Yılmaz Erdoğan'ın kaleminden 'Aydınlıkevler' yoğun ilgi gördü

Yapımını BKM'nin üstlendiği, Demet Akbağ'nın performansı ile Yılmaz Erdoğan'ın kalemini bir araya getiren 'Aydınlıkevler', kapalı gişe oynamaya devam ediyor. Başarılı sanatçıların Ankara'da sahnelediği 'Aydınlıkevler', sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Caner Alkaya,  Salih Bademci, Burak Dakak, Sinem Ünsal, Nebi Tolga Yılmaz, Sevda Baş, Barkın Sarp, Ömer Güneş, Zeynep Kiraz Tosun gibi deneyimli isimlerin bir arada bulunduğu, Yılmaz Erdoğan'ın kaleme aldığı Aydınlıkevler oyunu kapalı gişe olarak sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Ankara'da sahnelenen oyunda, semt olan Aydınlıkevler hikayesine de yer verildiği 'Aydınlıkevler' Ankara'da altı bin kişi tarafından izlendi.

Oyunun yazarı Yılmaz Erdoğan da 'Aydınlıkevler'in Ankara gösterimlerine katılarak izleyenlere sürpriz yaptı. Seyircilerle birlikte oyunu izleyen Erdoğan, oyun sonunda Demet Akbağ’ın anonsuyla sahneye çıktı ve duygularını dile getirdi.

Aydınlıkevler Yılmaz Erdoğan

Aydınlıkevler Yılmaz Erdoğan

Aşık Veysel unutulmadı! Başkan Erdoğan Vefa ödülünü Aşık VeyselİLİŞKİLİ HABERAşık Veysel unutulmadı! Başkan Erdoğan Vefa ödülünü Aşık Veysel'e layık gördü

"GERÇEKÜSTÜ BİR DURUM BU"

Sahneye çıkarak duygularını kelimelere döken Erdoğan, "Benim için kelimenin tam anlamıyla gerçeküstü bir durum bu. Çünkü 1973'te Ankara’ya geldik, ilk gün sokağa çıktık bir ‘duvar’ vardı. Arkasında ne olduğunu anlayamamıştım, hâlâ anlayamadım. Baktım anlayamıyorum bir oyun yazdım ama çok uzun sürdü bu oyunu yazması. Şimdi aranızda bu oyunun kahramanlarını görüyorum. Öykünün gerçek kahramanlarının önünde bu deneyimi yaşamış olmak benim için hayatım boyunca unutmayacağım bir şey. Sizin gösterdiğiniz ilgi ve destek olmasaydı böyle bir oyun da olmayacaktı. Bilenler biliyor, ben bu oyunu Zafer Çika’ya adadım. Çünkü bir tiyatro oyunu yazmam için yoğun bir baskısı olmuştu. Ankara’da oynadığımız bu oyunu da Nebi Tolga Yılmaz’ın oynadığı ve genç yaşta kaybettiğimiz Muharrem Özbakır’a adıyorum. Bu arada çok az yazdığım şeyin mesajı bu kadar net olmuştur: Oyununuzu adam gibi oynayın, camlarımızı da kırmayın" ifadelerini kullandı.

Aydınlıkevlerin konusu ne

Aydınlıkevlerin konusu ne

'AYDINLIKEVLER'İN KONUSU NE?

Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın performansları ile büyük övgü aldığı ‘Aydınlıkevler’, seyircileri 1970’li yılların atmosferi ile soğuk Ankara gecelerine taşırken, bir yandan da dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir mahallede, herhangi bir babaanne ile torunun hayatından, zamansız ama ‘her zamana ait’ bir hikâye anlatıyor.

Aydınlıkevlerin oyuncu kadrosu

Aydınlıkevlerin oyuncu kadrosu

'AYDINLIKEVLER'İN OYUNCU KADROSU

Yönetmenliğini Serdar Biliş'in proje yapımcılığını Nisan Ceren Özerten'in üstlendiği, Cem Yılmazer imzalı sahne tasarımı ve Tuluğ Tırpan'ın orijinal bestelerinin yanı sıra Mustafa Olgan'ın canlı müzikleri ile de beğeni toplayan 'Aydınlıkevler'in kadrosunda Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak ve Sinem Ünsal’ın yanı sıra Sevda Baş, Nebi Tolga Yılmaz, Barkın Sarp, Ömer Güneş, Caner Alkaya, Kiraz Tosun yer alıyor.

Aydınlıkevler oyununun sahne tarihleri

Aydınlıkevler oyununun sahne tarihleri

'Aydınlıkevler'in Yeni Tarihleri:

17 Aralık Cumartesi... Maximum Uniq Hall
22 Aralık Perşembe... Maximum Uniq Hall
23 Aralık Cuma... Maximum Uniq Hall

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Yengesinin tedavi parasını alarak ortadan kaybolan adam izleyenleri şaşkına çevirdi! Adını Ezel Bayraktar olarak değiştirdi...

BİR YORUM YAPIN 0