Çamaşır kurutma makinesi nasıl kullanılır? Kurutma makinesi alırken nelere dikkat etmeli?

Son zamanlarda hayatımızı kolaylaştırmak adına çıkan teknolojik ürünlerde en çok sevilen ürünlerden biri çamaşır kurutma makineleridir. Özellikle kış mevsiminde yağmurlu havalarda çamaşır derdine son veren kurutma makinelerinin nasıl kullanılması gerektiği merak ediliyor. Peki çamaşır kurutma makinesi nasıl kullanılır, kurutma makinesi hijyen programı ne işe yarar? İşte tüm detaylar...

Yaz kış sürekli kirlenen giysileri kurutup asmak çok zahmetli bir iş. Özellikle çalışan kadınlar bitmek bilmeyen ev işinden zaman ayırması için geliştirilen çamaşır makineleri hayat kurtarıyor. Acil yıkanıp kuruması gereken çamaşırlar için büyük bir kolaylık sağlayan kurutma makineleri aynı zamanda fazla yer kaplamaya gerek kalmadan kıyafetleriniz kurutuyor. Çamaşır kurutma makinelerinin en çok kullanılmasının sebeplerinden biri güneşte çamaşır renginin solması, ani bir yağmurla kıyafetlerin ıslanması gibi riskler de kurutma makinesi ile tamamen ortadan kaldırıyor olmasıdır. İşte kurutma makinesi kullanımı ve bütün sorularınızın cevabı...

Çamaşır makinesindeki kokular nasıl giderilir? Çamaşır makinesindeki kokuları bitiren yöntem!İLİŞKİLİ HABERÇamaşır makinesindeki kokular nasıl giderilir? Çamaşır makinesindeki kokuları bitiren yöntem!

ÇAMAŞIR KURUTMA MAKİNESİ NASIL KULLANILIR

  • Çamaşır kurutma makinesinde giysileri kuruturken mutlaka benzer giysileri birlikte kurutmaya özen gösterin.
  • Kıyafetlerin üzerinde yer alan işaretleri koyamadan önce mutlaka kontrol edin.  
  • Çamaşır makinesinde kıyafetleri kuruturken seçtiğiniz programda önemlidir. Program kumaş türüne göre uygun olmalıdır. 

çamaşır kurutma makinesi nasıl kullanılır

çamaşır kurutma makinesi nasıl kullanılır

  • Kurutma makinelerde de çamaşır makinelerinde olduğu gibi filtre temizliği çok önemlidir. Yükleme kapağının iç kısmında delikli bir filtre bulunuyor. Bu filtrenin fonksiyonu, kurutma sırasında çamaşırdan çıkacak tüy ve lifleri toplamaktır. Bu yüzden her kullanım sonrası ya da haftada bir olacak şekilde biriken tüyleri temizlemeniz gerekiyor. 
  • Çamaşır kurutma makinesinin üzerindeki semboller içindeki noktalar hangi sıcaklık ayarının kullanılacağını gösterir. Kare içerisindeki yuvarlağın ortasında tek nokta varsa, bu durumda düşük ısı tercih etmeniz gerekiyor. Eğer düşük ısıda giysileri yıkarsanız kıyafetlerin esnekliğini kaybetmesini ve kırışmasını önler. 

  • Çamaşır kurutma makinesi ayarlarken mutlaka orta ısıda kurutmaya özen gösterin. Bunu anlamak için makinenizin kare olan kısmında yuvarlağın ortasında iki nokta bulunuyorsa, bu işaret çamaşırlar için orta ısıda kurutmanın daha doğru olacağını göstermektedir. 
  • Kurutma makinesini kullanırken bazı kıyafetlerin kurutmak sakıncalıdır. Bunlar; yün, ipek kıyafetler, sütyen ve mayolar makinede kurutma işleminin yapılması tavsiye edilmez 
  •  
  • Kurutmak istediğiniz çamaşırları iyice sıkarak makineye atmanız kısa zaman içerisinde çamaşırlarını kurutur ve kıyafetleriniz daha az yıpranmasını sağlar. Aynı zamanda enerji israfını yok eder.

ÇAMAŞIR KURUTMA MAKİNESİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

- Kurutma makinesini satın alırken mutlaka enerji tasarruflu yani A sınıfı olan makineleri satın alın. Enerji verimliliği yüksek olan bu kurutma makineleri biraz pahalı olsa da size uzun vadede enerji tasarrufu ile size para kazandırabilir. 

- Kurutma makine seçenekleri; ısı pompalı, havalandırmalı ve yoğunlaştırıcı kurutma makinesi şeklindedir.

çamaşır kurutma alırken nelere dikkat etmeli

çamaşır kurutma alırken nelere dikkat etmeli

Çamaşır makinesi kurutma makinesi alırken tambur boyutlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Kurutma makinelerinde; tambur boyutları 4 kg'dan 10 kg'a kadar değişebilir. Genel bir kural olarak,

  • 4-6 kg'lık modeller az kişi olanlar için uygun bir seçenek olabilir.
  • 7 kg'lık üç kişi için, 8 kg'lık kurutucular dört kişilik aileler için idealdir.
  • 9-10 kg'lık modeller büyük evler için idealdir. 

- En önemli dikkat etmeniz gereken püf noktalarından biri de sensör teknolojisiyle çalışan makineleri almanız olacaktır. Bu makineler para ve zaman konusunda büyük bir tasarruf sağlar. 

- Makinelerde ihtiyacınıza göre program sayısını seçebilir ayrıca ekstra daha kurutma gibi istediğiniz bir özellik varsa onu göz önünde bulundurarak seçimi daha kolay hale getirebilirsiniz. 

Geriye kurutma makinesini keyifle kullanmanız kalıyor...

Shaker stil nedir? Shaker stil ev dekorasyonu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Shaker stil nedir? Shaker stil ev dekorasyonu nasıl yapılır?
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 2 yıl önce

ben karlı ve yağmurlu havada kurutmanın yolunu buldum....büyükçe bir portatif askılık ve güçlü bir saç kurutma makinesi aldım.yağışlı havalarda evin taş zeminli kısmına kuruyorum askılığı,diziyom kuruyacak şeyleri,saç kurutma makinesiyle hallediyorum.

Toplam 1 beğeni