aldı.

Bahadır Yenişehirlioğlu

Bahadır Yenişehirlioğlu

LGBT balondan Kabe ile alçakça İslamİLİŞKİLİ HABERLGBT balondan Kabe ile alçakça İslam'a saldırdı! Bahadır Yenişehirlioğlu'ndan tepki gecikmedi

FIRTINALI BİR DÖNÜŞÜM HİKAYESİ 'HANNE'

Geçtiğimiz ekim ayında Timaş Yayınları'nın raflarına kazandırdığı 288 sayfalık 'Hanne', pek çok okuyucunun kendisine veya çevresine ayna tutabileceği bir hikayeyi sunuyor.

Hanne'yi gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek kaleme alan Yenişehirlioğlu, kitabı yazmadan önce Hanne ile yurtdışında tanıştığını aktardı. Yenişehirlioğlu, "Bana anlatıldığında kalbimin sıkıştığını hissettim. Dinlediğim an yazacağımı biliyordum ve bu gerçeklik beni kendine âşık etti. Tabi ki ilk ağızdan bu yaşanmışlığı dinlemek sarsıcıydı ve benim bütüne sadık kalarak anlatıcıyı koruma amaçlı yorumlar katmama gerek duyuldu ve dediğim gibi son derece tetikleyici bir metin ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

Bahadır Yenişehirlioğlundan Hanne

Bahadır Yenişehirlioğlundan Hanne

Usta yazarlar Diriliş Şairi Sezai Karakoç adıyla buluştu! İşte İLİŞKİLİ HABERUsta yazarlar Diriliş Şairi Sezai Karakoç adıyla buluştu! İşte "Bir Diriliş Eri Sezai Karakoç"

HANNE KİTABININ KONUSU NE?

Almanya'ya göç eden bir ailenin kızı…Hanne. Aile içi şiddeti, cinayeti, intiharı, evlatlık olmayı, kültür çatışmasını, aşkı, varoluş sancısını yaşamış ve sonuçta infilak noktasına gelmiş bir hayatın sahibi. Madden güçlü fakat manevi olarak zayıf hayatında gerçek kimliğini arayan bir kadın. Yaşadığını hissetmek ve lanetli geçmişinden kurtulmak için yine geçmişinden bir umut arıyor… İnsan asla geçmişini unutmaz. Ne kadar görmezden gelse de inkâr da etse geçmişi sarıp sarmalar. İnsan hayatına anlam arar. Kendisini bir değere ya da köklerine ait hissederek hayata dair bir anlam oluşturabilir insan fakat geçmişiyle barışık olmadan bunu başaramaz. Peki ya geçmişi ile barışık değilse? Yüzleşmesi gerekir geçmişiyle, gerçekle… İnsanı en çok acıtan şey ise gerçekle yüzleştiği o andır. Kitapları ve oyunculuğu ile Türkiye’de ve dünyada büyük ilgiyle takip edilen Bahadır Yenişehirlioğlu, gerçek bir hayat hikâyesinden esinlenerek kaleme aldığı Hanne’de pek çoğumuzun çevresinden izler bulabileceği sancılı ve fırtınalı bir dönüşüm hikâyesini ustalıklı bir kurgu ve etkileyici bir üslup ile anlatıyor.

Adak adayınca yerine getirmek zorunlu mudur? Maddi zorluklar yaşanırsa adaktan vazgeçilir mi?

İLİŞKİLİ HABER

Adak adayınca yerine getirmek zorunlu mudur? Maddi zorluklar yaşanırsa adaktan vazgeçilir mi?

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0