'Zerda' dizisi çekilmişti! Hurşit Ağa Konağı depremde yerle bir oldu

ir dönem izlenme rekorları kıran 'Zerda' dizisinin çekildiği Hurşit Ağa Konağı, Kahramanmaraş depremlerinde yerle bir olduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 11 kentte büyük yıkıma neden oldu. Birçok eski ve yeni yapı yıkıldı, binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Depremden etkilenen yapılardan birisi de Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bulunan Hurşit Ağa Konağı oldu.

Başrollerinde Yavuz Bingöl, Ece Uslu, Burak Sergen ile Güven Hokna'nın yer aldığı ve Türk televizyon tarihinin en çok izlenen dizileri arasında yer alan Zerda'nın 2002-2004 yılları arasında çekildiği konak da depremde yerle bir oldu.

Hurşit Ağa'nın torunlarından olan ve konağın sahiplerinden Mustafa Kemal Eren, “ Gaziantep’in Kurtuluşu'na katkı veren 250 tane atlı sipahisi ile Gaziantep’in kurtuluşuna nokta atışı yaparak kurtuluş mücadelesinde büyük sağlayan Hurşit Ağa büyük dedelerimizdir. Hurşit Ağa ailesi göçten sonra ilk buraya yerleştikten sonra burayı kurmuş. Bizler de ailenin fertlerindeniz, maalesef bu depremden sonra kaybettik bütün değerlerimizi. En son bilinen 'Zerda' dizisi çekilmişti. Ondan yana Türkiye biraz daha iyi bilirler. Görülmüş bir şey değil taşların hepsi yani iç taşların bile dama dama ayrılmıştır. Tarihte daha önce böyle bir şeyin yaşandığını sanmıyorum” dedi.

"AİLEMİZİN SOYU BU KONAKTAN GELİYOR"

Mehmet Tolga Eren ise "Hurşit Ağa Konağı daha önce Zerda dizisiyle ün kazanmıştı. Zerda dizisinden sonra bir yangın geçirmişti. O dönemin belediye başkanları da gelmişti ve yangın sonrası onarılacağını söylemişti. Fakat deprem sonrası tamamen yerle bir oldu. Tekrardan onarılabilecek bir duruma gelmedi. Üzgünüz ailemizin soyu bu konaktan geliyor. Bunu bu halde görmek zaten bizleri yıllardır üzücü bir durumdu. Tüm milletimize geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

Dağlardan kayaların koptuğu ve yollara düştüğü ve çok sayıda binanın enkaza döndüğü Sakçagözü mahallesinde, tarihi yapısı, eşyaları ve bahçesi ile bölgenin önemli turistik merkezleri arasında yer alan konaktan geriye ağır hasarlı bir taş ve ahşap yığınlarından oluşan enkaz kaldı.

Kurtlar Vadisi'nin Savcı Leyla'sı Çiğdem Batur ülkeyi terk mi ediyor?

İLİŞKİLİ HABER

Kurtlar Vadisi'nin Savcı Leyla'sı Çiğdem Batur ülkeyi terk mi ediyor?
CZN Burak deprem bölgesindeki çocuklar için hamburger yapmaya başladı!

İLİŞKİLİ HABER

CZN Burak deprem bölgesindeki çocuklar için hamburger yapmaya başladı!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Caka bey 1 yıl önce

Maraş bölgesindeki afatı deprem diye geçiştirmek doğru değil bir yaprak bile Allah'ın izni olmada yere düşmez iken nasıl oluyor da insan Allah'ı unutuyor Tevbe etmiyor akıl işi değil.