Murat Ülker eşi Betül Ülker Dubai'de ile sergi gezdi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, eşi Betül Ülker ile birlikte Dubai’deki Takashi Murakami ve Jason Boyd Kinsella sergilerini ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

GOYA (Gez, oturma yerinde artık) ilkesinden hareketle farklı konu başlıkları altındaki deneyimlerini takipçileriyle sık sık paylaşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker eşi eşi Betül Ülker ile birlikte Dubai’deki gittiği Takashi Murakami ve Jason Boyd Kinsella sergilerine ilişkin deneyimlerini okurlarıyla paylaştı. Toplum, kişisel gelişim, din, sanat ve gezi gibi farklı alanlardaki görüşlerini her kesimden insana aktarabilmek amacıyla yazılar kaleme alan deneyimli iş insanı Murat Ülker, eşi Betül Ülker ile birlikte geçtiğimiz hafta sonu Dubai’deki Brookfield iş merkezinin lobisinde sergileri ziyaret etti. Murat Ülker, kişisel bloğunda ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan yazısında, şu satılara yer verdi:

Murat Ülker

Murat Ülker

 “MURAKAMİ’NİN DUBAİ’DEKİ BU İLK SERGİSİ NEREDEYSE YAĞMALANMIŞ”

“Bir ben vardır bende benden içeri” sözcükleri dökülüverdi Betül'ün dudaklarından bugün Takashi Murakami sergisinde sanatçının kendi öz heykelini görünce. Biliyorsunuz iş seyahatlerine sanat GOYA da eklediğimi, bu hafta sonu torunun peşinden ailecek Dubai'ye sürüklenince sergi ve galeri gezilerini de ekleyiverdik. Brookfield iş merkezinin lobisinde Takashi Murakami ve Jason Boyd Kinsella sergilerini pek güzel yerleştirilmiş bulduk. Galeri sahibi Emmanuel Perrotin ve Selcan Atılgan'a bu pazar sabahını bize ayırdıkları için teşekkür ediyorum.

Murat Ülker ve eşi Betül Ülker

Murat Ülker ve eşi Betül Ülker

Takashi Murakami'nin Dubai'deki bu ilk sergisi neredeyse yağmalanmış, yani pek ilgi görmüş. Jason Boyd Kinsella sergisinde ise üç boyutlu eserlerin, benzer tabloların asıldığı stantlarla beraber sergilenişi çok başarılıydı. Selcan Atılgan'ın Abu Dhabi Rixos Marina Oteldeki Beste Alperat sergisini ben önceden gezmiştim. Takashi Murakami 1962'de Tokyo, Japonya'da doğmuş. Japon geleneksel resimlerini ve Japon çağdaş sanatının kökenini anime ve manganın görsel öncülleri aracılığıyla yeniden inşa eden Superflat teorisinin oluşturucusu ve savunucusudur. Murakami'nin alt kültürlere dayanan teorisi, yalnızca entelektüel/aşağılık hiyerarşisini yapı bozumuna uğratmakla kalmıyor, aynı zamanda giderek küreselleşen sanat sahnesinde Japonya'ya özgü bir söylem kurarak II. Dünya Savaşı sonrası Japon psikolojisini eleştirel bir şekilde örnekliyor" dedi.



Devamında ise Ülker, "Nihonga resim doktoru olan Takashi Murakami, en modern teknikleri geleneksel Japon sanatının kesinliği ve virtüözlüğüyle birleştiriyor. Manga ve Kawaii kültürlerinden ilham alan sanatçının evreni, eski mitlerin yaramaz torunları olan canavarca karakterlerle dolu. Takashi Murakami'ye varoluşsal sorgulamasında eşlik eden DOB karakteri, sanatçının avatarı olma noktasına kadar gelmiş. Ayrıca sergide: NFT projesi Murakami Flowers'ın bir bileşeni olan Takashi Murakami'nin pikselli çiçek resimleri, sanatçının ikonik Superflat estetiğini 1970'lerin Japon oyunlarının grafik nostaljisiyle birleştiriyor. Japon anime karakterlerinin yer aldığı senaryolar daha gerçekçi, hayattan ögeleri barındırıyorlar, acı, gözyaşı hatta kan dahi var. Jason Boyd Kinsella da Emirates'teki ilk sergisini Perrotin Gallery ile sunuyor. Mentalverse'te Kinsella, portre heykelleri ve tablolarının içinde sürükleyici bir dünyayı gözler önüne seriyor ve varlığın sürekli değişen halini vurguluyor. Sergilenen on dört yeni çalışmasıyla bizlere iki ve üç boyutlu uzaylar arasındaki ilişkiyi göstermeyi amaçlıyor. Kinsella çalışmalarını sorunsuz bir şekilde üçüncü boyuta taşıyarak, izleyiciyi ve kendisini mental bir yolculuğa çıkarırken yeni açıları sağlıyor. Kinsella en çok, tüm farklılıklarımıza rağmen her birimizi benzersiz ve daha çok evrensel yapanı ifade eder" diye sürdürdü.

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0