Esmaül Hüsna'dan El-Muid (cc) ne demek? El-Muid (cc) faziletleri nelerdir?

Kainatı ve içindekileri yaratan sonsuz kudret sahibi Allah (cc) her şeye gücü yetendir. Esmaü'l Hüsna'dan Allah'ın yeniden diriltme mucizesini anlatan El-Muid isminin faziletlerini ele aldık. Peki Esmaül Hüsna'dan El-Muid (cc) ne demek? El-Muid (cc) faziletleri nelerdir? İşte El-Muid ile ilgili tüm detaylar...

Sözlükte "tekrarlayan" anlamına gelen muid kelimesi, muidlik görevini yani iade terimiyle ifade edilir. Allah yeniden diriltme mucizesini anlatır. Allah (cc) kainattaki bütün varlıkları, canlı-cansız, eksiksiz yaratmış, muhteşem bir ahenkle dünyaya imtihan için göndermiştir. "Muhakkak ki O, ilk defa (yoktan var ederek) yaratır. Ve (sonra geri) döndürür." (Buruc Suresi / 13. Ayet) Rabb (cc) dünyaya gönderirken can verdiği insanlara son nefeslerine kadar zaman vermiştir. İnsanlara emanet olarak verdiği canları geri alıp yeniden diriltme kudretine sahiptir. Bu haberimizde yalnızca Allah'a (cc) nispet edilen ismi şerif, el-Muid (cc) esmasını tüm detaylarıyla ele aldık. El-Muid esması Allah'ın (cc) hangi yönünü bizlere anlatır? El-Muid (cc) ne demek? El- Muid (cc) esması kitabımız Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçer? El-muid ismi şerifinin faziletleri nelerdir? Verdiğimiz soruların cevabını haberimizde bulabilirsiniz. 

EL-MUİD (CC) NE DEMEK?

Allah (cc) sonsuzdur. Tek yaratan güç için  yaratma işlemi tekrar tekrar yapmak hiç zor değildir. "Başlangıçta insanları yaratan O'dur. Mahşerde de yaratacak O'dur. "Allah'ın  rahmetinin eserlerine bir bak: Arzı, ölümünün ardından nasıl diriltiyor! Şüphesiz O, ölüleri de mutlaka diriltecektir. O, her şeye kadirdir." (Rum Suresi / 50. Ayet) El-Muid esmasıyla Allah'ın yaratma gücünü bir kez daha görürüz. İnsanlar yaratılacak sonrasında canı alınacak ve ahirette hesap vermek için tekrar yaratılacaklar. "O. Ölüden diriyi çıkarır ve diriden ölüyü çıkarır. Ve arzı (toprağı), ölümünden sonra diriltir. Ve işte (tıpkı) bunun gibi (topraktan) çıkarılacaksınız." (Rum Suresi / 19. Ayet)

Esma-ül HüsnaİLİŞKİLİ HABEREsma-ül Hüsna'dan El-Mübdi (cc) ne demek? Sadece Allah'a nispet edilen ismin fazileti nedir?

KUR'AN-I KERİM'DE EL-MUİD

Rum Suresi 30/19. ayeti: O, ölüden diriyi, diriden de ölüyü çıkarır. Ve ölmüş yeryüzüne hayat verir. İşte, tıpkı bunun gibi siz de diriltileceksiniz.

يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَيُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ وَيُحْيِي الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا وَكَذَلِكَ تُخْرَجُونَ

Yuhricul hayye minel meyyiti ve yuhricul meyyite minel hayyi ve yuhyil arda ba'de mevtiha, ve kezalike tuhrecun.

Büruc Suresi 85/13. ayeti: Kuşkusuz başlatan ve tekrarlayan O'dur.

إِنَّهُ هُوَ يُبْدِئُ وَيُعِيدُ

İnnehu huve yubdiu ve yuid.

Fussilet Suresi 41/39. ayeti: Kupkuru olarak gördüğün yeryüzünün, sonradan üzerine su indirdiğimiz zaman harekete geçmesi ve nemalanıp kabarması da O'nun ayetlerindendir. Ona hayat veren, elbette ki ölüleri de diriltir. O, Her Şeye Gücü Yeten'dir.

وَمِنْ آيَاتِهِ أَنَّكَ تَرَى الْأَرْضَ خَاشِعَةً فَإِذَا أَنزَلْنَا عَلَيْهَا الْمَاء اهْتَزَّتْ وَرَبَتْ إِنَّ الَّذِي أَحْيَاهَا لَمُحْيِي الْمَوْتَى إِنَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

Ve min ayatihi enneke terel arda haşiaten fe iza enzelna aleyhel maehtezzet ve rebet, innellezi ahyaha le muhyil mevta, innehu ala kulli şey'in kadir.

 

EL-MUİD (CC) İSMİNİN FAZİLETLERİ NELERDİR?

Tespih çekmek

Tespih çekmek

  • El-Muid (cc) esmasının sürekli zikri biiznillah kayıp eşyaların bulunmasına yardımcı olur.
     
  • Psikolojik hastalıklarda sürekli tekrarı Allah'ın izni ile iyileşmeye vesile olur. "Senin yeryüzünü kupkuru görmen de Allah'ın âyetlerindendir. Biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman, harekete geçip kabarır. Ona can veren, elbette ölüleri de diriltir. O, her şeye kadirdir." (Fussilet suresi / 39. Ayet)
     
  • İşlerin yoluna girmesi ve başarılı olabilmek için El-Muid (cc) esması yardımcıdır.
     
  • Unutkanlık rahatsızlığı yaşayanlara El-Muid (cc) esması manevi ilaçtır. 
Kuruluş Osman’da Şeyh Edebalı'dan komutan Nayman’a davet: Gel İslam ile şereflen

İLİŞKİLİ HABER

Kuruluş Osman’da Şeyh Edebalı'dan komutan Nayman’a davet: Gel İslam ile şereflen

BİR YORUM YAPIN 0