Buğday Tanesi filminin galası gerçekleşti!

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesi duygulandırdı. Beyaz perdeye taşınarak Türkiye'de bir ilke imza atılan Buğday Tanesi filmi 2 Aralık'ta vizyona girdi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Atatürk Kültür Merkezi'nde galası gerçekleşen filme ilişkin Bayram, "Herkese umut ve mücadele azmi vermesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın, henüz bebekken buğday tarlasında çıkan yangından dolayı vücudunda kalıcı yanıkların oluşması ve ellerini kaybetmesi onu zorlu bir hayat sınavına soktu. AK Parti'nin engelli İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayat hikayesini konu alan Buğday Tanesi filmi geçtiğimiz günlerde sinemaseverlerle buluştu.

Serkan Bayram’ın gerçek yaşam hikâyesini konu alan, yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın üstlendiği, başrolünde Kutsi’nin yer aldığı filmin galası 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleşti.

Öte yandan başrolünde Kutsi'nin yer aldığı filmin geliri ile İstanbul'da bir engelsiz yaşam merkezi kurulması amaçlanıyor.

Kutsi

Kutsi

GALAYA YOĞUN İLGİ

Kutsi ve filmin oyuncularının da hazır bulunduğu galaya çok sayıda bakan, milletvekili, belediye başkanı, meclis üyesi, STK temsilcisi ve basın mensubu katıldı.

Ünlü oyuncu Kutsi, galada 'Buğday Tanesi' filminde yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Filmin hikâyesini ilk dinlediğimde ve okuduğumda çok yoğun duygular hissettim. Filmde beni en çok etkileyen ‘Yere düştüğünde değil; vazgeçtiğinde kaybedersin’ cümlesi oldu. Bu hayat mücadelesine biz de ortak olduk" açıklamasında bulundu.

"20 YIL BOYUNCA ENGELLİLER ALANINDA SESSİZ DEVRİM GERÇEKLEŞTİ"

Galadaki konuşmasına "20 yıllık siyaset kariyerimde birçok önemli konuşma yaptım ama bu konuşma benim için en zoru olacak" şeklinde başlayan Serkan Bayram, şunları kaydetti:

"Çok değerli bakanlarım, milletvekillerim, çok değerli İstanbul Emniyet Müdürüm, değerli STK başkanları, AK Parti İl Başkanı, İlçe başkanlarım, meclis üyelerim, belediye başkanlarım, çok değerli muhtarlarım, sevgili basın mensupları, kıymetli hanımefendiler, değerli beyefendiler, geleceğimiz olan gençler, engelli kardeşlerim, kaderdaşlarım… Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bugün engelli kardeşlerimizin engellerinin hatırlandığı ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü bir gün ama bugün sadece 3 Aralık olmamalı. 365 gün olmalı. Onların derdi ile dertlenmeliyiz. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, 20 yıl boyunca engelliler alanında sessiz devrim gerçekleşti. Beş bin olan engelli memur sayısı bu 20 yıl süre zarfında 60 bin seviyesine kadar çıktı. Bir yandan yeni yapılan yatırımlarla engelliler alanındaki devrim sürüyor. Tüm engelli bireyler adına Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükran ve minnetlerimizi sunuyorum."

"BUĞDAY TANESİ’NİN SENARYOSU TAMAMEN ORGANİK VE ORİJİNAL"

"Bu film, klasik senaryosu olan filmlerden öte benim yaşamış olduğum hayatın yüzde birini yansıtıyor. Hayatımı tamamen konu alsak belki de on tane film çekmek zorunda kalırdık. Bu hayat mücadeleci ve zor bir hayat. 'Buğday Tanesi’nin senaryosu tamamen organik ve orijinaldir. Türkiye’de yaklaşık olarak 10 milyona yakın engelli birey var. Ailesiyle birlikte hesapladığımızda 40 milyona yakın bir aile olduğumuzu görüyoruz. Bu film 10 milyon engelli kardeşimize umut ışığı olacak. Ailelerine de umut ışığı olacak. İnsanlığa ve dünyaya da bir umut ışığı olacağına inanıyoruz. Bu film Türk sineması ve Türk siyaset tarihinde de ilkleri kendi içinde barındırıyor. 'Buğday Tanesi' filmi benim bağrından çıkmış olduğum aziz milletime hediyemdir. Bu filmi izleyen herhangi engelli bir kardeşimin içinde bir umut belirirse bilin ki işte o zaman bu film amacına ulaşmış olur."

Filmin Türkiye genelinde 400 salonda gösterimde olduğunu belirten Bayram, herkes izlesin diye bilet fiyatının tüm Türkiye’de 30 TL olacağını da sözlerine ekledi.

"BEN ARTIK YENİ DÖNEMDE ENGELLİ VALİ, BÜYÜKELÇİ VE BAKAN GÖRMEK İSTİYORUM"

Bayram, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bildiğiniz üzere Türkiye Cumhuriyeti 100'üncü yılına giriyor. Engelliler alanında sessiz devrimi gerçekleştirdik. Şimdi artık bu devrimin taçlanması gerekiyor. Bugüne kadar çok büyük görevler yapıldı” ifadelerini kullanan Serkan Bayram, “Ben artık yeni dönemde engelli vali, büyükelçi ve bakan görmek istiyorum. Ben artık Türkiye’de engelliler bakanlığının hayata geçmesini istiyorum."

