Burcu Aşkın'ın meslek aşkı alkış topladı! Çıraklıktan ustalığa tabuları bir bir yıktı

Çocukluğundan beri arabalara büyük bir merak duyan Burcu Aşkın, saniyede çıraklık yapmanın yanı sıra hem lise hem de üniversitede otomotiv alanında eğitim görerek kadınların başarısını bir kez daha gözler önüne serdi. Çıraklıktan ustalığa uzanan hikayesi hakkında konuşan genç kadın, "Mesleğin cinsiyeti olmaz ustası olur" diyerek kadınlara seslendi.

İzmir'de yaşayan Burcu Aşkın'ın başarı öyküsü sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Henüz 7 yaşındayken bir aile dostunun atölyesinde çıraklık yaparak arabalara karşı ilgisi oluşan genç kadın, eğitim hayatını da bu yönde çizmeye karar verdi. Tek kız öğrenci olarak okuduğu Bornova Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi alanını birincilikle bitiren genç kadın, bu süre zarfında sanayide mesleğini aktif bir şekilde yaptı. Ardından Ege Üniversitesi'nde Otomotiv Bölümünü okuyan Aşkın bunun da yetinmedi ve Pamukkale Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümünü de okudu.

Burcu Aşkın

Burcu Aşkın

"KADINSIN YAPAMAZSIN DİYENLER OLDU"

Bir otomotiv firmasının yetkili servis bölümünde çalışmaya başlayan Aşkın, başarısı hakkında şöyle konuştu:

"Bana 'Kadınsın, yapamazsın' diyenler oldu ama bu yolda kendimi ispatladım. Mühendisliği kazanmamdaki en büyük motivasyonum hırsım oldu. 'Eğitimim burada kalmamalı. Otomotivde çıkabileceğim en üst noktaya çıkmalıyım' diyerek gece gündüz çalıştım. 'Yapanlar nasıl yapıyor' dedim ve başardım. Lisede de, üniversitede de benim dışımda kız öğrenci yoktu. Sabahları işte çalıştım, akşam ders çalıştım. Hep 2-3 saatlik uykuyla ayakta durdum ama geldiğim sonuçtan memnunum. Tez yazan bazı arkadaşlar beni tezlerine konu etti. Demek ki bir şeyleri başarmışım. Bu yüzden çok mutluyum"

Sanayide çalışmasının mesleğindeki başarısını önemli derecede etkilediğini söyleyen Aşkın, "Ancak burada teknik bilginin de önemi büyük. Teknik bilgi ve pratik bilgi beni tamamlayan unsurlar. Çalıştığım işyerinde daha çok arızalara bakıyorum. İş ortamında hep erkek olması benim için çok alışıldık bir durum. Hatta ben bile kadın gördüğüm zaman şaşırıyorum. İş arkadaşlarım bana ‘Burcu usta’ diye sesleniyor. Ortamımızdan çok memnunum" dedi. 

Burcu Aşkın Otomotiv sektöründeki başarısıyla adından söz ettiriyor

Burcu Aşkın Otomotiv sektöründeki başarısıyla adından söz ettiriyor

"MESLEĞİN CİNSİYETİ OLMAZ USTASI OLUR"

Bu alanda en büyük hedefinin kadın ustalar yetiştirmek olduğunun da altını çizen Burcu Hanım, "Bu işi öğrenmek isteyen kadınlara destek olmak istiyorum. Mesleğin cinsiyeti olmaz, ustası olur. Araba dendiği zaman akla her zaman erkek gelmemesi lazım. Tabuları yıkmamız gerekiyor. Ben de bu mesleğe atıldığımda beni caydırmak isteyenler oldu ama bu işi yapmak isteyen kızlarımız bunlara kulaklarını kapatsın" diyerek sözlerini tamamladı. 

Tamir ustası Burcu Aşkın

Tamir ustası Burcu Aşkın

Dertlerinden kurtulamayan Kral Charles çareyi dansta buldu! Kimse onu pistten alamadı

İLİŞKİLİ HABER

Dertlerinden kurtulamayan Kral Charles çareyi dansta buldu! Kimse onu pistten alamadı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0