İstanbul'da ATV ile safari yapılacak yerler nerelerdir? İstanbul'da ATV nerede yapılır?

Son dönemlerin en popüler aktivitelerinden biri haline gelen ATV safari ile şehrin monotonluğundan kaçabilir ve doya doya eğlenebilirsiniz. İstanbul'un dört bir yanında yer alan ATV safari parkurları arasında seçim yapamıyorsanız size harika tavsiyelerimiz var! Peki ATV safari nedir? İstanbul’da ATV ile safari yapılacak yerler nerelerdir? İşte tüm merak ettiğiniz soruları sizler için tek tek yanıtladık...

Yoğun iş temposu ve hayatın karmaşasından bir an olsun uzaklaşmak için boş zamanlarınızda hem dinlenebileceğiniz hem de eğlenebileceğiniz aktivitelere şans verebilirsiniz. Bu noktada ister mis gibi kokan patlamış mısır eşliğinde sinema keyfi yapabilir ister deniz kenarında hoş bir müzik eşliğinde bisiklete binebilir ister tarihin tozlu sayfalarına ışık tutan müzeleri keşfedebilirsiniz. Eğer tüm bunların dışında yepyeni bir macerayla adrenalin dolu dakikalar yaşamak istiyorsanız ATV safarisi ile doğa içerisinde heyecanlı bir gezi yapmaya ne dersiniz? Gelin İstanbul'da ATV safari yapılacak en güzel yerlere birlikte göz atalım. 

İstanbulİLİŞKİLİ HABERİstanbul'da kamp yapılacak en güzel yerler nerelerdir? İstanbul'da kamp nerede yapılır?

İSTANBUL'DA ATV SAFARİ NEREDE YAPILIR?

Tek kişilik ya da iki kişilik gruplar halinde motorlu araçlar ile yapılabilen ATV safarisi, heyecanı doruklarda yaşamak isteyenler için eşsiz bir aktivite. 4 tekerlekli ve motosiklete oldukça benzer bir yapısı bulunan ATV'lerle safari yapmak için genellikle ormanlık alanlar, dağ yolları ve göl çevreleri gibi alanlar tercih edilmektedir. Özellikle Antalya, Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Alanya gibi yerlerde yaz aylarında popüler bir hale gelen ATV safarisini dört mevsim İstanbul'da da rahatlıkla yapabilirsiniz. 

ATV safarisi

ATV safarisi

  • ŞİLE

ATV safarisi denildiği zaman İstanbul'da akla ilk gelen rotalardan biri Şile. Yaklaşık 20 kilometrelik 27 ayrı parkuru ile ATV safarisi yapmak isteyenlere harika seçenekler sunan Şile'de dilerseniz rehber eşliğinde ATV safarisi yapabilirsiniz.

Şile ATV safari

Şile ATV safari

Sürüş güvenliği için gereken tüm ekipmanların sağlandığı bu safarilere katılmak istiyorsanız 16 yaşından büyük olmanız gerekmektedir. Hem hafta içi hem de hafta sonu tercih edebileceğiniz ATV safarisiyle stres dolu anlar veda edebilirsiniz.

ATV ile safari yapmak

ATV ile safari yapmak

  • POLONEZKÖY

Yaz aylarında piknikçilerin favorisi haline gelen Polonezköy, yemyeşil doğasıyla İstanbullar için adeta bir kaçış noktası. Hem çamurlu hem de kumlu arazileriyle ATV safarisi yapmak isteyenlerden tam puan alan bu alanda safari süresi ortalama 1 saat sürmektedir. Profesyonel bir ekiple birlikte ilk kez safari yapacaksınız bu yer mutlaka listenizde olmalı!

Polonezköy ATV safari

Polonezköy ATV safari

  • AYDOS GÖLÜ 

İstanbul'un Kartal ilçesinde yer alan Aydos Ormanları, ailece piknik yapmak ve göl havasını solumak için biçilmiş kaftan niteliğinde. Şehrin biyolojik zenginliğine kucak açan bu eşsiz yer aynı zamanda ATV safarisi yapmak isteyenlerin de uğrak noktalarından birini oluşturuyor. Aydos gölünün manzarası eşliğinde yapacağınız safari yaklaşık olarak 70 dakika sürmektedir. Siz burada ATV safarisi yaparken çocuklarınızda oyun alanında güvenli bir şekilde bekleyebilir. 

Aydos gölü ATV safari

Aydos gölü ATV safari

  • KEMERBURGAZ 

Aşırı engebe ve zorlu parkur sevenlere aradığı fırsatı sunan Kemerburgaz, ATV safarisi için harika bir yer. Yağmurluk, eldiven, özel çizmeler, güvenli sürüş için kask ve rehberlik hizmeti sunan Kemerburgaz, çocuklu aileler için park ve evcil hayvanlar için özel alanlar da barındırmaktadır. 15 dakika sürüş eğitiminin verdiği bu yerde yaklaşık 45 dakika boyunca ATV'ye binmenin tadını çıkarabilirsiniz. 

Kemerburgaz ATV safari

Kemerburgaz ATV safari

  • ÇATALCA 

ATV safari yapmak isteyenler için son tavsiyemiz ise Çatalca'da yer alan safari parkurlarıdır. Parkur boyunca rehberlik hizmetinin sunulduğu bu yerde yaklaşık 60 dakika boyunca ATV kullanabilirsiniz. Buradaki arazinin büyük bir bölümü kumdan oluştuğu için gerçek bir safari deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Çatalca ATV safari

Çatalca ATV safari

Vücut spreyi nedir ve nasıl kullanılır? Ev yapımı en güzel kokan vücut spreyi tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Vücut spreyi nedir ve nasıl kullanılır? Ev yapımı en güzel kokan vücut spreyi tarifi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0