Osman Müftüoğlu'ndan dikkat çeken açıklama! Türk Kızılay'ın kan stokları alarm veriyor!

Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Ekrem Kınık, "50 bin asgari stok seviyesinin altına düşüldüğünde 'alarm' veriyoruz." açıklaması üzerine Osman Müftüoğlu köşe yazısında kan ve kan ürünü stoğu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Hürriyet'de ele aldığı köşe yazısında Kızılay'ın kan stokları ile ilgili uyarılarda bulundu. "Şu veya bu nedenle son yıllarda en çok gündemde olan önemli ulusal kurumlarımızdan biri" sözleriyle başladığı yazıda, Kızılay'ın "Acil kan bağışı yapma yönündeki" duyurusunun çok önemli olduğuna değindi. Müftüoğlu, "Kan bağışı yoluyla kan ve kan ürünleri temin edip depolamak ve ulusal kan ve kan ürünleri stoklarımızı kabul edilebilir makul düzeyde tutmak ise bu kurumun bana göre bir numaralı görev ve hedefi." dedi.

Kızılay Kan bağışı

Kızılay Kan bağışı

KAN VE KAN ÜRÜNÜ STOKU MİLLİ BİR MESELEDİR

Kızılay'ın bu çağrısını şöyle anlatan Müftüoğlu, "Bilelim ki kan ve kan ürünleri tedarikinde acil bir durumda (savaş dahil) yaşayacağımız herhangi bir eksiklik sadece bir sağlık meselesi, sadece bir sosyal problem olmaktan çok daha öte, adeta bir ulusal güvenlik, hatta bir beka meselesi gibidir. Şu veya bu nedenle Kızılay’a gönül koyup (hatta kızıp, darılıp) kan bağışı görevimizi aksatmamamız lazım. Net ve açık olarak ifade edeyim: Ben en kısa zamanda bir Kızılay şubesine gidip kan bağışı görevimi yerine getireceğim." dedi.

Osman Müftüoğlu

Osman Müftüoğlu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Aydilge o mesaja böyle cevap verdi! "O benim eşim"​

Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi anlar! 90 yaşındaki yarışmacı 400 bin TL'ye ulaştı

İLİŞKİLİ HABER

Kim Milyoner Olmak İster'de tarihi anlar! 90 yaşındaki yarışmacı 400 bin TL'ye ulaştı
Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0