Sanat camiası şokta! Piet Mondrian'ın eseri 77 yıl boyunca yanlışlıkla baş aşağı asılmış

Sanat camiasında şok gelişme yaşandı. Alman müzesinde sergilenen bir sanat galerisinde Piet Mondrian'ın eseri 77 yıl boyunca yanlışlıkla baş aşağı asıldı. Pes dedirten bu olay ise Meyer-Buser'e göre, 'resmin imzası' olmadığı için yapılmış olabileceği ileri sürüldü.

Almanya'nın Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen K20 müzesinde sergilenen  Hollandalı soyut resim sanatçısı Piet Mondrian’ın bir tablosu 77 yıldır baş aşağı asılı olduğu küratör Meyer-Buser tarafından duyuruldu. Serginin öne çıkan parçası New York City1 halka açık sergilendiğinden beri ters sergilendiği bildirildi. 

Piet Mondrian New York City1 1941 tuval üzerine yağlı boya ve kağıt, 47*45 inç.

Piet Mondrian New York City1 1941 tuval üzerine yağlı boya ve kağıt, 47*45 inç.

SANATSEVERLER ŞAŞKIN

Piet Mondrian'ın sarı, kırmızı, mavi ve siyah bantlardan oluşan eserinin ters asıldığını duyan sanat severler şaşkınlığını gizleyemedi. Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen müze küratörü Susanne Meyer-Buser, Bant, sanat eserinin dibine doğru koyulaştığını söyleyen küratör, Hollanda avangart sanatı üzerine araştırma yaparken, bunun aslında karanlık bir ufuk çizgisi olması gerektiğini fark etti ve 77 yıldır ters asıldığını duyurdu.

Batı Almanya

Batı Almanya

ESER BUNDAN SONRA TERS SERGİLENENCEK

Eserin doğru şekilde asılmasının bundan sonra risk taşıyacığını belirten Meyer-Buser "Belki hiç doğru ya da yanlış yönlendirme yoktur. Ters çevirirsem, onu yok etme riskiyle karşı karşıya kalırım" dedi. Sanat eserinin imzasız olduğu içinde ters asılma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Küratör Susan Meyer-Buser hatayı fark etti.

Küratör Susan Meyer-Buser hatayı fark etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Anne karnındaki bebeğin en net görüntüsü ortaya çıktı!

Henry Cavill The Witcher'dan çıktı! Liam Hemsworth Geralt of Rivia'yı devralacak

İLİŞKİLİ HABER

Henry Cavill The Witcher'dan çıktı! Liam Hemsworth Geralt of Rivia'yı devralacak

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0