KİTABI DA ÇIKIYOR

Buğday Tanesi'nin filmi ile kitabının da en kısa zamanda raflarda olacağını duyuran Bayram, "Kitabımızın üzerinde çok manidar bir yazı var; ‘Yere düştüğünde değil, vazgeçtiğinde kaybedersin...’ O yüzden hayatın her alanında mücadeleden hiç vazgeçmemeliyiz" şeklinde konuştu.

Serkan Bayram, "Ellerimde tutamadıklarımı, gönlümde, kalbimde tuttum ve hiçbir zaman da bırakmadım. Filmde emeği geçen tüm oyunculara, emekçi kardeşlerimize ve herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Galaya gelerek beni onurlandıran tüm dostlarıma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Serkan Bayram'ın danışmanlığında Volkan Kapkın tarafından senaryosu kaleme alınan filmin yapımcılığını ise Pro-In Production imzası taşıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Kutsi'nin yanı sıra Erkan Bektaş, Yeliz Akkaya ve Deniz Arna rol alıyor. Filmin müzikleri ise Yıldıray Gürgen'e ait.

Buğday Tanesi

Buğday Tanesi

'BUĞDAY TANESİ' 6 FARKLI ÜLKEDE DAHA GÖSTERİME GİRECEK

Çekimleri İstanbul'da ve Ankara'da gerçekleştirilen film, Türkiye'nin yanı sıra 6 farklı ülkede daha izleyici ile buluşacak.

'CUMHURBAŞKANIMIZ BİZE SESSİZ DEVRİMİ YAŞATTI'

Bu filmle rol model olmayı amaçladıklarını kaydeden Bayram, "İçeriğinde Cumhurbaşkanımızın yaklaşık yirmi sene boyunca engellilerle yakından ilgilenerek gerçekleştirdiği sessiz devrimi de aktardık. Bu film ayrıca Türk siyasi tarihinde, Türk sinema tarihinde de bir ilke imza atacak. En az 10 milyon gişe geliri elde edeceğimize inanıyorum. İnsan odaklı bu film, dört duvar arasında kalacakken, hayata tutunmuş, mücadele vermiş Serkan gibilerin, topluma nasıl faydalı olunabileceğini gösteren bir umut filmi. Bu film sayesinde bir engelli kardeşimiz dahi, hayata tutunma azmini gösterirse film amacına ulaşmış olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Buğday Tanesi 2 Aralıkta sinemalarda

Buğday Tanesi 2 Aralıkta sinemalarda

ENGELLİLER FİLMDE KENDİLERİNDEN SAHNELER BULACAK'

"Buğday Tanesi" filminde, engellilerin kendilerinden sahneler bulacaklarının altını çizen Bayram, "Mesela 2 gün önce bir anne aradı. Engelli çocuğuyla beraber fragmanı izlemiş ve benim konuşmalarımdan etkilenmiş. 'Allah razı olsun, umut oldunuz. Çocuğumun gözünde ışıltılar parladı.' dedi. Yani çocuğu mutlu bakıyor. Engelli olmayanlar da şöyle düşünsün, bu insan bu haliyle bunları başarmış. Bendeki bu tembellik niye, benim neyim eksik, ben niye yapmayayım? Yani onu da özendiriyor, teşvik ediyor" demişti.

Serkan Bayram, yaklaşık 10 milyon engellinin yaşadığı Türkiye'de, aileleriyle yaklaşık 40 milyon kişinin engellilikten doğrudan, diğer bölümün ise dolaylı olarak etkilendiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Duygusal, mücadele ruhunu veren, yüzde yüz organik ve orijinal bir film. Hedeflerim, engelli kardeşim sırf engelliliğinden dolayı geride kalmasın. Ben bunun acısını yaşadım. İçimde fırtınalar koptu. 15-20 yaşıma kadar ellerim cebimde dolaşıyordum. Çocukluk resimlerimde hep halim bu. Bu ne kadar acı bir tablo. Mahalle baskısından yoruldum. En son buraya 'Sorma' yazayım dedim ve bununla baş edemeyince 'Yurt dışına gideyim, en azından dil bilmiyorum ne dediklerini anlamam' diye düşündüm. Onda da vizemi reddettiler. En sonunda 'Bütün Türkiye öğrensin bir defa, bir daha sormasın.' dedim. Gelecek hedeflerimiz engellilerimizin engelliliğinden dolayı geride kalmaması. Engelli valimiz, büyükelçimiz, rektörümüz, başhekimimiz hepsinin olması temennimiz. Buğday Tanesi bir tanesi, milyonların sesi milyonların hikayesi."

Dünyada bir ilk: Tükürükten hamilelik testi

İLİŞKİLİ HABER

Dünyada bir ilk: Tükürükten hamilelik testi
Emine Erdoğan 'Su tasarrufu' konusunda uyarıda bulundu!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan 'Su tasarrufu' konusunda uyarıda bulundu!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0