Yargıtay'dan emsal karar! Estetik ameliyatta doktordan garanti şartı

Güzel görünmek için estetik yaptıran birçok kişinin geçirdiği operasyon sonrası yaşanılan mağduriyetleri gidermek için Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar geldi. Yüksek mahkeme, estetik ameliyatta doktorun, hastanın istediği sonucu komplikasyonlar haricinde garanti etmek zorunda olduğuna hükmetti.

Son yıllarda artan operasyonlar sonrası yaşanılan mağduriyetleri önlemek için yargıtay hem ameliyatı yaptıranı hem de yapanı ilgilendirecek bir karara imza attı. Ankara'da, küçük yaşta geçirdiği kaza sonucu burun kemiği kırılan bir kadın, nefes alma güçlüğünden kurtulmak için doktora gitti. Hekim yaptığı kontrollerin ardından estetik operasyonu önerdi. Bunu kabul ettikten sonra bıçak altına yatan hastanın nefes almasında bir değişiklik olmadığı gibi burun şekli daha da bozuldu. Ameliyattan sonra şikayetleri daha da artan kadın, konuyu yargıya taşıdı.

Yargıtay’dan emsal ayakkabı kararı! Artık oraya ayakkabı konulamayacakİLİŞKİLİ HABERYargıtay’dan emsal ayakkabı kararı! Artık oraya ayakkabı konulamayacak

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Dilekçesinde "İkinci bir ameliyat olmak zorunda kaldım. Bunun için yeniden para ödedim. Kötü günler geçirerek manevi çöküntü yaşadım" ifadelerini kullanan davacı, 14 bin lira maddi, 50 bin lira da manevi tazminat istedi. Doktor ise "Sonucun iyi olması için gerekli her şeyin yapılacağı haricinde hiçbir garanti vermedim." dedi.

YARGITAY'DAN EMSAL KARAR!

Tüketici mahkemesi davayı reddetti. Bölge Adliye Mahkemesi doktorun suçu yok dedi. Dosya Yargıtay'a gitti. 15.Hukuk Dairesi, estetik ameliyatta doktorun, hastanın istediği sonucu komplikasyonlar haricinde garanti etmek zorunda olduğuna hükmetti ve tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. 

Oyuncu Ertan Saban'dan Ramazan ayı saygısızlığı! Sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu

İLİŞKİLİ HABER

Oyuncu Ertan Saban'dan Ramazan ayı saygısızlığı! Sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Efe 1 yıl önce

Efe