RTÜK'den ceza gelen Kızılcık Şerbeti dizisine şok karar! Show TV fişini çekti

Kızılcık Şerbeti dizisi hakkında İdare Mahkemesi, söz konusu "Yürütmeyi durdurma" kararını kaldırdı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Show TV ekranlarında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisi ile ilgili tartışmalar iyice alevlendi. Dizinin geçtiğimiz hafta yayınlanan bir bölümünde zorla evlendirilen Nursema karakteri, evlendiği erkek tarafından camdan aşağı atıldı. Tepkilerin ardından harekete geçen RTÜK, kadına şiddet sahnesi nedeniyle 5 hafta durdurma ve 1,5 milyon TL ceza verdi.

RTÜK'ÜN CEZASI İPTAL EDİLMİŞTİ!

Show Tv'nin avukatları, RTÜK'ün cezasını mahkemeye taşıyarak itiraz etti. Cezanın iptali içinTwitter'da "RTÜKKızılcıkŞerbetineDokunma" etiketiyle kampanya başlatılırken, birçok izleyici ve sanatçı karara tepki gösterdi. Kanal avukatlarının itirazını değerlendiren mahkeme, RTÜK cezasına karşın yürütmeyi durdurma kararı verdi.

ÖZET SIRASINDA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI!

Dizinin son bölümünün yayınlanması beklenirken, hiç beklenmedik bir gelişme yaşandı. Ankara İdare Mahkemesi, Kızılcık Şerbeti dizisi hakkındaki yürütmeyi durdurma kararını iptal etti. İdare Mahkemesi'nin kararı dizinin özetinin yayınlandığı sırada geldi.

Karardan sonra dizi bir anda yayından kesilerek "İslamofobi" belgeseli yayınlanmaya başladı. RTÜK, yayın durdurma gerekçesi olarak, 6112 sayılı Kanun'un 8'inci maddesindeki "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez" ilkesini gösterdi.

Tuba Büyüküstün heykeliyle yan yana geldi! Görenler ayırt edemedi

İLİŞKİLİ HABER

Tuba Büyüküstün heykeliyle yan yana geldi! Görenler ayırt edemedi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 8

Evet 1 yıl önce

Güzel oldu.

snx 1 yıl önce

kadını camdan aşağı at vatandaşa örnek ol,diziyi iptal edin ceza neymiş

Adem 1 yıl önce

Aklıma, Eşek Arıları örneği geldi.

ali 1 yıl önce

ooooohhhhh elinize sağlıkkk

Gurbetci 1 yıl önce

Lutfen Islami degerli dizide asagilayan karalayan dizilere ve senaryoyu yonetmeni vesaire agir hapis cezalari verilsin!

Yorumların Tümünü Okuyun