Kuruluş Osman’da Şeyh Edebalı'dan komutan Nayman’a davet: Gel İslam ile şereflen

‘Kuruluş Osman’ın heyecanla ve merakla takip edilen 116. bölümü nefes kesen gelişmeleri ile seyirciden büyük ilgi gördü. ‘Kuruluş Osman’da; Osman Bey, otağda Komutan Nayman için bir sofra kurdu. Bu sofrada Şeyh Edebalı, Nayman’ı İslam’a davet etti. O anlar milyonlarca kişinin tüylerini diken diken etti

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Edebalı; şah damarını tutarak "Bizim Rabbimiz ile irtibat için hiçbir kula ihtiyacımız yoktur. Allah'a ve Resulüne iman eden her kişi bilir ki Rabbi ona şah damarından daha yakındır. Bu, Rabbimizin alim olduğu her bir kulunu ayrı ayrı bildiği demektir. Attığımız her adımı bilir. Ona yakarışımızı duyması için bir başkasına ihtiyaç duymayız." dedi.

Nayman, Tanrı'nın büyük olduğunu ve her isteyenin ona ulaşamadığını, İslam dinini anlamadığını söyledi. Osman Bey, "Nayman ne vakit karşısında İslam ehlini görse, ne vakit kılıç çekse, Allah'u Ekber nidasını işitmiştir!" dedi. 

Nayman, Tanrı'nın özel kulu ve gazabı olduğunu söylediğinde, Edebalı, "Farklar bu! Biz Rabbimizin gazabından korkar, yaratılana merhamet ederiz yaratandan ötürü! Sen ise sade zorbalık bilirsin!" şeklinde cevap verdi. 

OSMAN BEY: DİNİMİZ KAFİRE KARŞI ÖLENE DEK GAZA ETMEYİ EMREDER

Nayman, "Siz güçsüzlüğünüzü merhametin ardına, korkaklığınızı dininizin ardına saklarsınız! Saklanmayın!" dediğinde Osman Bey, "Saklanmayız! Dinimiz kafire karşı ölene dek gaza etmeyi emreder! Bütün alem dosdoğru doğrulana dek pusat çalmayı emreder! Bizim merhametimiz mazlumadır, sulh isteğimiz mert düşmanadır! Sen mert misin?" diye sordu.

Nayman, kendisinin en mert düşman olduğunu vurguladı.

İSLAM'A DAVET!

Edebalı, "Biz mert düşmana evvel tebliğ ederiz! İşitesin! Bize her an şah damarımızdan yakın olan Rabbin sözünü işitesin ''Onlar ki; kendilerine gelmiş hiçbir delil olmamasına rağmen, Allah'ın ayetleri hakkında tartışanlardır. Allah katında ve iman edenlerin katında öfke büyüktür. İşte Allah, kibirli zorba olanın kalbini böyle mühürler.'' Zorbalardan olma!" diyerek Nayman'ı İslam'a davet etti.

Yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz'ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit'in üstlendiği 'Kuruluş Osman'ın 116. bölümü seyirciden büyük ilgi görürken, sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

Esmaül Hüsna'dan El-Muid (cc) ne demek? El-Muid (cc) faziletleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Esmaül Hüsna'dan El-Muid (cc) ne demek? El-Muid (cc) faziletleri nelerdir?
Kuruluş Osman'ın Nayman'ı Berik itzhanov oyunculuğuyla beğeni topladı! Kazakistanlı oyuncu...

İLİŞKİLİ HABER

Kuruluş Osman'ın Nayman'ı Berik itzhanov oyunculuğuyla beğeni topladı! Kazakistanlı oyuncu...

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

murah han 1 yıl önce

İslam sadece kılıcla yayılmaz. Kafirinde azgın bozguncu olmayanına kılıç cekilmez. Osmanlı fetinten önce ilk istanbula Müslüman mahallesi kurdurdu. Malesef önemli mesjla verirken . Müslümanları sadece savaşır gösteriyorsunuz. !

Emeklidur 1 yıl önce

Nayman'ın sözlerinin bir benzeri;'Zalim,Allah'ın kılıcıdır' sözünü söyleyen bir tanıdığım,eğer salıvermemişlerse hala kodeste.Nayman'la arasındaki tek fark,dediğim kişinin müslüman olması.