Ah Belinda konusu nedir, nerede çekiliyor? Ah Belinda oyuncuları kimlerdir?

Netflix imzalı yeni yapım "Ah Belinda" hem dikkat çeken öyküsü hem de çekim yerleriyle sinemaseverlerin radarına girmeyi başardı. Peki Ah Belinda filminin konusu nedir? Ah Belinda filmi nerede çekildi? İşte tüm soruların yanıtı haberin devamında...

Dünya çapında fenomen haline gelen dijital içerik platformu Netflix, son dönemlerde yeni yapımı "Ah Belinda" ile gündeme geliyor. Neslihan Atagül'ün başrolünde yer aldığı film, hem ilginç konusu hem de mekan seçimleriyle izleyenlerin dikkatini çekmeyi başardı. Yeşilçam'ın en efsane filmlerinden biri olarak hafızalara kazınan 'Aaahh Belinda'nın günümüze yansıtılmış hali olan yapımın konusu, oyuncuları ve çekim yerlerini merak eden birçok kişi arama motorlarında araştırma yapmaya başladı. Gelin Ah Belinda filmi hakkında tüm detaylara birlikte göz atalım.

Yüz Yıllık Mucize konusu nedir, nerede çekiliyor? Yüz Yıllık Mucize uyarlama mı?İLİŞKİLİ HABERYüz Yıllık Mucize konusu nedir, nerede çekiliyor? Yüz Yıllık Mucize uyarlama mı?

AH BELİNDA FİLMİNİN KONUSU NEDİR? AH BELİNDA FİLMİ UYARLAMA MI?

İlk olarak 1986 yılında beyazperdede sinema tutkunlarıyla buluşan "Aaahh Belinda" filmi, o dönem Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu olmak üzere 3 ödülle dönmeyi başarmıştı. Müjde Ar ve Macit Koper gibi ünlü isimleri buluşturan unutulmaz yapım, modern uyarlamasıyla yeniden seyirciyle buluşuyor.

Aaahh Belinda filminden kareler

Aaahh Belinda filminden kareler

Eğlenceli konusuyla büyük merak uyandıran yapım, Dilara adında modern ve başarılı bir tiyatro oyuncusunun yaşamı etrafında şekillenmektedir. Yemek yapmak, temizlikle ilgilenmek ve çocuk doğurmaktan ibaret olan kadına biçilmiş geleneksel rolü hor gören Dilara, Avrupai bir yaşam tarzına sahiptir.

Ah Belinda filminden kareler

Ah Belinda filminden kareler

Bir şampuan reklamının teklifini kabul eden Dilara, evli ve iki çocuk annesi Handan'ı oynamak için sıkı bir hazırlık sürecine girer. Ancak reklam filminde oynarken bir anda kendisini reklam filminde oynadığı 'Handan' karakterinin hayatını yaşarken bulan Dilara, neye uğradığını şaşırır. Artık evli ve iki çocuk annesi olan Dilara, kimseyi Handan olduğuna ikna edemez ve asıl hikaye işte o zaman başlar.

Ah Belinda filminden kareler

Ah Belinda filminden kareler

AH BELİNDA FİLMİ OYUNCULARI KİMLERDİR? AH BELİNDA FİLMİNDE KİMLER OYNUYOR?

1986'daki "Aaahh Belinda" filminin yönetmen koltuğunda Atıf Yılmaz oturuyordu. Yapımcılığını Cengiz Ergun'un üstlendiği filmin dikkat çeken senaryosu ise Barış Pirhasan'ın kaleminden çıkmıştı. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen büyük beğeni toplayan yapımın günümüzdeki uyarlamasında ise yönetmenliğini Deniz Yorulmazer üstleniyor. Hakan Bonomo'nun kaleminden çıkan yeni senaryo, birbirinden ünlü oyuncuları da bir araya getiriyor. 

Ah Belinda filmi oyuncuları

Ah Belinda filmi oyuncuları

Başrolünde Neslihan Atagül'ün yer aldığı film Serkan Çayoğlu, Beril Pozam, Necip Memili gibi ünlü isimleri de kadrosunda barındırıyor. 

Ah Belinda filminden kareler

Ah Belinda filminden kareler

AH BELİNDA NEREDE ÇEKİLDİ? AH BELİNDA HANGİ SEMTTE ÇEKİLDİ?

Dilara karakterinin heyecan verici hikayesini gözler önüne seren "Ah Belinda" filminin çekimleri İstanbul'da gerçekleştirilmiştir. Lüks mekanların ve mütevazi aile yaşantısının iç içe geçtiği filmin çekimlerinin birçoğu stüdyo ortamında yapılmıştır. Filmin dış çekimleri de İstanbul'u esas almaktadır. 

Ah Belinda çekim yerleri

Ah Belinda çekim yerleri

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0