Hz. Yusuf dizisi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Hz. Yusuf dizisi nerede çekildi?

Kanal 7 ekranlarında izleyenlerle buluşan Hz. Yusuf dizisi duygusal konusu ve başarılı oyunculuk performansıyla yoğun ilgi görüyor. Özellikle dönemin şartlarını yansıtan dekor, kıyafet ve çekim alanlarıyla ön plana çıkan yapımı izleyenler çekim yerlerinin nerede olduğunu merak ediyor. Peki, Hz. Yusuf dizisi nerede çekildi? İşte detaylar...

Ramazan ayının vazgeçilmez yapımlarından biri haline gelen Hz. Yusuf dizisi, göz yaşartan konusu ve etkileyici oyunculuk performansıyla her bölümünde izleyenleri Kanal 7 ekranlarına kilitliyor. Hz. Yusuf'un (as) ömründe yaşadığı olayları gözler önüne seren 2008 yapımı dizi, yıllar geçmesine rağmen 7'den 70'e herkesten yoğun ilgi görüyor. İranlı aktör Mustafa Zamani'nin başrolünde oynadığı yapımla ilgili her detay merak konusu haline gelirken izleyiciler 'Hz. Yusuf dizisi nerede çekiliyor?' sorusuna yanıt aramaya başladı. Gelin, kalplere dokunan öyküsüyle adından söz ettiren Hz. Yusuf dizisinin çekim yerlerini birlikte adım adım öğrenelim.

Ramazan ayında mutlaka izlenmesi gereken filmler nelerdir?İLİŞKİLİ HABERRamazan ayında mutlaka izlenmesi gereken filmler nelerdir?

HZ. YUSUF DİZİSİ KONUSU NEDİR?

Yusuf Peygamber'in Kuran-ı Kerim'de anlatılan yaşam öyküsünü ekranlara yansıtan Hz. Yusuf dizisi, Hz. Yusuf'un çocukluğundan gençliğine kadar hayatının her döneminden önemli anları içerisinde barındırıyor. Hz. Yakup'un en küçük oğlu olan Yusuf'un gördüğü bir rüya sonucu kardeşleri tarafından kuyuya atılmasıyla başlayan olaylar, Hz. Yusuf'un bir kervanla Mısır'a götürülmesi ve köle olarak satılmasıyla gelişmektedir.

Hz Yusuf dizisi

Hz Yusuf dizisi

Peygamberler tarihinde güzelliği ve hoşluğuyla bilinen Yusuf, genç yaşlarda padişahın karısı Züleyha'nın dikkatini çekmiş ve Züleyha'nın aşkını reddedince iftiraya uğramıştır.  Züleyha, Yusuf'un kaçması üzerine Yusuf'un gömleğini arkadan çekerek zorlayınca Züleyha'nın kocası bu durumu görmüş, Züleyha da Yusuf'un kendisine bilerek saldırdığını söylemiştir.

Hz Yusuf dizisi konusu

Hz Yusuf dizisi konusu

Bunun üzerine uzun yıllar zindana mahkum edilen Yusuf, bir gün zindan arkadaşlarının rüyasını tabir eder. Rüyanın doğru çıkmasıyla zindandan kurtulan adam, yıllar sonra kralın rüyasını yorumlatmak için Yusuf'u hatırlar. Kralın rüyasını doğru yorumlayan Kral, Yusuf'u Mısır maliyesinin başına getirir. Yaşananlardan sonra kardeşleriyle Mısır'da karşılaşan Yusuf'un öyküsü kalplere dokunmaktadır.

Hz Yusuf dizisinde olanlar

Hz Yusuf dizisinde olanlar

HZ. YUSUF DİZİSİ OYUNCULARI KİMLERDİR?

Yönetmenliğini ve senaristliğini Faracullah Selahşur'un üstlendiği başarılı yapım, dram, tarihi ve dini türündeki İran televizyon dizisidir. Hz. Yusuf'un çocukluğunu oynayan Seyyed Hossein Jafari ve gençlik yıllarını oynayan Mustafa Zamani dizinin başrol oyuncuları olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Hz Yusuf dizisi oyuncuları

Hz Yusuf dizisi oyuncuları

Öte yandan Mahmoud Pak Niat, Katayoun Riahi, Jafar Dehghan, Jahanbakhsh Soltani, Rahim Noroozi, Zehir Yari, Javad Taheri, Elham Hamidi, Mahvash Sabrkan, Esmail Soltanian, Mohammad Poursattar ve Fereshteh Sarabandi gibi isimler dizinin kadrosunda yer almaktadır. 

Hz Yusuf dizisi oyuncu kadrosu

Hz Yusuf dizisi oyuncu kadrosu

HZ. YUSUF DİZİSİ NEREDE ÇEKİLDİ? HZ. YUSUF DİZİSİ ÇEKİM YERLERİ

Hz. Yusuf dizisinin çekim yerlerine dair kesin bir bilgi olmamakla beraber İran'da dev bir platoda çekildiği bilinmektedir. Dizinin çekildiği plato, Hz. Yusuf'un yaşadığı dönemin şartlarına göre eksiksiz bir şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca İran'da yer alan plato ve ovalar da dizinin çekimlerinin yapıldığı başlıca yerler olarak bilinmektedir. 

Hz Yusuf dizisi çekim yerleri

Hz Yusuf dizisi çekim yerleri

İftar sahur arası neler tüketilmeli? İftardan sonra bir bardak ısırgan otu çayı içerseniz...

İLİŞKİLİ HABER

İftar sahur arası neler tüketilmeli? İftardan sonra bir bardak ısırgan otu çayı içerseniz...
Çok hızlı yağ yaktıran Türk kahvesi diyeti! 1 haftada 7 kilo verdiren Türk kahvesi diyeti

İLİŞKİLİ HABER

Çok hızlı yağ yaktıran Türk kahvesi diyeti! 1 haftada 7 kilo verdiren Türk kahvesi diyeti
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Mehmet DOĞAN 1 yıl önce

Muhteşem bir dizi. Seyrediyorum.