KADEM 10 yıldır Türkiye'nin dört bir yanında! Kadınların hayatına dokunan kadem...

KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar deprem bölgesinde bulundu. Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’daki KADEM kadın destek merkezlerini ziyaret etti.

Şubat ayında Kahramanmaraş merkez olmak üzere on ilde yaşanan deprem felaketi sonrasında “Gün Dayanışma Günü” diyerek yola çıkan KADEM, ilk andan itibaren tüm enerjisini deprem bölgesine kanalize etti. Toplanan nakdi yardımlarla sağlanan ihtiyaç malzemelerini bölgeye sevk eden KADEM, yaşanan felaketin en ağır yükünü omuzlarında taşıyan kadınlarla bir arada olmak için bu 8 Mart’ta depremi yaşayan illerde bulundu.

"İYİLEŞMEYİ UMUYORUZ"

Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’da faaliyette olan KADEM Kadın Destek Merkezlerini ziyaret eden KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar; "KADEM olarak bu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, onuncu yılımızı doldurduk.  Bu anlamlı günde Kadın Destek Merkezlerimizde kadınlarla bir araya gelerek, acılarımızı birlikte azaltmayı, bu zor günleri birlikte aşarak iyileşmeyi umuyoruz." dedi.

"ONALARDAN HER ZİYARETİMDE ÇOK ŞEY ÖĞRENİYORUM"

8 Mart etkinliğinde basına konuşan KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar; "Kadın Destek Merkezlerimiz aracılığıyla bölgede depremden etkilenen kadınlara hem psikolojik destek veriyor hem de sosyal haklara erişim konusunda yardımcı oluyoruz. Kadınların merkezlerimize gelerek günlük hayatta yapageldikleri el işi, çay kahve sohbeti gibi etkinliklerle biraz olsun rahatlayabilmeleri için çalışıyoruz. Burada kadınlar yaşadıkları tüm zorluklara rağmen ayaktalar, hayata tutunuyorlar, güçlüler. Onlardan her ziyaretimde çok şey öğreniyorum." İfadelerini kullandı.

"GÜÇLÜ İNANCIMIZLA YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ"

KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar sözlerini; "Depremden etkilenen şehirlerimizin yeniden eski güzelliğine kavuşacağına olan güçlü inancımızla; yaralarımızı birlikte sarmak umuduyla; Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!"  diyerek tamamladı.

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0