Avatar neden mavi renkli? James Cameron ilk kez açıkladı

13 yıl aradan sonra ikinci filmi "Avatar: Suyun Yolu" filmiyle bomba gibi bir dönüş yapan Avatar'ın yönetmeni James Cameron, Na'Vi adı verilen halkın neden mavi renk olduğuna dair ilk kez açıklamalarda bulundu.

İlk filmi 2009 yılında vizyona giren ve kısa sürede izlenme rekorları kıran "Avatar" filmi "dünyanın en çok hasılat yapan filmi" unvanıyla sinema tarihine adını altın harflerle yazdırdı. 7'den 70'e herkesin beğenisini kazanan yapım geçtiğimiz haftalarda 2'nci filmiyle izleyenlerle buluştu. 13 yıllık hasrete son veren "Avatar: The Way of Water' (Avatar: Suyun Yolu)" filmiyle birlikte karakterlerin neden mavi olduğu konusu yeniden gündeme geldi. 

Avatar

Avatar

"YEŞİL ÇOK KULLANILDI"

Tam bir görsel şölen sunan filmde karakterlerin renk seçimi hakkında sessizliğini bozan yönetmen James Cameron,  Na'Vi adı verilen halkın mavi olmasının bir tesadüf olmadığını ifade etti. Empire dergisine konuşan ünlü yönetmen, konu hakkında şöyle konuştu:

"Eğer renk konusuna gelecek olursak, yeşil zaten çok kullanıldı. Yeşil uzaylıların filmlerde kullanılması uzun bir geçmişe dayanır. Ayrıca bir de Hulk karakteri var tabii. Pembe ve kahve tonları ise insanlara ait olduğu için uzaylı hissini vermiyordu. SpongeBob sarıydı. Sonuç olarak ya mavi ya da mor olacaktı. Mor benim en sevdiğim renk ama ana biyolüminesans renklerinden biri olan moru Na’Vi halkı için önemli olan Eywa için kullanmaya karar verdik. Annem bana bir zamanlar altı göğsü olan uzun mavi kadınlarla ilgili bir rüyasından bahsetmişti. Aklımda inanılmaz bir görüntü canlandı. Bu görüntüyü çizdim ama göğüsler hayalimdeki kadar güzel görünmedi. Sonuç olarak... maviyi seçtik."

James Cameron

James Cameron

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Esra Bilgiç'ten "açı" ricası

Kaan Urgancıoğlu'ndan Servet Operasyonu itirafı: Rolüm kısa diye reddedecektim!

İLİŞKİLİ HABER

Kaan Urgancıoğlu'ndan Servet Operasyonu itirafı: Rolüm kısa diye reddedecektim!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

lazer 1 yıl önce

avatar,şirinlerinşirinlştirilmişhali..kökaynıdalfarklı